vrijdag 13 juli 2012

Essie's Rock Solid

Ik en mijn nagels. Het is een neverending story. Nagelbijten doe ik niet ( vaak) meer. Maar droge nagelriemen en nagels die afbreken, dat blijft een probleem. Lange tijd gebruikte ik de Hema nail hardener. Nu vond ik het tijd voor iets nieuws en met de Essie schappen die ik overal zie in het Kruidvat en Di, valt het merk moeilijk nog te negeren. Aldus kwam ik enkele weken terug thuis met Rock Solid, een basecoat van Essie. 

Je merkt meteen dat dit geen cheap lakje is, het komt in een mooi plastic transparant doosje. Jullie kennen ongetwijfeld al het typische Essie - flesje. Strak en simpel, vind ik wel leuk zo. De basecoat is transparant en zeer dun van structuur. Hierin verschilt het van de Hema basecoat, die behoorlijk dik en stroperig is en waardoor het moeilijker is om een lakje er bovenop te doen. Pluspunt voor Essie ! De basecoat droogt op en blijft toch een aantal dagen mooi zitten. Ik merk wel aan mijn nagels dat ze na een paar dagen steviger zijn geworden en precies sneller groeien ook. De belofte op de verpakking van 30 % stronger nails in 7 days wordt zeker waar gemaakt !Ik ben hier met andere woorden erg tevreden over ! Het is geen goedkoop lakje aan 12,99 euro maar het doet goed zijn werk en is zuinig in gebruik doordat het zo dun is. Het typische Essie - borsteltje lakt ook erg fijn. Nu ik het Essie - schap van naderbij heb bekeken staan er heel wat lakjes op mijn wishlist. There is more Essie to come !


Wat is jouw favoriete basecoat ?

Ik heb overigens een vraag voor jullie, ik heb namelijk wat lakjes staan die ik heb gekregen maar echt mijn ding niet zijn en dan ook niet of slechts 1 x gebruikt zijn geweest. Zouden jullie het fijn vinden mocht ik zoiets verloten onder mijn lieve lezers ? Ze weggooien is zonde, maar het zijn mijn kleuren niet en ze staan wat in de weg.

xoxo !

15 opmerkingen:

 1. Ik heb ook staan twijfelen om die mee te nemen maar toen zag ik dat er bij Rimmel reclame was. Als je twee flesjes kocht moest je maar 8 euro betalen en zo nam ik mijn oude getrouwe nail hardener van Rimmel terug mee (ik ben er trouwens heel erg blij mee!)

  Verloot away zo ik zeggen ;)
  Ik zou dat beter ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook nog hopeloos op zoek naar een nagelverharder. Essie dan maar eens proberen... Of me er bij neerleggen. Méh

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou wel graag nagellakjes krijgen want mijn stash is echt zielig xD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, deze klinkt eigenlijk best goed! Heb nu wel eentje van KOH, maar Essie staat als volgende op de aankooplijst :)
  Geen probleem trouwens, met je nagellak, denk dat iedereen dat wel ziet zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze klinkt erg fijn! Ik gebruik meestal geen basecoat... Oeps! En tof idee van dat verloten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, amazing dat hij werkt! Sowieso heb ik een zwak voor Essie, gelukkig heb ik het schap nog niet gevonden bij ons.. anders moet ik een nieuwe opslagplaats vinden voor mijn nagellak. xD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Benieuwd naar deze! Ik heb nogal snel last van splitsende nagels...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze ook en ben er niet zo tevreden over eigenlijk. Vind dat het veel te lang duurt eer hij droog is. Heb er eentje van Le Chat die veel sneller droogt en ook minder dik is. Zo zie je maar weer hoe meningen verschillen he?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik zou ze verloten of een blogsale houden. altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat je een oplossing gevonden hebt, ik blijf voorlopig nog even van mijn Herôme kuur nagenieten, heeft mijn nagels echt opgekrikt :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er goed uit, ik kan de laatste tijd ook wel een nagelverharder gebruiken. Mijn nagels zijn de laatste tijd echt dun en breekbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er goed uit, ik kan de laatste tijd ook wel een nagelverharder gebruiken. Mijn nagels zijn de laatste tijd echt dun en breekbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben benieuwd na het lezen van je review! Zelf gebruik ik meestal de nagelverharder van Herome maar die 'brand' vaak een beetje.. Is dat bij deze niet? Liefs

  BeantwoordenVerwijderen