woensdag 11 juli 2012

Jetting off to the sun

Wanneer jullie dit lezen zit ik in het vliegtuig op weg naar Cyprus. Slechts vier uur en tien minuten vliegen en de zon lacht mij toe ! Ik kijk er al maanden naar uit, zeker met het Belgisch rotweer is een zonnige bestemming méér dan welkom. Samen met mijn beste vriendin Annelien vertoef ik 8 dagen in Hotel Aloe in Paphos. Uiteraard zullen jullie achteraf een uitgebreid reisverslag krijgen, of meerdere, jullie kennen mij al ;-)

Ons hotel is gelegen aan het strand in het havenstadje Paphos, gelegen in het zuidwesten van het eiland.  Meer dan een idyllisch stadje is het niet, de echte scheepvaart ( jaja, ik ben maritieme wetenschapper voor iets), gebeurt in de haven van Limassol, verderop gelegen. We hebben nog niet veel bijzonders gepland, al willen we sowieso een bezoek brengen aan het Troödosgebergte, waar zich ook een klooster bevindt. De rest zal een beetje come as we go zijn. We hebben allebei echt nood aan vakantie, een beetje rust en stilte enzo, dus een actieve vakantie zal het niet zijn. Maar 8 dagen stilliggen doen we natuurlijk ook niet, dus het zal een mix worden tussen uitrusten en af en toe wel eens een stapje verzetten. Cyprus komt de afgelopen weken niet echt positief in het nieuws door de financiële crisis die daar gaande is. Normaal zullen wij daar geen last van hebben maar toch, beelden à la Griekenland ten tijde van de crisis zijn nooit ver af. Ook de scheiding van het eiland tussen een Grieks-Cypriotisch deel (waar wij zitten) en een Turks-Cypriotisch deel ( dat vervallen en behoorlijk verlaten is), werpt natuurlijk een schaduw op dit mooie landje. Maar dat laten wij natuurlijk niet aan ons hart komen ! Zon, zee, strand, mijn beste vriendin en some cocktails, het is al wat ik nodig heb !

Ons hotel !

Het Troödosgebergte
Ik heb een aantal blogposts vooruit geschreven dus jullie hoeven mij niet te missen ;-). Helaas zal ik zelf niet op blogs kunnen kijken, dit zal resulteren in een bloglovin dat haast ontploft bij mijn terugkeer :p !

Hebben jullie nog leuke reisplannen ?

See you next thursday !

Lots of love !

xoxo


14 opmerkingen:

 1. Heel veel plezier!! Geniet ervan en als het even kan, breng je de zon dan terug mee? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben er als kind ook nog geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier ginder en geniet maar van het mooie weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier en geniet ervan! Enne yasou voor 't geval je effe naar de Grieken gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh leuk! Ik probeer mee te genieten van de plaatjes. Wat heb ik ook nood aan vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohh, geniet ervan!! En breng aub een beetje zon mee terug hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. enjoy my dear!! genieten genieten genieten! alles even loslaten en breng de zon mee!
  wij gaan volgende week vrijdag naar frankrijk voor een week. en in aug nog een midweek zonder kids naar istanbuuuuul

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel plezier op vakantie, en breng het zonnetje mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik loop wat achter met blogposts, maar ik hoop dat ook de komende dagen van je vakantie nog erg leuk zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha dat bloglovin probleem ken ik ook!

  OMG ik ben er nog niet over dat ik op mijn examen een tekst over Limassol had en dat nog nooit had gehoord. Gevolg --> verprutst! En nu zie ik dat gewoon OVERAL he! Grrrr typisch!

  Veel plezier in ieder geval, je hebt het verdiend. Kijk al uit naar je diary! En Bloglovin? Gwn 'Mark all as read" duwen jong

  BeantwoordenVerwijderen