woensdag 6 april 2011

Reinigingsritueel #1

Jullie hebben het misschien al eens hier en daar opgevangen in mijn posts maar mocht je het nog niet weten : ik studeer in Gent en zit hier dan ook op kot.
Daarnaast woon ik in Oostende bij mijn ouders en heb ik nog een vriend,waar ik heel vaak bij logeer.
Waarom vertelt ze dit, zal je misschien denken ?
Wel, drie slaapplaatsen betekent drie maal een setje reinigingsproducten voorzien.
Ik heb er namelijk helemaal geen zin in om elke week, naast al de kleren in mijn koffer, ook nog allerlei verzorgingsproducten mee te sleuren. Ook als ik naar mijn vriend ga heb ik geen zin om telkens in allerlei potjes te moeten voorzien.

Vandaag toon ik jullie wat er in mijn badkamer op kot staat.

Een kort overzichtje :Het is niet zo superveel, the basic stuff zeg maar. De uitgebreide werken gebeuren meestal in het weekend ;-)
Ik ben hier ook niet zo vaak meer, dus daarom ligt er niet echt veel.Als eerste begin ik altijd met mijn ogen te reinigen. Dit doe ik met de All Mascaras remover van Helena Rubinstein. Dit is echt goddellijk spul. Het werkt zooooo goed. Ik sta 's morgens zelden op met panda-ogen als ik deze remover gebruik. Het is een klein flesje, ik heb er zo een heleboel liggen. Mijn schoonmama gebruikt namelijk altijd de Lash Queen Mascara van HR en koopt die meestal in een pakketje met de make up remover, dit voor dezelfde prijs. Alleen, ze is er allergisch aan dus ik krijg die altijd. Mooi meegenomen toch.
Full size kost deze +- 29 voor 125 ml. Dat vind ik toch wel heel erg veel. Ik zou hem waarschijnlijk nooit zelf kopen in de parfumerie. Het stopt ergens he ;-)
Voor mijn gezichtsmake-up gebruik ik de Refreshing Cleansing Milk van Nivea. Dit is absoluut een van de beste reinigingsproducten die ik ooit al heb geprobeerd. Ik heb al 3 flessen versleten. Dat wil al veel zeggen, ik koop zelden iets opnieuw. Deze kost +- 5 euro denk ik.

 Daarna reinig ik mijn gezicht met een facewash. Op dit ogenblik gebruik ik de Gel Nettoyant Visage van Louis Widmer, samen met de Tonicum zonder alcohol, ook van Louis Widmer.
Ik kocht dit vorige zomer eens in de apotheek, nadat mijn facewash van Bodysol op was, die maken ze jammer genoeg niet meer :-(
De reiniger doet zijn werk, niets meer, niets minder. Vaak heb ik een trekkerig gezicht na het gebruik van de facewash maar dit verdwijnt meteen na het gebruik van de tonic.
Ik had er eerder niet op gelet maar blijkbaar is de facewash eerder bedoeld voor een vette of gemengde huid, ik heb geen van beide. Misschien daarom dat ik er niet helemaal gek van ben.
De tonic vind ik wel fijn om te gebruiken. Deze is bestemd voor alle huidtypes.
Overall goede producten, niets bijzonder, ze doen gewoon hun werk. Misschien dat het voor de mensen met een vette huid een betere werking heeft.
De exacte prijs weet ik niet meer, ik vermoed dat ze beide+- tien euro hebben gekost.
Ik zou zeker nog producten van Louis Widmer proberen.Als laatste stap in mijn gezichtsreiniging is er een moisturizer.
Op dit moment ben ik bezig een tube Triple Active Jour van L'Oréal op te maken. Dit was denk ik één van de eerste dagcrèmes die ik kocht. Nee, dit is niet nog altijd mijn eerste tube :p ! Ik heb er hier ook al meerdere van versleten. Ik heb hem lang gebruikt maar nu heb ik toch het gevoel dat mijn huid net dat iets meer nodig heeft wat deze crème niet doet voor mij. Het was een goede crème wanneer ik wat jonger was maar nu wil ik hem opgebruiken zodat ik eens iets nieuw kan kopen.
Hij is geschikt voor dag en nacht gebruik, dus dat doe ik dan ook ( is ie sneller op ;-)
Er zit best wel veel in en hij is zuinig in gebruik. Ook gewoon een moisturizer die een eenvoudige verzorging biedt, niets meer en niets minder. Ik denk dat hij rond de 5 euro kost.

Als laatste dan producten die ik niet altijd gebruik. Mijn huid insmeren doe ik enkel als ik uit de douche kom. Ik vind dat eigenlijk helemaal niet leuk, bodylotion gebruiken. Het is zo'n vervelend werkje :p Maaaarr, summer season is coming en vanaf nu gebruik ik altijd bodylotion, dan heb ik mooie gehydrateerde benen. De rode fles is er eentje van Garnier, die staat ook al lang in de kast. Ik vind hem niet zo fijn in gebruik, mijn lichaam blijft niet lang gehydrateerd.
Die van de Body Shop vind ik wel heel goed, hoewel ik deze op de foto een beetje té indringend vind ruiken. De Shea Body Butter koop ik denk ik niet opnieuw. Maar over het algemeen zijn The Body Shop bodylotions enzo wel heel goed! Deze kost +- 16 euro en die van Garnier 13 euro denk ik.

Zo, nu weet je wat meer over mijn reinigingsritueel op kot :-)
Daarnaast heb ik natuurlijk nog wat haarproducten en zo liggen maar dat vond ik niet zo interessant om te delen met jullie :-)

Een volgende keer komt mijn reinigingsritueel thuis aan bod.

Ciao !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten