donderdag 21 april 2011

Greetings from China !

Mijn ouders kwamen vandaag terug van een veertiendaagse rondreis door China en uiteraard hebben ze cadeautjes meegebracht. Ik ben altijd teleurgesteld als ik niets krijg van mn ouders of mn vriend als ze op reis zijn geweest maar zelf vergeet ik altijd cadeautjes te kopen. Slechte toerist ben ik. Dus ik was blij te horen dat er presents waren !


Wat heb ik allemaal gekregen ?
Een geel make up tasje. Mijn zus heeft hem in het groen gekregen. Ik vind het wel schattig eigenlijk. Misschien niet zo handig voor onderweg door de touwtjes maar ideaal om mee op reis te nemen voor de lipproducten in te steken of zo. Ik vind voor alles een bestemming :d Het is een superleuke kleur, geel is in ladies !


Dan een parelketting. Ik heb eigenlijk vorig jaar al min of meer dezelfde gekregen van mijn vriend die toen ook naar China was geweest. En dan heb ik nog een van mijn overleden omaatje. Dat zijn er al drie, en ik doe dat nooit aan. Ik vind parelkettingen heel chique staan maar ik vind nooit de juiste gelegenheid om ze te dragen. Kvind ze wel mooi, ze hebben een soort rozige schijn.Mama had ook wat armbandjes en oorbellen mee. Daar kan je mij ook altijd een plezier mee doen. Ik ben gek van het armbandje met de visjes  ( ja, ik ben soms nog een klein kind :d ). Wat superhandig is, dat je het armbandje groter of kleiner kan maken met het touwtje. Ik had het eerst niet door, dacht nou jaaa, voor welke minipolsjes is dat hier gemaakt. We hebben het dan toch gevonden hoe het moest, hihi.Als laatste een Mac Lady Gaga oogschaduwpalette. Que ? denken jullie waarschijnlijk. Er bestaat toch helemaal geen zo'n palette ? Nee inderdaad, dit is fake Mac. Toen mijn moeder het doosje uithaalde zag ik het al : this ain't the real deal honey ! Ze heeft het gekocht op een bazar voor 2,5 euro. Geen geld if you ask me. Ik lees soms wel eens hier en daar dat mensen Mac kopen op ebay of allerlei schimmige sites en dat het dan fake blijkt te zijn. Als je enig verstand hebt van Mac dan zie je meteen aan het paletje dat het niet echt is, ongeacht mocht dit nu wél bestaan hebben van Lady Gaga. Paletjes van Mac bevatten altijd maar 4 oogschaduwen ( tenzij je een pro palette hebt ) en zijn altijd rond.
Op de oogschaduw is het woord Mac gepresst en dat is in werkelijkheid niet. Ook zit er nooit een applicator bij.
Ze zijn wel goed in namaak daar in China, op de achterkant van het doosje staat zelfs Made in Canada ( het land waar Mac vandaan komt).

Mijn mama kent Mac wel, koopt er zelf ook vaak eens iets, ze wist ook wel dat het fake was maar vond het een leuk cadeautje. Ik ben er toch blij mee. Wie het kleine niet eert...
Ik kan wel begrijpen dat mensen die geen giant mac fan zijn en er alles over weten, daar in trappen en fake spul kopen. Nou ja, zo lang de kwaliteit maar ok is. Ik zou het denk ik zelf niet doen, maar goed, dat is elk zijn beslissing.Na mijn hele uiteenzetting over fake spul, ik vind de pigmentatie hiervan echt geweldig !! Met één veegje krijg ik al een mooie kleur en het kruimelt ook helemaal niet. Ik denk dat ik hier veel plezier aan ga beleven.
Ik was eerst wat bummed toen ik zag dat het geen echte Mac was, maar nu ben ik er toch heel erg blij mee. Uiteindelijk gaat het om het product, niet de verpakking ( ook al laat ik me daar zooo vaak tot verleiden). Maar zeg nu zelf, ik heb toch wel een uniek product in huis he :d hahaha.
Thank you mama !Ik had eigenlijk gevraagd aan mama om eens in een Chinese drugstore of beautywinkel ofzo binnen te stappen en dat spullen mee te doen, het kost daar toch allemaal drie keer niets. Maar ik vermoed dat ze daar helemaal geen zin in had :d Ik ging nog vragen om op de luchthaven quelque chose tax free uit de parfumerie mee te doen maar ik dacht bij mezelf, binnen twee maand ga ik zelf op reis, ik kan dan zelf uitzoeken wat ik wil. Mijn mama brengt meestal toch het verkeerde mee. Maar nu heeft ze toch een goede keuze gemaakt met het Lady Gaga paletje. Mijn zus heeft er ook ene gekregen, in licht andere kleurtjes. Ik zal ze zeker eens allebei reviewen.
Oja, we hebben ook nog een paar sjaals gekregen maar die zitten nu in de was. En mama bracht ook zijde mee om kussens van te maken. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven :d

De Chinese Muur

Hong Kong

Verboden Stad Beijing

Ooit wil ik toch ook wel eens naar China gaan. Het is een gigantisch land met zoveel mooie natuur en cultuur en ongelofelijk goedkoop, joepie ! Mijn ouders vonden het alleszinds een aanrader, wel een erg druk programma maar dat heb je wel als je een rondreis boekt.

Anyone ever been to China ?

3 opmerkingen: