zaterdag 28 mei 2011

Shoplog - een avontuur

Eergisteren kreeg ik een mailtje van Ici Paris Xl dat er een vaderdagactie is waarbij je 30 % krijgt bij een minimum aankoop van 70 euro. Just the thing I was waiting for ! Ik wilde graag de Dior Nude Glow bronzer en fluide en dit was het ideale moment. Ok I know, ik moet eigenlijk sparen. Maar ik had nog een bon liggen en centjes gekregen van oma, dus het mocht wel eens. Een laatste splurge voor de examens beginnen !


Vol enthousiasme trok ik dezelfde dag nog de stad in rechtsreeks richting Ici Paris. De verkoopsters waren druk bezig met, ehm niets.. dus ik was nog wat aan het rondkijken. Ik wilde bij het Chanel display eens zien naar de bronzer uit de Fleurs d'été collectie maar die was er nog niet. Dus ik keek wat bij de blushes en ik swatchte gewoon een random kleur en het was love at first sight ! Zooo mooi ! On that note, Chanel staat wel niet echt bekend om de grote variëteit aan kleuren, ze lijken erg op elkaar maar toch, hmm it was soo pretty ! Net op dat ogenblik kwam de verkoopster vragen als ze kwam helpen en ik zei meteen, ja, deze Chanel blush. Het floepte er gewoon uit ! Ik was er zoo gek van.
Maareeum, volgens mij heeft ze de verkeerde meegegeven. Ofwel ligt het gewoon aan het licht
in de winkel maar daarbinnen was de blush behoorlijk donker en buiten gekomen zag ik datie veel lichter was. Dus nu twijfel ik superhard als ik wel de juiste heb meegekregen. Maar desalniettemin is het wel een hele mooie ! En geeft mss terwijl het excuus om nog ene te kopen ;-) hihi. Ik heb echt een shop addiction.

Daarna vroeg ik om de Dior Nude Glow bronzer en de Nude Glow Healthy Glow complexion enhancer. Ze zijn beide limited edition. De verkoopster vroeg als ik wel degelijk de lichtste kleur van de fluide wilde. En ik zei : " eh ja". Ik ben behoorlijk bleek dus ze had het eigenlijk zelf moeten zien. En overigens spreidde ze niet veel kennis ten toon want deze fluide is meer bedoeld om te mengen met foundation of er onder te doen. Het is geen foundation. Terwijl de andere twee fluides uit de LE een soort foundation zijn, ze heten fluide d'été en hebben beide een behoorlijk bruine kleur. Dus ze had zelf wel moeten zien dat dat niets voor mij was. En toch vroeg ze drie keer als ik zeker deze wilde.

Ik had alles wat ik nodig had en rekende af. Eenmaal thuisgekomen wilde ik meteen mijn spullen uitproberen, ik moest me toch douchen en dan naar le boyfriend gaan dus het ideale moment om ze uit te testen. Tot mijn groot ongenoegen zag ik dat ze toch zo'n fluide d'été had meegegeven.
Ik was letterlijk furieus ! Normaal zou ik echt zo kwaad niet zijn over zoiets, het is maar make up he tenslotte. Maar het zijn toch behoorlijk dure spullen, zelfs met de korting. En omdat ik wist dat make up niet geruild wordt, was ik nog bozer.
's Avonds was ik bij mijn vriend en ik vertelde het hem en ie zei dat ik toch maar eens moest teruggaan. Tenslotte heb ik een product gekregen waar niet om had gevraagd.
Dus, de volgende dag ( gisteren), ging ik dan maar terug naar de winkel. Gewapend met kasticket en de Wet Marktpraktijken in mijn achterhoofd ( hé je bent jurist of je bent het niet he :p).
De verkoopster kende mij nog van de dag ervoor en zei dat make up normaal niet wordt geruild maar dat het toch jammer zou zijn moest ik het niet kunnen wisselen. En dan vroeg ze ook als ik het gebruikt had. Ja nee, niet echt. Ik heb er wel één pompje uit gehaald, om toch maar eens te kijken als ik echt niet mis was, maar dan nog. Dan haalde ze er een andere verkoopster bij, vermoedelijk een verantwoordelijke. Die was aanvankelijk ook niet bepaald enthousiast, " kga eerlijk zijn, ik mag echt geen make up ruilen". Ik was klaar om allerlei wetsartikelen af te vuren op het mens :d en te dreigen met een klacht ( ja mensen, je moet echt assertief zijn met zo'n praktijken). Maar toen zei ze gelukkig dat ze ging zien wat ze kon doen en ze ging de juiste versie halen. Toch vergeleek ze de twee en zei ze dan : ja die ene is echt wel te bruin. Ze wilde hem wss toch nog slijten aan mij door te zeggen van jaaa, maar de kleur is wel goed voor je. Maar deze was té bruin. Was de kleur ok geweest, ik had hem wel gehouden.
Dus uiteindelijk heb ik mijn slag thuisgehaald en maar goed ook. Was het nog een oogpotloodje geweest, ik ging er niet van gemaakt hebben. Maar als het dure producten zijn à la Dior en Chanel enzo, dan kan ik echt niet zomaar zeggen, ok ja, ik zal het wel houden, wanneer het gewoon niet past bij mij.
Dus dames, als je zoiets tegenkomt, ga er gewoon mee terug.

