zondag 14 oktober 2012

My favorite things

Op mijn blog heb ik niet echt vast terugkerende items, het is een beetje 'come as I go'. Maar ik bedacht me dat ik jullie misschien af en toe iets van mijn favoriete dingen kan laten zien, al dan niet beauty gerelateerd, zoals een favoriet boek, handtas, paar schoenen ... Het moeten ook niet altijd blushes & brushes zijn he. Vandaag is het wél  beauty, namelijk één van mijn favoriete parfums, Lovely van Sarah Jessica Parker. Normaalgezien heb ik het niet zo voor celebrity-parfums, al moet ik toegeven dat ik nu toch wel eens benieuwd ben om die van Lady Gaga te ruiken. Maar dat geheel terzijde. Ik heb nu eenmaal niet de behoefte om te ruiken zoals Beyoncé, Madonna of Katy Perry. En om eerlijk te zijn, Heat van Beyoncé is afgrijselijk. Maar oh boy oh boy was ik enthousiast toen ik 4 jaar geleden Lovely van SJP zag liggen in één of andere parfumerie in Zwitserland. Indertijd was ze net uitgekomen met een lijn parfums en die waren, uiteraard, nog niet verkrijgbaar in België. Het was love at first smell ! Ik kreeg het cadeau van de toenmalige BF en dat maakte van mij one very happy girlfriend.
Hoewel ik dit leuke flesje al 4jaar heb, is het nu nog maar op geraakt. Het is pas sinds een dik jaar dat ik haast elke dag parfum draag. Voorheen was het eerder iets om te dragen op zondag of speciale gelegenheden. Laat ons het er op houden dat ik geen zo'n parfum-mens was. 

Love these pics !Het flesje is erg leuk, heel klassiek in glas met een lichtroze schijn en een schattig ouderwets dopje op. It's all very miss SJP.

De geur wordt als volgt omschreven :

a “silky white amber” and has notes of mandarin, bergamot, rosewood, lavender, apple martini, patchouli, paper whites, orchid, cedar, white amber, musk and woods.    --> I agree !


Dit is een geur die zacht en een beetje sensueel is, maar toch niet té zwaar. Het is net genoeg, zeg maar. Ik krijg er altijd complimentjes mee van de BF.  En hoewel ik dit parfum eigenlijk van een vorige BF heb gekregen, associeer ik het eigenlijk niet met hem. Normaalgezien doet een geur mij vaak denken aan een plaats, persoon, noem maar op. Zoals bijvoorbeeld Wanted van Helena Rubinstein, die doet me denken aan een reis naar Tunesië want ik kocht het vlak voor ik op reis ging. Maar Lovely is gewoon helemaal van mezelf en associeer ik ook gewoon met my lovely self ;-) ! ( kwestie van mijn zelfvertrouwen op peil te houden he). 

I love this lady !

Jammer genoeg is deze geur niet meer te verkrijgen in de parfumerie. In de VS wel nog, geloof ik. Maar gelukkig vond ik al een aantal Belgische/Nederlandse parfumwebshops die deze nog verkopen, dus ik denk dat ik maar eens een bestellinkje plaats voor een flacon of 3 ( minstens !).  Als ik ooit niét meer aan dit parfum ga kunnen geraken, zal ik stiekem toch een beetje ongelukkig zijn. 

- happy sunday iedereen ! -

xoxo 

6 opmerkingen:

 1. dit parfum ken ik niet, maar de ingrediënten spreke n me wel aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit een SJP parfum geroken, maar haar goede smaak kennende, zullen ze wel niet slecht zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ken ik niet. Ik was vroeger helemaal into Glow van J.Lo fruitig en zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil hem wel eens ruiken nu... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken deze geur niet maar je hebt gelijk, de foto is prachtig! Alle foto's trouwens! Hup, snel bestellen jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je weet me te overtuigen :-)mooie foto's idd

  BeantwoordenVerwijderen