woensdag 10 augustus 2011

Reisverslag Zuidwest USA : deel 3

Vandaag het voorlaatste verslagje van mijn reis.
Ik vertelde jullie gisteren al een klein beetje over San Francisco, downtown en ons bezoekje aan Alcatraz.


Dé belangrijkste bezienswaardigheid in San Francisco is uiteraard de Golden Gate Bridge en man, it is huge ! De hele week was het al slecht weer in SF, mist, regen, veel wind en de Golden Gate was nergens te speuren in de dichte mist. Ik was al bang dat ik hem niet ging kunnen zien. Maar gelukkig, de laatste dag kwam de zon toch tevoorschijn dus we reden richting de brug en wandelden hem voor een groot stuk af.
Het was er wel ongelofelijk druk, met veel moeite vonden we een parkeerplaatsje en het is gek genoeg de goedkoopste plaats om te parkeren in SF.
Maar, het zicht is ongelofelijk. Als je maar één dag hebt in SF, ga dan naar de Golden Gate, het uitzicht is adembenemend. Je ziet de volledige San Francisco Bay én Alcatraz.
We wandelden een groot deel van de brug af, hij is behoorlijk lang. Ik geloof dat we een half uur hadden gewandeld tot ik zei dat ik er genoeg van had, en we waren er bijlange nog niet.  It's all pretty 'till my feet hurt :d !Er was behoorlijk veel wind op de brug dus je moest wel ff alles goed vasthouden. Maar ergens is het toch heerlijk om op zo'n giant brug te staan, in het zonnetje met de wind in de haren en the person you love ( oooh ;-))

Gate of Chinaown

In de stad passeerden we ook eens langs Chinatown. Dit was een bijzonder grote buurt vol Aziatische restaurantjes en winkeltjes.We hebben hem niet volledig doorgelopen, als één Chinese winkel hebt gezien, heb je ze allemaal gezien he. De Chinatown ' straat' was ook behoorlijk lang en ik wilde nog naar de cosmetics company outlet !

Het was wel erg leuk en kleurrijk om te zien. 's Avonds is het waarschijnlijk veel mooier, het was er betrekkelijk kalm wanneer wij er waren.Op een druilerige dinsdagvoormiddag maakten we een fikse wandeling door de stad waarbij we ondermeer door " the ghetto" van SF wandelden. Ik was toch niet op mijn gemak. Daar liepen haast geen blanke mensen rond, ik had het gevoel elk moment " gemugged" te worden. Een minder fraai zicht van de stad dus.
Het uiteindelijke doel van de wandeling : the Painted Ladies.


Jullie kennen ze waarschijnlijk uit de begingeneriek van de serie Full House. En ze zijn net even schattig in real life. Jammer dat de zon niet scheen, dat ging ongetwijfeld betere foto's opgeleverd hebben.
's Middags aten we weer veel te veel bij de Mexicaan en daarna ging het terug richting hotel bij Fischerman's Wharf. We wandelden via de vééél te lange pier met alle oude hangars waarvan sommigen als kantoren zijn ingericht.

's Avonds trokken we alweer richting Fischerman's Wharf voor een aperitiefje. Niet teveel want alcohol is er best wel duur ;-).

Pier 39 @ Fischerman's Wharf
We brachten haast elke avond door op Pier 39 bij Fischerman's Wharf, het was er echt zooo gezellig met al die winkeltjes en restaurantjes. Mijn vriend was er niet weg te slaan. 
Verder gingen we op een namiddag eens richting Napa, the wine country van Californië. Het was er bijzonder rustig, we wandelden ff rond in de vele winestores, waar je ook kon proeven en aten een lekker Ben & Jerry's ijsje om daarna een mooie rit door de wijngaarden te maken.


Mijn vriend in the background :p

Cute winkeltje
Nog wat mooie kiekjesAls laatste grote bezienswaardigheid trokken we naar het Golden Gate Park, dat ligt vlak voor de Golden Gate Bridge. 

Dit is een bijzonder groot park waar een aantal grote musea liggen zoals het Reptile museum & De Young Museum, dit is er eentje met modern art.
 Heel vroeger was er op de plaats van bovenstaande foto een wereldtentoonstelling. We zagen het op een tekening en dat was best indrukwekkend. Jammer dat het er niet langer zo uitzag. Maar het was nog altijd bijzonder mooi allemaal. We wilden graag eens naar het Reptile Museum maar het was ff 30 $ de man, dat is bij wijze van spreken zoals hier 30 euro voor een museum. Ik ben niet gek :p. Het bloemenpaviljoen


boyfriend !Nog een kleine opmerking over San Francisco : Je kent dat wel van in de films, die steile hellingen die men daar straten noemt. They're worse in real life ! We moesten van het hotel helemaal beneden aan het water, tot helemaal boven en verder gaan. Ik kan jullie zeggen : kheb een uur moeten bekomen en ik ben nochtans best sportief. Je moet er maar zin in hebben.
We hadden de laatste dag nog een namiddag over en ik wilde nog eens de stad intrekken en mijn vriend zag het niet meer zitten, hihi :d ! Achja, ik ga wel eens terug ;-) 


Zo, dat was San Francisco in een notendop. Ik heb nog wat andere zaken gezien ook, minder belangrijk maar even mooi maar daar vind ik niet meteen foto's van terug. Ik denk dat ik er niet zoveel heb genomen in SF, je moest al uitkijken waar je liep met al dat volk. 

Nu is mijn post wel weer veel langer geworden dan voorzien, dus morgen toch nog een aparte met kort de national parks, omdat ik het toch eens de moeite vind om te tonen aan jullie.6 opmerkingen:

 1. wat gaaf! Daar wil ik ook nog een keer heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lijkt me leuk! ook erg mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke vakantie! Altijd als ik je verhaaltjes lees heb ik zin om te vertrekken en wil ik ook! Maarre, amai da's duur voor een museum!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat superleuke foto's!!!!
  EN oh dat cute pink winkeltje (I wanna go there too ;)) en die reuze Ben&Jerry's, yummie!!!
  En die fullhouse huisje, zo mooi!!!
  Echt mooie foto's, zag er heel leuk uit!!
  En idd, wat een zicht op die brug!!

  BeantwoordenVerwijderen