donderdag 1 december 2011

La Roche - Posay Rosaliac UVHet is hier de laatste dagen nogal stil geweest, excuses daarvoor. Het ontbreekt mij eerlijk gezegd aan tijd en inspiratie. Nu de examens er aan zitten te komen ben ik in stress-mode gegaan. 

Een tijdje geleden was ik op zoek naar iets tegen roodheid. Het was me nog nooit eerder opgevallen maar ik heb er best wel last van en daar wilde ik nu iets tegen doen. Wat rondsnuisteren op het internet leverde mij al gauw volgend resultaat op : de La Roche-Posay Rosaliac UV Fortifying Anti-Redness Moisturizer. Een hele mondvol is dat.
Ik gebruik hem als 'serum' voor ik mijn dagcrème aanbreng. De substantie is een lichtgroenig, vergelijkbaar met groene concealer die je gebruikt om rode plekjes te verbergen. Het is een hele lichte substantie en trekt snel in.
De flacon heeft een pompje , iets wat ik heel handig vind. Dan hoef je niet te klungelen met doppen en whatnotelse. Dit zegt La Roche-Posay er zelf over : 
Neutraliseert duurzaam de oorsprong van roodheid.
Kalmeert intens.
Beschermt tegen UV.

Indicaties

Tijdelijke of blijvende roodheid bij een reactieve huid met tere haarvaatjes.
Normale tot gemengde huid.

Eigenschappen

Drievoudige bescherming om de huid dagelijks te versterken en roodheid te bestrijden:
- Vitamine CG om de broze vaatwanden te versterken.
- Vitamine B3 om de huid sterker te maken tegen externe irriterende factoren en klimaatschommelingen.
- Filtersysteem met Mexoryl XL om de huid te beschermen tegen UV-straling, die roodheid verergert.
Zachte, frisse textuur. Zonder parabenen.

Resultaten

Verrijkt met hydraterende bestanddelen en met thermaal bronwater van La Roche-Posay met irritatiewerende eigenschappen, om de huid intens tot rust te brengen. Bevat optische corrigerende bestanddelen om de teint onmiddellijk egaler te maken.En is er resultaat ? Ja zeker ! Ik ben hier heel enthousiast over. De Rosaliac zorgt er voor dat ik een egalere huid heb en ik sta zeker en vast minder rood. Surtout wanneer ik in dit weer, van buiten naar binnen ga, durf ik wel van die rode wangetjes te hebben. Ik merk de laatste weken dat dit enorm verminderd is en my skin thus looks better !

Dus sweeties, als je last hebt van roodheid, probeer dan zeker deze uit ! 
Dit is mijn eerste product van La Roche-Posay en het is een zeer positieve ervaring dus ik ben al benieuwd naar meer.
Te koop bij de apotheek voor 19,90 euro.


6 opmerkingen:

  1. La Roche Posay heeft erg fijne producten. Ik ben ook fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt op zich wel goed, maar ik geloof dat ze ook beweren de oorzaak aan te pakken:of te wel na een bepaalde duur van gebruik zou je huid ook minder rood moeten zijn zonder het product te gebruiken ('groene' camouflage)?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed, en komt op m'n die wil ik proberen' lijstje :-)

    BeantwoordenVerwijderen