dinsdag 27 september 2011

Shopped @ LilleZaterdag ben ik met mama en zus naar Lille gereden om daar wat te gaan shoppen. 
Het is een van mijn favoriete steden, een lekker gezellige binnenstad met veel leuke straatjes om in te verdwalen en heerlijke restaurantjes. Lille ( of Rijsel) is natuurlijk alomgekend voor de talloze winkels die er te vinden zijn. Enerzijds is er het winkelcentrum Euralille, waar alle grote ketens gevestigd zijn en waar onder meer een grote Sephora is. Anderzijds zijn er heel wat winkels in de binnenstad. Ook hier zijn alle grote ketens te vinden, maar voor onder meer Mango ga je beter naar Euralille, veel leukere winkel daar ! En dan zijn er natuurlijk ook de kleine straatjes met alle fancy & very expensive winkels à la Louis Vuitton en dergelijke meer. In de binnenstad vind je verder ook twee grote department stores : de Printemps en Galeries Lafayette. Hoewel ik er zelden iets koop, vind ik het toch twee superleuke winkels om in rond te lopen. In de Printemps zag ik een prachtige tas van Celine. Het prijskaartje was net iets minder mooi..


Het plan was om wat kleren te shoppen, ik heb er helaas niets gekocht van kleren. Ik vond niet meteen mijn gedacht en op een gegeven moment was het superdruk, dan had ik ook al geen zin meer om wat te kopen.
Een leuke ontdekking, Lille herbergt sinds kort een Kiko winkel, het Italiaanse cheapo make up merk. Ik ken het merk zelf maar via blogs maar natuurlijk moest ik er eens binnen. Ook mama en zus waren enthousiast, we zijn dan ook met een tasje vol make up buiten gekomen, maar dat komt allemaal wel eens in een andere post aan bod. De eerste indrukken zijn alvast positief !


Ik kocht een paar korte laarsjes bij Zara. Ik had ze al een paar keer zien staan en twijfelde telkens maar nu zijn ze toch mee naar huis gegaan ! 
Verder kocht ik in een klein winkeltje een zwart rokje, ideaal om uit te gaan. Staat nu niet op de foto wegens in de wasmand. 
Qua kleren vond ik het echt teleurstellend, enkel in de Zara zag ik heel wat leuke spullen maar het was er véél te druk. Dan ga ik wel eens naar de rustige Zara hier in Oostende.
Naar de Euralille zijn we niet geweest, geen tijd meer, dat doe ik wel een andere keer tijdens een weekdag op mijn gemak. Misschien vind ik daar wel mijn gading.

Een stop bij de Sephora kon niet ontbreken en wat ik kocht ik daar ? Jaweeel, het Urban Decay 15th Anniversary Palette ! Toen ik hem zag had ik niet meteen een wauwgevoel, maar we zijn lang genoeg in de winkel blijven hangen dat ik hem uiteindelijk toch maar heb meegenomen. Als je al eens vijf keer opnieuw gaat kijken, neem je hem best gewoon mee, heb ik geleerd uit ervaring. 
Ik heb hem al eens kort uitgeprobeerd en ik ben enthousiaaast !


Frankrijk staat gekend om zijn parapharmacies waar je quasi volledige lijnen kan kopen van alle grote Franse merken zoals Vichy, La Roche Posay, Lierac, Klorane en ook Embryolisse. Ik had er de volledige winkel kunnen leegkopen. Het was er zoo leuk, ik ga er eens vaker heen !
Daar kocht ik de befaamde Embryolisse Lait Crème Concentré waar ik al tijden naar benieuwd was. Bijhorend kocht ik ook de micellaire lotion. En van Bioderma kocht ik een giant fles micellaire lotion. Die had ik al eens gekocht en was er heel tevreden over. In Frankrijk is hij ook zowat de helft goedkoper als bij ons. Dat kan al eens tellen vind ik !

Oh en in de Lafayette kocht ik nog een Bobbi Brown corrector waar ik nu al heel tevreden over ben !
Reviews volgen uiteraard !

Is er iemand al eens in Lille geweest ?

9 opmerkingen:

 1. Wat heb je leuk geshopt! Het UD palette staat op mijn lijst, ik hoop deze midden oktober te kunnen kopen in Londen! Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke aankopen ! Ik ben nog maar 1 keer in Lille gaan shoppen maar vond het er wel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook echt een keer naar Lille maar mijn vriendinnen vinden het te ver =( #saaiemensen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, mooie haul! Ben een beetje jaloers op je UD palet!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi haul!!! Van die embryolisse crème ga je geen spijt krijgen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, leuke spullen heb je gekocht!!
  Ik ben er nog nooit geweest!
  Superleuke laarsjes, en het UD palet, pretty <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke spulletjes! :)
  Rijsel is echt super, ik moet er dringend nog eens heen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben er nog nooit geweest, maar als ik jouw verslagje lees wil ik er meteen naartoe!

  BeantwoordenVerwijderen