donderdag 12 april 2012

Reisverslag Rome : dag 4 & 5

Het allerlaatste reisverslagje van mijn citytrip vandaag !  

Op vrijdag namen we de metro richting Circo Massimo om de Thermen van Caracalla te bezoeken. Deze thermen werden gebouwd tussen 206 en 216 en vandaag de dag schiet er best wel nog veel van over, om zoveel eeuwen overleefd te hebben. Er zijn nog steeds mozaïeken te zien die de tand des tijds overleefd hebben. Het complex is echt huge en moet indrukwekkend geweest zijn indertijd. Ik vind het persoonlijk iets wat je zéker moet gezien hebben wanneer je naar Rome gaat. Onderstaande prentjes geven een indruk van hoe het er uitzag vroeger. Het was overigens héérlijk weer met een licht briesje, ideaal gewoon. We bleven er best wel lang rondhangen, ik zou er zo terug gaan ! Eh, beware of a picture overdose !

Hierna wandelden we naar Circus Maximus, dat er vlakbij ligt. Dit was een stadion waar wagenrennen werden georganiseerd. Er schiet vandaag niets meer van over behalve een groot grasveld. Het is niet iets wat je moét zien, maar wij moesten er toch langs. 


We gingen alweer op zoek naar iets om te eten en onderweg kwamen we een aantal mooie tempels tegen, de naam herinner ik me helaas niet meer. Oh en we passeerden nog es aan de Trevi fontein ook, waar het letterlijk zwart zag van het volk. Het plan voor de namiddag was om te gaan winkelen maar het duurde even voor we terug aan de winkelstraten, Via del Corso, Via Condotti  .. waren. Die liggen trouwens vlakbij Piazza Spagna. Als je van daaruit vertrekt sta je meteen aan de winkels. Mijn mama had niet veel zin om te winkelen, wat natuurlijk niet zo leuk was voor mn zus en mezelf. Een beetje geruzie met moeder later besloten mijn zus en ik om zelf wat naar de winkels te gaan. Maar eerlijk gezegd, het was er zodanig druk dat we echt niet veel kochten. Het is helemaal geen leuke stad om te winkelen, maar dat is geheel persoonlijk. Véél te druk, echt niet normaal. We liepen er twee uurtjes rond, deden een terrasje en besloten om dan maar naar het hotel terug te keren. Onderweg naar metrostation Spagna kwamen we in de chique winkelstraat een MAC tegen. Ik moest natuurlijk even binnen maar stond 2 sec later alweer buiten. Loeiharde muziek en stampvol was het. Dan pas ik wel. 
We rustten hierna wat uit op de hotelkamer, namen een frisse douche en dan was het alweer tijd om te gaan eten. Het restaurant werd terug Al Padovano, ik at er een heerlijke risotto en ook de andere gezinsleden waren lovend over de keuken. Echt een aanrader als je ooit naar Rome gaat ! 
En dan was het terug bedtijd ... Zaterdagvoormiddag, de laatste dag, was het keihard aan het regenen. Tel daarbij de vermoeidheid en niet veel tijd hebben om nog rond te lopen want de vlucht ging redelijk vroeg, wel we waren allemaal een beetje cranky .. We bezochten nog Villa Borghese, dit is een groot park waar onder meer de Zoo, het museum voor moderne kunst en galleria Borghese gevestigd zijn. Galleria Borghese had ik al es gezien en blijkbaar moest je ook reserveren want het is er altijd zeer druk, dus we gingen naar het museum voor moderne kunst. Dat was wel es leuk maar ik ben persoonlijk meer voor de klassieke kunst à la Renaissance enz .. dus dit kon mij wat minder bekoren. Er was trouwens een vleugel met de klassieke kunst maar die was afgesloten, wel jammer eigenlijk. Maar goed, als je er bent, zeker de moeite ook om es te doen. 


En daarna was het alweer tijd om naar de luchthaven te vertrekken. We maakten terug een helse taxiride mee maar kwamen toch veilig aan op de luchthaven. Een pasta carbonara om de geesten te sterken en om 16u30 zaten we op het vliegtuig met destination Brussels ! Ik was echt doodmoe. En van vliegen voel ik me altijd vuil. Ik weet niet hoe dat komt maar ik voel me zo vies na een vlucht. Bij het naar huis rijden was er een prachtige ondergaande zon dus ik kon nog een paar prachtige foto's nemen. 


En dat was het einde van mijn leuk reisje ! 


xoxo !

8 opmerkingen:

 1. die foto's vanuit het vliegtuig zijn leuk hé :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geslaagde foto's, leuke verslagen heb je ook geschreven! Jammer dat het steeds zo druk was in de winkels, altijd een bummer, iedereen loopt te trekken en te doen. Geef je groot gelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een druk gevulde maar fijne reis! Jammer dat het te druk was om gezellig te winkelen, bij mij gaat m'n zin dan ook gelijk over...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's ^^ ik volg je trouwens vanaf nu via bloglovin,
  volg je me terug? xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil ook heel graag een keer naar Rome!

  BeantwoordenVerwijderen