zaterdag 21 juli 2012

Bescherming in de zon



Na een weekje gebakken en gebraden te hebben onder de Cypriotische zon, mag ik met enige trots zeggen dat ik behoorlijk bruin ben. Normaalgezien heb ik niet echt een kleurtje maar nu heb ik toch flink mijn best gedaan en een aantal producten hebben daar goed bij geholpen. 



Ten eerste bescherming tegen de zon. Zonnecrème is of the most essence ! Zelfs al verbrand je nooit, je moet je beschermen tegen de zonnestralen. Ik heb drie verschillende zonnecrèmes gebruikt en ik ben tevreden over alledrie ! Ten eerste de Roc Soleil Protexion factor 50 voor het gezicht. Uitstekend product, ik smeerde het net na mijn dagcrème op 's morgens en dan gedurende de dag een aantal maal herhalen. Zeker en vast een rebuy ! 
Voor mijn lichaam gebruikte ik twee verschillende zonnecrèmes, eentje van Kruidvat eigen merk en eentje van ... hold on to your potatoes ... den Aldi ! Twee dagen voor ik vertrok was ik met mama in den Aldi en ik zag er de zonnecrème liggen van het merk Ombra voor 2,50 euro. Dat moest ik proberen ! En ik moet eerlijk zijn : dit is een fantastische zonnecrème. Smeert makkelijk uit en beschermt erg goed. Uiteraard moet je voldoende blijven smeren gedurende de dag. De zonnecrème van het Kruidvat eigen merk SoLait vind ik ook erg goed en heb ik al meerdere malen aangeschaft. Deze maal gebruikte ik factor 50, ik heb nu eenmaal een teer velletje. Die was iets van een 7 euro. Als je niet veel te spenderen hebt aan dergelijke producten kan ik deze zeker en vast aanraden. Het is overigens wetenschappelijk bewezen dat budget zonnecrèmes zoals die van Aldi en Lidl niet moeten onderdoen voor die van vb Garnier.




Goed, om ten volle gebruik te maken van de zonnestralen kan het natuurlijk geen kwaad om daar een handje bij te helpen . Een tijdje terug schreven heel wat bloggers over een aantal producten van Corine de Farme, waren er erg lovend over en ik besloot dan ook maar om deze eens aan te schaffen. Mijn favoriet van de twee is de olie. Die is erg zuinig in gebruik. Ik heb er belachelijk veel mee gesprayed op reis en de flacon is nog niet half leeg. Het was de eerste maal dat ik dergelijke product heb gebruikt en ik denk toch dat het zeker heeft geholpen bij mn bruine kleurtje. Deze schaf ik zeker opnieuw aan ! Van het uiervet ben ik helaas geen fan. Het ligt er te dik op naar mijn mening en is nogal sticky en gewoon vervelend in gebruik. Het was op Cyprus gemiddeld 40° C en ik had het idee dat het begon te 'smelten'. Nop, geen fan. Doe mij maar de olie. 




Na het zonnen is het ook aangewezen om een aftersun te gebruiken. Zo wordt de huid goed gehydrateerd, eventueel verbrande huid afgekoeld en het verlengt je bruine kleurtje. Ik kocht deze van Corine de Farme die heerlijk ruikt, prima uitsmeert en goed zijn werk doet ! 

Smeren jullie trouw in de zon ? En wat is jouw favorieten product voor onder de zon ?

Prijzen van de producten ken ik niet meer buiten, maar variëren van 5 tot 9 euro. 

xoxo !

10 opmerkingen:

  1. ik geloof graag dat die van de aldi goed was :) moet het misschien volgend jaar ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. laat die olie een vettig laagje achter?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ie droogt niet op in de huid. Is eigenlijk enkel aangewezen wanneer je in je bikini in de zon ligt. Niet om je kleren er boven aan te doen :p

      Verwijderen
  3. Oh ja, de zonnecrème van het Kruidvat is ook best goed! Heb die ook al eens gekocht, lekker budget en prima werking.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De producten van Corine de Farme vind ik erg fijn. Van het uiervet heb je echt maar heel weinig nodig anders glibber je inderdaad van je stoel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm, die van corine de farme, had ik ook mee op vakantie!! Die ruiken zo heerlijk en doen echt hun werk goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het zal wel zijn dat de producten van de Aldi niet slecht zijn. Ik gebruik die al jaren en ik ben er heel tevreden van. Ruiken ook heel lekker.

    Helaas pindakaas terwijl ik dit schrijf ben ik tot de tweede graad verbrand na een dag gentse buitenband te fietsen met een te lal-ge factor...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Die van Aldi liggen hier thuis ook altijd, ik vind ze goed werken en aangenaam smeren maar de geur vind ik niet super. Ah, Corine de Farme, ben ik echt fan van! Ja het uiervet is a bit much als je onder dikke zon gaat maar goed, ik gebruik hem supergraag voor mijn onderbenen die anders echt NIET bruinen worden en met deze gaat het vlotjes! Ik ben dus wel fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind die olie van Corine de Farme erg fijn om te gebruiken, ze ruikt ook énorm lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die pot olie ziet er leuk uit!
    Ik ben zelf helemaal hooked aan de aftersun van Byron bay (grote groene pot te koop bij etos). Daar ga ik binnekort een review over schrijven want het is echt een heerlijk product! En verder gebruik ik monoï de tahiti van Yves rocher..

    BeantwoordenVerwijderen