woensdag 22 februari 2012

Green concealer by MAC






Voor zo lang ik mij kan herinneren heb ik altijd een rood gezichtje gehad. Wandel ik binnen in een warme ruimte, bam, fietstochtje, bam, glaasje wijn, bam .. en zo kan ik wel even door gaan. Als klein meisje is dat allemaal heel erg schattig van die rode wangetjes, maar als volwassen ehm 'vrouw' not so much. Ik gebruik al zes jaar foundation en dat helpt een beetje bij die roodheid maar ik stond er nooit bij stil dat ik het ook effectief kon verhelpen met andere middelen. Sinds kort gebruik ik wat anti-redness gezichtsverzorging, het helpt ook wel degelijk en er staat nog heel wat meer op de testlist. Maar wat nieuw was voor mij is groene concealer. Het zat af en toe wel eens in een concealer paletje maar ik had er no clue van wat daar mee te doen. Vorig jaar kreeg ik van een vriendin een tube groene concealer van MAC, zij was er zelf allergisch aan, maar het bleef in de kast liggen. Tot ik het op een gegeven moment door had dat het diende om roodheid te camoufleren en het toch es wilde uitproberen. En ik moet zeggen, ik kan niet meer zonder ! 



Ik gebruik de tube sinds een goeie twee maand en het is er meteen aan te zien wanneer ik er wel of niet op heb. De roodheid is zo goed als gecamoufleerd. Zoals ik al zei, de anti-redness verzorgingsproducten doen heel veel, maar deze concealer speelt zeker een grote rol in mijn routine. Meestal, zeker met dit winters weer, heb ik rode wangetjes wanneer ik ergens binnen kom, wel als ik de concealer op heb is er haast niets van te zien. Ik sta er soms zelf versteld van dat er géén roodheid te bespeuren is

Hoe gebruik ik deze concealer nu ? Ik breng een kleine hoeveelheid aan op mijn wangen, kin en voorhoofd, vooraleer ik foundation aanbreng. De concealer blijft naar mijn mening ook een hele dag mooi zijn werk doen. 

All in all, ik ben hier zeer enthousiast over en het verslaat elke andere groene concealer die ik ondertussen gebruikt heb. Het is zeker een aanrader voor wie last heeft van roodheid. Sinds ik ben begonnen met aandacht te besteden aan mijn roodheid is het al fel geminderd. Misschien moet ik maar eens een post maken over hoe ik dit probleem aanpak ?

De concealer is te koop in MAC stores voor iets van 16 euro dacht ik

All my love !

xoxo

16 opmerkingen:

  1. Wauw, je hebt mij nieuwsgierig gemaakt! Ik heb zelf ook best last van roodheden in mijn huid, dus ik zeg, kom maar op met dat artikel. ;D Mooie volle tube ook, zelf gebruik ik een groene concealer uit een potje, dekt ook best, maar dit lijkt mij ook fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je klinkt wel erg enthousiast, geeft me bijna weer zin om concealer te gebruiken :P Ik ben wel erg benieuwd hoe je roodheid aanpakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waaat? Is hij gewoon te koop bij de counters? Nu wil ik hem ook! Ik heb heel vaak rode wangen, deze lijkt me dan ook fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Denk dat mijn vriendin hem gehaald heeft bij mac in Antwerpen. Geen idee als het bij de gewone counters te verkrijgen is.

      Verwijderen
  4. De groene concealer die ik in m'n stash hip is een ultra-butget variant, eentje van NYC en kmoet zeggen voor z'n kleine prijsje doet hij goed z'n werk. Ik gebruik het eigenlijk niet zo heel veel maar af en toe komt een groene concealer echt wel goed van pas!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb zo'n groene concealer van Gosh, alleen heb ik hem al tijden niet meer gebruikt.. Deze klinkt ook erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt goed ! Ik gebruik ook wel eens groene concealer maar dan die van de Hema

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Toen ik studeerde voor All Round Make Up Artist leerde ik de truc om je groene consealer te mengen met je foundation. Zo krijg je geen geplamuurd effect op je gezicht én is de roodheid verdwenen. Ik denk dat de groene concealer van Mac wel geen plamuureffect heeft, maar soms heb je van de drugstorebrands wel dat hebben. 't Is maar een tip, maar die komt misschien wel eens van pas! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh klinkt goed! Ik gebruikte vroeger al eens groene concealer voor het verbergen van rode velkjes/puistjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik zou deze graag hebben , maar ik vind mac net iets te duur x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt goed ! Ik heb nog nooit een product van mac gepbruikt ! Heb zelf ook niet zo een last van roodheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ga ik eens proberen! Maar als ik vragen mag, wat voor gezichtsverzorging gebruik jij dan? Ik heb namelijk ook echt extreem last van een rode huid..

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er goed uit! Heb zelf meestal genoeg aan mijn foundation, maar ik zou ook wel groene concealer gebruiken als ik het nodig had.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik ben benieuwd naar wat meer uitleg hierover. Vooral in de winter heb ik hier ook last van.

    BeantwoordenVerwijderen