dinsdag 3 mei 2011

Wrinke Wrinkle

Met mijn 23 lentes ben ik nog betrekkelijk jong maar af en toe heb ik toch al last van fijne lijntjes.
Rond mijn 18e gebruikte ik voor de eerste maal een zalfje tegen fijne lijntjes. Zo vroeg denken jullie ? Ja inderdaad, het was waarschijnlijk van de vermoeidheid toen, maar ze gingen niet weg. Dus schafte ik mijn eerste oogcrème aan en dat was er eentje van The Body Shop, namelijk de Vitamin E Eye Cream. Ik ben echt gek van de Vitamin E lijn van The Body Shop ! Nog geen enkel product daar uit heeft me teleurgesteld.

Maar goed, om verder te gaan met het onderwerp : fijne lijntjes ! Deze oogcrème werkte voor mij supergoed. Als ik hem een weekje gebruikte waren mijn mini rimpels gesmolten als sneeuw voor de zon. Ik heb dan ook reeds meerdere tubes hiervan gekocht. De crème ruikt echt heerlijk, een zachte geur en wanneer hij intrekt prikt hij een beetje. Voor mij is dat een teken dat het werkt :d ! Als het niet prikt is het niet goed voor mij. Needless to say, telkens wanneer ik oogcrème opbreng gaat het zo : PRIK PRIK PRIIIIIKKK !!!
Ik heb de oogcrème een aantal jaar sporadisch gebruikt, in de periodes waarbij het "nodig" was :-)
Tot ik een nieuw middeltje ontdekte :Een goed anderhalf jaar geleden denk ik, kocht ik de Clinique Repairwear oogcrème. Ik was in de parfumerie om iets te halen voor mijn mama en als ze dan vragen "had u nog iets gewenst ?" kan ik dus nooit geen nee zeggen ! De dame in de parfumerie raadde mij deze van Clinique aan. Meestal geloof ik niet veel van de dames in de parfumerie maar deze heeft mij goed advies gegeven ! Dit is voor mij een hele goede oogcrème. De werking is vergelijkbaar met die van The Body Shop, ik gebruik hem een week of zo, hangt er van af hoe erg de situatie onder mijn ogen is, en ik zie er alweer een heel stuk beter uit ! Ook deze prikt als ik hem opsmeer, altijd een goed teken :d !
De crème trekt wel niet snel in, das het enige 'nadeel', maar dat heb ik eigenlijk ook met die van The Body Shop. Op zich stoort het niet, maar als ik 's morgens snel weg moet vind ik het niet fijn om daar te snel mijn make up over te doen. Maar dat is gewoon my personal opinion.
Verder is het gewoon een fijne oogcrème, met geen bijzondere geur. Beetje typisch Clinique gewoon:-)

Wat me nu wel onlangs is opgevallen, op het potje van Clinique staat er dat de houdbaarheid 6 maand is. Ik denk mocht je hem elke dag gebruiken, dat hij wel binnen de 6 maand op is, maar voor sporadisch gebruik gaat het zo snel niet. Mij maakt dat niet uit, make up kan wel al eens slecht worden, met verzorgingsproducten gaat het niet altijd zo'n vaart denk ik. Maaarrr, onlangs haalde ik die van Clinique terug van onder het stof, de fijne lijntjes waren weer gearriveerd en ik merkte dat hij niet meer prikte ! Volgens mij is hij zijn werking verloren. Ik heb er niet superhard op gelet, maar ik had toch de indruk de laatste weken dat mijn fijne lijntjes niet zo snel verdwenen als normaal. Dat vind ik wel jammer, maar anderzijds, als er op staat 6 maand en ik gebruik hem toch anderhalf jaar...
Ik heb hem toch opgebruikt, er zat echt haast niets meer in, maar dan in combinatie met de oogcrème van The Body Shop. Het is misschien inbeelding, ik weet het niet, maar in het vervolg gebruik ik mijn oogcrème wat sneller op.

Ik zou die van Clinique zeker opnieuw kopen, hij kost +- 30 euro. 
De oogcrème van The Body Shop heb ik zelfs onlangs opnieuw gekocht. Die is trouwens betrekkelijk goedkoop : 13 euro, het is een kleine tube maar je doet er dan ook lang mee. 
Allebei zijn zeker en vast aanraders ! Op mijn "jonge" huid doen ze hun werk

Wat mij tot een volgend punt brengt. De laatste weken heb ik elke ochtend en avond netjes crème onder mijn ogen gesmeerd en ik merk dat ik er toch stukken wakkerder uitzie. Zo'n oogcrème-kuur heeft zeker zijn voordelen. Ondertussen merk ik ook dat ik meer nood heb aan oogcrème, daarom niet elke dag, maar meer regelmatig dan ik op dit moment gewoon ben. Dus, ik smeer vanaf nu wat vaker ! Beter preventief dan wanneer het te laat is, nietwaar ?

Uiteindelijk vind ik het niet zoo erg om wat lijntjes te hebben, zeker zo lachrimpels. Dat vind ik altijd mooi bij vrouwen.
En anders is er nog altijd botox ! Ik weet niet als ik dat zou durven eigenlijk :p Maar goed, daar moet ik nu nog niet aan denken.


Gebruiken jullie een oogcrème of vind je dat niet nodig ?

6 opmerkingen:

 1. Ik gebruik wel oogcrème, zowel 's ochtends als 's avonds. De huid onder mijn ogen is gewoon erg teer en ik wil die extra beschermen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind de vitamine E lijn ook super fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die vitamine E lijn spreekt me erg aan. Ik moet er echt eens wat van proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is best van je oogcrème iedere avond te gebruiken maar. Een maar. Niet smeren! Je brengt deze aan op de oogkas, dus niet vlak onder het ook, en dan klop je deze met de vingertoppen zachtjes in, helemaal eonddom het oog tot aan de wenkbrauwen indien je dat wilt. Door de warmte van je huid zal de crème zich verplaatsen en zo zijn werk doen en voorkom je puffy eyes de volgende morgen. Oops, even wat uitleg maar misschien heb je er wel wat aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi thanks ! Inkloppen op de oogkas deed ik al. Dat werkt fijner en is gewoon ook beter voor de huid rond de ogen he :-) Mijn puffy eyes daarentegen, dat is een verloren zaak :d

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik heel eerlijk ben gebruik ik het nooit hihi.

  BeantwoordenVerwijderen