Zoals ik daarnet zei heb ik denk ik ook dat ik de verkeerde blush meegekregen. Ik twijfel nog altijd als het wel de juiste is, maar bon, ik vind deze ook mooi dus dat heb ik maar gelaten voor wat het was.

Eindconclusie van mijn verhaal : ik ga voorlopig een tijdje niet meer naar de Ici Paris. Zo'n fouten kan ik echt niet accepteren. Uiteindelijk heb ik weer mijn kostbare tijd ( want ik moet studeren) moeten besteden aan een fout van een ander.
Ik heb nog nooit echt negatieve ervaringen gehad met deze winkel maar ik moet er wel bij zeggen dat ik de dames van Ici paris, toch waar ik woon, niet zo vriendelijk vind. Ik voel mij altijd zo bekeken en ze kijken dan ook zo naar je van, allee wat kom jij hier doen. Iemand anders hier ervaring mee? Het is mss omdat ik nog jong ben of er jong uitzie ? Ik weet het niet..
Alleszinds, in dezelfde straat is er een Planet Parfum en daar zijn ze altijd allemaal supervriendelijk ! De reden waarom ik er niet vaak ga is ten eerste omdat ik het gewoon was om naar de Ici Paris te gaan, en ten tweede omdat de testers daar precies altijd verdwenen zijn. Misschien doen ze dat met opzet, om diefstal tegen te gaan, maar dan moet je natuurlijk wel meteen een verkoopster aanspreken als je iets wil zien.
Toch, ik ga wat meer naar de Planet Parfum gaan de komende tijd denk ik. Ik ben er nog niet vaak geweest, maar telkens een heel positieve ervaring. Je wordt er serieus genomen, wat ik niet heb bij mijn lokale Ici Paris.
On that note, dit wil niet zeggen dat dit overal het geval is voor alle winkels van Ici Paris en ook waar ik woon heb ik wel al eens een vriendelijke gehad, maar nog niet te vaak..

Goed, na mijn relaas ( ik moest het kwijt), picture time !

De Dior Nude Glow Complexion Enhancer


 Dior Nude Glow Bronzer in 001 Aurora

 Ik heb hem nog maar twee keer gebruikt en ben er echt verliefd op ! Chanel Blush in Orchid RoseUitgebreide reviews volgen uiteraard ladies !
Hopelijk vonden jullie mijn gezeur niet té vervelend, ik kon het niet helpen :p !

4 opmerkingen:

 1. Het hangt soms echt af van de verkoopster hè. Maar als ze je het verkeerde meegeven, is het niet jouw fout, dus moeten ze het ruilen!
  Nu, ik weet meestal wel goed wat ik wil en wat ze bij ons in de IPXL ook doen, is je product uit het doosje halen en laten zien ter controle. Altijd handig!
  Trouwens wel supermooie producten gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bah fijn dat de verkoopster lekker op let..maar hele leuke koopjes! de chanel blush is SUPER!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal! Ik heb hier in Turnhout, alleen maar normale tot zeer goede ervaringen met de verkoopsters. Ze kennen mij ondertussen al behoorlijk goed, dus mss heeft het feit dat ik er regelmatig iets koop er wel wat mee te maken... Wat ik vaak merk in parfumeriën is dat de verkoopsters vaak schoonheidsspecialistes zijn, die een uitstekende kennis hebben van verzorging maar helaas niet van make-up. Hoe vaak zie je niet dat er een foundtation op de hand getest wordt...euh..'hallo????' En je hebt groot gelijk dat je bent terug gegaan! Het gaat tenslotte over behoorlijk wat geld. Wat ik meestal doe is de verkoopster zeggen 'ik wil dit nummer van dat merk en het haar dan laat zien en dan vraag , wilt u het doosje even opendoen?'. Als je dat vriendelijk vraagt zeggen ze daar niets van. Dat is althans mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen