maandag 20 februari 2012

One Night in Morocco







Tegenwoordig ben ik helemaal into matte oogschaduw. Ik heb het wel eventjes gehad met glitters en bling bling. So the search began ! Op mijn weg kwam ik Inglot tegen, niet verkrijgbaar in België so that's a no, Too Faced, maar het was mijn ding niet, Urban Decay kent precies niet veel van matte oogschaduw .. en toen dacht ik aan NYX. Ik neusde wat rond op de cherryculture.com, zag wat leuke matte e/s maar ik ging al gauw weer teveel bestellen. Delete shopping basket. Goed, in het Kruidvat heeft Catrice wel een paar matte e/s maar dat vond ik ook maar niets. En toen keek ik eens in mijn schuif met make up die ik weinig tot zelden gebruik. And there it was : het NYX One Night in Morocco Palette ! Ik kocht het vorig jaar maar er kwam een oogschaduw los, het zag er een beetje vies uit en het belandde dan maar in schuif. Tot ik het er weer uit haalde en tot het besef kwam dat dit een matte paletje was. Problem solved ! Ik had het enkel nog maar eens geswatcht dus het werd maar eens tijd om het te gebruiken. 


Het doosje past mooi in de palm van mijn hand en is ideaal om mee te nemen op weekendje of op reis. Het plastic is stevig maar het blijft toch beter om het niet te vaak te laten vallen ( trust me on that one). Het paletje komt overigens in een mooi kartonnen doosje. Oh en er zit een spiegeltje bij ! Niet dat ik dat ooit gebruik maar het is wel handig voor onderweg eventueel.



Er zitten acht kleuren in het palette, voornamelijk donkere kleuren en highlighters. Onderaan in het schuifje zitten er nog vier lipkleurtjes en een primer. Die stellen niet zo heel veel voor.
Op de kartonnen verpakking staat dat het paletje kleuren bevat voor een matte smokey eye. Daar ben ik het volledig mee eens. Met deze kleuren maak je geen rustige look dus voor wie daar naar op zoek is, skip it. 




De e/s zijn behoorlijk poederig, dat is typerend voor matte oogschaduw maar, dit heeft er voor gezorgd dat de primer die je onderaan ziet, er nogal vuil aan toe is. Nu, ik gebruik die toch niet , maar netjes is het niet echt. 
Op de bovenste rij zie je een witte highlighter, lichtgrijze kleur, zwart en donkergrijs. Op de tweede rij zie je een meer goudkleurige matte highlighter, donkerbruin, middenbruin  en de enige glitterkleur, nog een highlighter. 




Ik ben heel tevreden over dit paletje. De kleuren zijn goed gepigmenteerd, eenvoudig aan te brengen en op te bouwen. Mits een goede primer blijven de e/s een hele dag zitten. De kostprijs van deze ken ik niet meer precies, ik dacht 14 $. Ik was vergeten hoe fijn NYX is als budgetmerk. Het kriebelt ondertussen om terug wat meer te bestellen van dit leuke merk. 





xoxo !

11 opmerkingen:

  1. Pretty! Heb zelf nog geen paletje van NYX

    PS: er staat een klein schrijffoutje in 'kostrpijs' :p je r een plaatsje opschuiven dus :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooie pigmentatie, zeker voor matte oogschaduw! Ik vind de kleuren ook heel erg draagbaar :).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie palette.
    Ik ben de laatste tijd ook meer van matte kleuren en Inglot heeft wat dat betreft idd de beste keuze ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk palletje, en aangezien ik vorige zomer naar Marokko ging hefet deze al een stapje voor bij het 'HEBBEN' gehalte :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jammer dat het een beetje vuil is maar voor de rest ziet het er goed uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De kleuren zien er inderdaad goed uit! NYX heeft altijd verrassend goede oogschaduws met een incredible pigmentatie. ;D

    BeantwoordenVerwijderen