zaterdag 30 april 2011

Mijn favoriete paletjes

Ik ben een fan van paletjes !  Het is zo handig vind ik,  een paar kleuren die goed bij elkaar passen, in één doosje. Ik koop dan ook niet zo vaak losse oogschaduw, ik vind het gewoon makkelijker om een paar kleuren in een klap bij de hand te hebben. Ook is het eenvoudig om mee te nemen op weekend of gewoon in de handtas. Ik zie mezelf niet met vijf mac oogschaduwen rondzeulen ( ik heb er wel een aantal liggen hoor, can't resist !) , het zou nogal een boeltje worden !


Vandaag toon ik jullie mijn twee all time favorite paletjes. Het zijn er twee die ik al erg lang heb, nog van voor mijn make up obsessie begon. Beide bevatten neutrale, alledaagse kleuren. Ik heb ze enorm lang gebruikt voor mijn everyday look.

Als eerste het L'Oréal paletje. Ik heb dit zeker al zes jaar liggen. Zoals je kan zien is het al enorm veel gebruikt geweest. Ik heb het een jaar of twee constant gebruikt, ik droeg het elke dag. Dan lag het een tijdje te verstoffen, nu zit het weer in mijn everyday bakje. De middenste kleur gebruikte ik vroeger het meest. Dat was omdat ik toen er nog geen flauw idee van had hoe je deftig oogschaduw moest aanbrengen. Ik bracht de middenste kleur aan op mijn ooglid, de onderste kleur onder mijn oog en de highlighter liet ik maar voor wat het was :d Ondertussen weet ik wel beter en ik kan er een veel mooiere look mee maken.
De oogschaduw blijft enorm lang zitten. Ik kan gerust een ganse dag op stap zijn, 's avonds zit het er nog altijd even mooi op ! 

Het paletje komt uit de ColorAppeal TrioPro lijn van L'Oréal. Dit zijn paletjes die telkens uit drie kleuren bestaan en waar de naam van een bekendheid op kleeft. Zo is er Doutzen Kroes, Milla Jovovich.. Ik heb Aishwarya Rai. Op het doosje staat ook voor welke kleur ogen het is bedoeld. Ik heb bruingroene ogen, ik kan nog kiezen :d Op dit doosje staat Green Eyes. Wat ook handig is, op de achterkant staat een oogje waar op staat welke kleur je waar moet aanbrengen. Voor make up noobs als mezelf vroeger is dit best wel handig.

Deze lijn van paletjes  bestaat nog altijd vandaag, zij het in een iets gewijzigde vorm. Ik heb al lange tijd niet meer gekeken naar de beschikbare kleuren maar er is denk ik wel voor elk wat wils.
Overall vind ik dit één van mijn beste aankopen ooit ! Een beetje aan de prijzige kant, 15 euro, maar je doet er wel erg lang mee natuurlijk. Ik heb er zelfs een back up van liggen. Allee ja, het is te zeggen, mijn mama heeft dezelfde gekocht maar ze gebruikt hem niet, dus ik pik hem wel in als de mijne helemaal op is ;-)
Oja, de applicators die hier bij zitten zijn best wel goed vond ik, ook al ben ik ze ondertussen wel kwijt geraakt :p Ik vond het gewoon even het vermelden waard !Mijn tweede favoriet is er eentje van Bourjois. Deze kocht ik anderhalf jaar geleden denk ik. Zoals je ziet is deze ook al veelvuldig gebruikt maar net zoals het paletje hierboven, dateert hij uit mijn "pre make up obseesie - periode". Ik gebruikte voorheen namelijk alleen maar de onderste kleur, het donkerbruin. Ondertussen gebruik ik de twee andere kleuren ook al.

Dit paletje heb ik een tijdlang niet meer gebruikt maar hij zit sowieso altijd in mijn everydaybakje. Mijn stash is ondertussen al gegroeid met heel wat meer neutrale, draagbare kleuren, dus ik grijp er niet altijd meer naar. Ook dit is erg goeie oogschaduw die lang blijft zitten.
De naam van het doosje is Mordoré Chic . Het was eigenlijk een miskoop. Mijn mama had namelijk zo'n doosje gekocht, ook in het bruin maar dan iets donkerder en ik wilde dezelfde voor mijzelf. Dus, ik ga naar het kruidvat op zoek hiernaar maar ik lette niet goed op en kocht een ander soort bruin. Dat van mijn mama vind ik nog altijd nét iets mooier, maar dat  heeft mij niet belet om dit paletje vaak te gebruiken.
 Bourjois brengt geregeld nieuwe kleure uit in deze lijn. Ze heten de Smokey Eyes Trio. Wel moet je even opletten met de pigmentatie ervan. Ik kocht met kerst een Smokey Eyes Trio in grijze tinten en hier komt zo goed als geen kleur vanaf. Erg jammer voor 15 euro het stuk. Dus zeker eens testen mocht je zo eentje willen aankopen. Zelf zou ik nog graag het trio met de groene kleuren willen, die zijn donker en erg goed gepigmenteerd ( ik heb het al eens getest in de winkel ;-)

Nog een swatch van beide paletjes :

Bovenaan het Bourjois trio, onder dat van L'Oréal. In het echt zijn de kleuren nog net iets feller, de flash wilde echter niet goed mee vandaag. Nat aangebracht zijn de kleuren nog veel mooier !


Ziezo, dat waren mijn twee aller aller aller meest favoriete paletjes en eigenlijk ook een beetje mijn eerste beauty aankopen op het vlak van oogschaduw. Beide kan ik aanraden, het is kwalitatief goede oogschaduw, beide kosten dan wel 15 euro maar ik vind dit het absoluut waard ! Het is gewoon ook een beetje nostalgie he ;-)

Hebben jullie all time favoriete paletjes ?

3 opmerkingen:

  1. Ik heb niet echt favorieten, gebruik alles door elkaar. :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook fan van meerdere kleuren in een doosje, alleen bij mij wisselt dat wel eens, ik heb zoveel doosjes en ik wissel dus ook geregeld af.

    BeantwoordenVerwijderen