maandag 25 april 2011

In Tokyo & Sao Paolo met NYX Soft Matte Lip Creams !

Het Amerikaanse budgetmerk NYX kwam een tijdje geleden met nieuwe lipproducten op de markt. Dit zijn de Soft Matte Lip Creams. Hier en daar las ik er over het algemeen positieve reviews over, dus besteld ik er twee op Cherryculture.com.

De kleuren die ik heb zijn Tokyo en Sao Paolo. De kleuren op de website komen wel niet goed overeen met de kleuren in real life maar goed, ze vallen uiteindelijk nog mee.
Dit zegt NYX zelf over de Lip Cream :" It's not lipstick, nor is it gloss. It's like nothing you've ever experienced before. It's lipstick cream that goed on silky but looks soft matte."


De textuur van de lip creams is heerlijk. Het smeert echt heerlijk uit, precies boter, en voelt fluweelzacht aan ( ja grappige bewoording maar zo voelt het echt !). De textuur is ook helemaal niet plakkerig, je voelt ze haast niet zitten. Wel hebben ze een geurtje, ik kan het niet goed thuisbrengen maar het ruikt in de eerste plaats sterk naar vanille. En ze smaken zo een beetje ook.

Ze dekken ook erg goed. Ik heb op de foto's geen concealer of niets op mijn lippen gedaan. Dat vind ik wel een pluspunt. Ik heb van mezelf behoorlijk gepigmenteerde lippen maar deze kleuren dekken echt heel erg goed. Eén laagje is voldoende om een mooie dekking te krijgen.

De verpakking vind ik wel leuk. Het is eens geen doorzichtige huls en toch heeft hij exact dezelfde kleur als de lip creams. Ik had ze wel net iets groter verwacht, ze zien er precies zo klein uit.

Wat de houdbaarheid betreft ben ik net iets minder enthousiast. Zonder eten of drinken blijven ze een paar uur zitten. Na een uur of drie beginnen ze toch wel in de lijntjes te kruipen.
Een drankje overleven ze nog nét, de kleur zit nog op mijn lippen maar toch net iets minder dan wanneer aangebracht. Meerdere drankjes overleven de lip creams niet. Na een maaltijd moet je zeker bijwerken want dan blijft er nog een mager kleurtje achter. Het doet me denken aan een lip stain.
Net omdat het me zo doet denken aan iets à la een lipstain had ik toch verwacht dat ze wat langer gingen blijven zitten. Maar goed, wanneer blijven lipproducten zo lang zitten als we willen ?


Tokyo is een barbieroze kleurtje en mijn favoriet, Sao Paolo is meer een soort wijnrood. Die is iets donkerder dan ik gewoon ben voor mezelf maar ik vind het ook een fijne kleur.
Sao Paolo

Tokyo

In totaal zijn er elf kleuren beschikbaar, allemaal met namen van grote steden. Zelfs Antwerpen staat er tussen ! Zoals je ziet op de foto's met mijn lippen komen de kleuren helemaal niet overeen met de kleuren op het fotootje hierboven. Het is wel even opletten hiermee. Dit vind ik toch wel een minpunt maar ik heb dit al eerder ervaren met NYX lipproducten.

Hoewel de lip creams niet zo lang blijven zitten als ik zou willen, ben ik hier wel erg tevreden mee. Ze smeren zo heerlijk uit en je voelt ze niet zitten. Ik zou hier zeker nog wat meer kleuren van aanschaffen !

De Soft Matte Lip Creams kosten 6 $ ( 4euro)  en zijn online te koop bij onder meer cherryculture.com
De dollar staat ongelofelijk laag dus  voor de mensen die wat uit de VS willen bestellen : het is het moment om je slag te slaan !

3 opmerkingen: