zaterdag 28 april 2012

Pedi @ home

Voetverzorging, het is iets wat vaak over het hoofd wordt gezien maar toch belangrijk is. Zeg nu zelf, wie loopt er graag rond met zo'n harde eeltlaag, velletjes en aanverwanten .. ? Dat dacht ik al ! Yours truly probeert elke week ( ok, om de twee weken) haar voetjes te verzorgen en vandaag toen ik jullie hoe !

Belangrijk is om eerst klaar te leggen wat je allemaal nodig zal hebben. Ik gebruik altijd een eeltschraapding of puimsteen, voetscrub, voetzalfje, een teiltje met water, olie, een pedicuresetje en eventueel een polijsttool, dissolvant om nagellak te verwijderen. Oh en beware : pictures of my feet will follow ! 

Stap 1 : verwijder eventuele nagellakresten met dissolvant ( duh, met wat anders ?!)


Stap 2 : vul een teiltje of het bad met warm water en doe er wat olie bij of iets wat er op lijkt. As long as it smells good !Stap 3 : steek je poezelige voetjes in het water en laat een minuutje of tien 'weken'Stap 4 : scrub je voeten ( dit kan je gerust achteraf doen - ik doe het vaak 2 maal)
Stap 5 : neem een puimsteen in de hand en begin maar te schrobben ! De belangrijkste plaatsen zijn je hielen, voetzool en de buitenrand van je voet.
Stap 6 : Dit is voor de pro's ! Doe dit dan ook niet als je geen stevige hand hebt, onder de 18 bent of gewoon clumsy ! Mijn mama is schoonheidsspecialiste van opleiding dus die kent wat van voetverzorging en heeft het mij een beetje 'aangeleerd'. Wij hebben thuis dan ook zo'n speciaal pedicuresetje met mesjes en schaartjes. Again, doe dit niet als je hier niet zeker van bent, ga dan gewoon naar de pedicure, die doet dat wel voor jou. Ik doe het zelf niet elke keer maar af en toe ga ik met een schaartje en mesje aan de slag om overtollige velletjes en randjes te verwijderen. 

Stap 7 : In de Action kocht ik eens voor 3 euro een polijsttool, hiermee geef je je teennagels nog een laatste finishing touch - hoeft uiteraard niet. Er komt nog eens een aparte review hiervan.Stap 8 : Ik steek graag nog een laatste keer mijn voetjes in het water - scrub scrub away en dan insmeren met een lekker dikke zalf of butter. Hier kan je zelf in kiezen wat je gebruikt. Mijn favo's zijn de klassieke Dove crème en de Inecto coconut body butter.

Voila ! Best uitgebreid maar nu heb je terug mooie verzorgde voeten en kan je ze terug voorzien van een lakje indien gewenst !

Voor een optimaal resultaat ga je naturuurlijk beter naar de pedicure, zelf doe ik dat niet zo graag , kietelt teveel :d ! Hopelijk hebben jullie iets gehad aan mijn pedi@home - manual. 
Verzorg jij vaak je voetjes ?


Have a happy friday !

xoxo

10 opmerkingen:

 1. Ik moet er ook nog eens dringend werk van maken. Gelukkig is het nog geen open schoenen weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het alleen onder de douche, en smeer 's avonds weleens anti eeltzalf van Hansaplast. Maar als ik dit zo zie heb ik ook wel zin om m'n voeten te verzorgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou het eigenlijk meer moeten doen en zeker nu de zomer aankomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aaaaargh ik zou dat zo graag zelf kunnen he, aan de slag met de velletjes en m'n nagels polieren. Maar ik houd het voorlopig enkel bij scrubben en eelt verwijderen en af en toe eens een pedicure, vooral als ik op reis vertrek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo uitgebreid doe ik het af en toe, ben onlangs nog eens naar de pedicure geweest. Dat kietelt wel even in het begin, maar als ik even doorbijt, kan ik er wel tegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan dat niet verdragen eigenlijk. Ik heb zelfs soms last bij het afdrogen van mijn voeten. nogal gevoelig en ik vind voeten nogal lelijk ;-)
  Maar ik zou het wel es moeten laten doen tgn dat het zonntje weer komt piepen. En dan ook weer gelnageltjes die blijven dan ook netjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb echt een hekel aan voeten, walg ervan, maar daarom zijn ze wel altijd extra verzorgd. xD Goede peditips!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zaaalig! Nu heb ik er echt zin in gekregen om mijn eigen voeten een badje te geven. Ik ben er heel schuldig aan om ze regelmatig over het hoofd te zien, dus echt inspirerend artikel!

  BeantwoordenVerwijderen