vrijdag 4 november 2011

Night of The Proms
Gisteravond ben ik met een vriendin naar Night of The Proms geweest in het Sportpaleis te Antwerpen. De meesten onder jullie zullen wel bekend zijn met het concept. For the ones who don't, vertel ik het ff kort. Het concert is een samensmelting tussen klassieke muziek en popmuziek. Enerzijds is er het klassieke orkest Il Novecento onder leiding van dirigent Robert Groslot, anderzijds zijn er telkens vier artiesten die hun bekendste hits brengen waar het orkest dan de muziek onder speelt.


Tussen de optredens van de artiesten door zijn er ook intermezzo's door het orkest waarbij men de muziek speelt uit een stukje van een film. Gisteravond was dat bijvoorbeeld uit The Lion King, The Shawshank Redemption en Amadeus. Dat maakt het geheel wat luchtiger en klassieke muziek wordt op die manier toegankelijk voor het grote publiek. Vaak denkt men aan stuffy old guys als het gaat over klassieke muziek maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn natuurlijk.
De vaste waarden van het concept zijn ook John Miles en Carl Huybrechts, die presentator is.

Mick Hucknall

Seal

Angie Stone

De artiesten van deze editie waren Seal, Angie Stone, Mick Hucknall van Simply Red, Divas en als guest artiest was er Koen Buysse van Zornik. 
Alle artiesten deden het ongelofelijk goed maar als er eentje met kop en schouders boven uit steekt voor mij is dat toch wel Mick Hucknall ! Ik ben een ongelofelijk grote fan van Simply Red dus als ik de kans krijg hem te zien, ben ik super blij ! En gisteren heeft hij ook weer het beste van zichzelf gegeven. 
Van Angie Stone hebben we jammer genoeg niet veel gehoord. Ze zong één liedje, was dan weer weg, om een uur later eentje van Mick Hucknall in te leiden, daarna kwam ze nog een keer aan bod en dat was het. Ik had graag meer gezien. 
Seal kwam pas als laatste aan bod, hij heeft denk ik een liedje of vier gezongen. Wat een scary black man is dat zeg ! Hij stond op een gegeven moment op een meter van ons en ik werd er een beetje bang van :d ! 

DIV4S

Dan de Div4s, omg, die hebben naar mij mening een paar liedjes teveel gezongen. Voor mij was het een onbekende groep. Het zijn vier Italiaanse sopranen die dus ook klassieke muziek brengen. Allemaal heel leuk om te horen maar op een gegeven moment had ik er genoeg van. Zij kwamen als eerste een liedje of drie zingen, dan ergens een uur later kwamen ze er nog twee zingen en dan met Seal zongen ze ook nog eentje. Nuja, ik had ondertussen al genoeg operamuziek gehoord. Angie Stone had beter eentje komen zingen in de plaats.

Nu, all in all was het een fantastisch leuk concert ! Voor mij was het de eerste keer NOTP maar volgend jaar gaan we zeker terug. We hadden staanplaatsen, aanvankelijk dacht ik volledig platgesmoest te worden, daar dat viel heel goed mee. 

Zijn jullie al eens naar NOTP geweest ?

Tickets vanaf 20 euro

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je er heen bent geweest! Ik ben nog nooit naar NOTP geweest, maar het lijkt me wel erg gaaf...

  Leuke blog heb je trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog nooit naartoe geweest maar lijkt me wel leuk!
  Ik hoor er eigenlijk alleen maar positieve dingen over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wou zo graag gaan :( maar het is net iets te duur. Zo spijtig zeker nu Seal komt

  Ik volg je, :D Volg jij terug via GFC? xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook geweest en ik vond Angie Stone geweldig! Wat een zangeres! Fantastisch gewoon. Diva's hadden voor mij weg mogen blijven maar de combinatie van de DJ's en klassiek vond ik subliem!

  BeantwoordenVerwijderen