woensdag 3 oktober 2012

Kiehl's Abyssine Eye Cream

Met mijn 24 lentes is anti-aging geen overbodige luxe. Voortijdig smeren kan zeker geen kwaad. Ik ben dan ook al anderhalf jaar aan de oogcrème. Mijn favoriet was de Clinique Repairwear. Toch koos ik af en toe een zijspoor en ging ik voor een ander. Zo ook met deze Abyssine Eye Cream van Kiehl's. Een aantal bloggers zijn hier erg enthousiast over. Am I ?
De oogcrème komt in de typische Kiehl's verpakking, in dit geval een rood potje, het doet nogal pharmacy-like aan. Dit is overigens mijn eerste Kiehl's product. 
Wat vind ik van de verpakking ? Oogcrèmes komen haast altijd in een potje, vind ik persoonlijk niet zo handig. Vreemd genoeg komt de Midnight Recovery Eye van Kiehl's in een tube, die is wél handig. Maar ok, we kunnen er mee leven he dames. 
Wat belooft deze oogcrème ?
 • Helpt fijne lijntjes en rimpels zichtbaar te verminderen
 • Beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen

Een eerste opmerking : deze oogcrème trekt snel in en dat is voor mij een pluspunt. Zeker 's morgens heb ik geen zin om nog een kwartier te wachten tot mijn oogcrème is ingetrokken om pas daarna mijn make-up aan te brengen. Ik breng een eenie-meenie beetje aan op mijn ringvinger en klop het zachtjes in op mijn oogbot. Dus niet vlak onder het oog dames, volgens skincare-guru's trekt oogcrème in naar boven toe. Just saying what the experts say. De oogcrème heeft een dikke structuur maar smeert toch erg gemakkelijk uit.Wat doet deze oogcrème nu precies voor mij ? Wel, het houdt de situatie onder controle. That's for sure. Mijn donkere kringen pakt het helaas niet aan. Maar dat belooft het ook niet. Vermindert het mijn fijne lijntjes ? Tja, hier ben ik een beetje in dubio. Hoewel de oogcrème de situatie onder mijn ogen goed onder controle houdt, heb ik niet het idee dat mijn fijne lijntjes verminderen. Niet dat ik er zoveel heb maar diegene die ik wél heb, zie ik graag verdwijnen. Dus, dit is eigenlijk een goede oogcrème maar wat mijn fijne lijntjes betreft heb ik het idee dat de Clinique Repairwear toch beter zijn werk doet. 
Misschien ben ik te kritisch, sinds ik de Abyssine Eye Cream gebruik zijn er zeker géén nieuwe lijntjes bijgekomen en voelt de huid onder mijn ogen goed gehydrateerd aan. 
Ik zal deze met plezier op maken maar voorlopig niet opnieuw aanschaffen. Eentje die nog op de wishlist staat is de Origins Plantscription oogcrème maar die is helaas niet in België verkrijgbaar. En anders wordt het terug de Clinique Repairwear. 

Dit is echt wel een prima oogcrème maar ik had persoonlijk net dat tikkeltje meer verwacht. Ben je zelf benieuwd   ? De Abyssine Eye Cream is te koop bij Kiehl's voor 36 euro.

Heb jij ervaring met deze oogcrème ?

xoxo !

8 opmerkingen:

 1. Ik ben echt een sukkel wat oogcrèmes betreft, zie echt bijna nooit het verschil! Die Clinique Repairwear staat ook op mijn lijstje. Ik ga nu de Sampar Glamourshot testen, ik hoor dat dat alleszins mijn donkere kringen zou aanpakken :-D

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De producten van Kiehl's beloven bij mijn weten vaak meer dan dat ze doen. Wel jammer, want ze zijn zeker niet goedkoop! (Ik gebruik trouwens geen oogcreme, ben nu 21 dus misschien moet ik er geen 10 jaar meer mee wachten ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze heb ik nog niet gebruikt, ik ben nu trouwens bezig aan jouw staaltje van de Midnight Recovery oogcrème :)
  Van Origins heb ik wel de GinZing, die is ook wat verhelderend voor onder de ogen en doet dus wel iets voor mijn donkere kringen. Maar da's dus de grens over naar Nederland of via Sephora.fr bestellen! Ik zou eigenlijk wel graag Origins in België hebben, 't wordt tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel wat aan de prijzige kant, maar volgens mij is hij wel je geld waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. voor die prijs zou ik het niet zo snel kopen, maar gelukkig bevalt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stom dat hij toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet!

  BeantwoordenVerwijderen