maandag 23 januari 2012

Eau PrécieuseHet Eau Précieuse is voor mening beautybloggers een holy grail product. Het is een zuiverende lotion die het volgende belooft :

- puistjes en mee-eters verwijderen
- onzuiverheden en dode cellen weghalen

Het zou bedoeld zijn voor de probleemhuid, hence de doelgroep puistjes enzo. Daar heb ik eigenlijk helemaal geen last van maar ja, ik moest het natuurlijk ook es proberen he. Eerlijk gezegd staat ie stiekem wel al een klein jaar in de kast, het was nog nooit eerder in me opgekomen om er een review over te schrijven door de volgende reden : ik kreeg er een gigantische rode droge plek onder mijn rechter oog van, ook al kwam ik met de lotion helemaal niet in de buurt van mijn oog.
Aanvankelijk was ik betrekkelijk enthousiast, fijne werking, niet zo fijne geur maar bon, dat neem je er dan maar bij. En plots, na een goeie twee weken ( ik gebruikte het niet elke dag), verscheen er zo'n dikke rode plek onder mijn oog. Het kwam net in een periode waarbij ik redelijk wat nieuwe spullen gebruikte maar ik had al gauw door dat het door de lotion kwam.
Ik gebruikte hem een tijdje niet, rode plek weg, ik gebruik hem opnieuw : hallo lelijke droge plek die zijn tijd neemt om terug weg te gaan.
Dus nu staat er al een jaar een zo goed als volle fles in de kast. Ik durf hem niet meer te gebruiken. 
Voor de paar keer dat ik hem gebruikt heb, voelde het fijn aan, echt zuiverend, dus als je een probleemhuid hebt is hij waarschijnlijk zéker aan te raden. As for me : ik denk dat ik hem misschien nog één kans geef en anders maak ik er wel iemand blij mee. Misschien is het gewoon niet voor mijn huid bedoeld ? 

Hebben jullie deze al geprobeerd ?

Eau Précieuse is bij de apotheek te koop voor +- 10 euro.

11 opmerkingen:

 1. Ik gebruik hem af en toe, niet elke dag, maar ben er best tevreden van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kon het nog niet, maar een rode spot onder je oog? Pijnlijk! Sowieso heb ik een droge huid en krijg ik er dan juist rode plekken van. Fijn dat hij weer helpt bij een probleemhuid! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oei.... dat is echt vervelend. dan is het ook zeker niks voor mij, mijn huid is ook al zo gevoelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog noot van gehoord eerlijk gezegd, mss zijn één van de ingredienten heel irriterend voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo grappig, heb dit deze middag ook net een fles gekocht ! :) Ben heel benieuwd naar de werking. Wel jammer dat je er allergisch aan bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat ik deze ook maar oversla.. Mijn gevoelig huidje zal er ook niet zo blij mee zijn denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, die plek is vervelend... wel goed dat je weet waar het van komt! Jammer, ik heb er al veel goeds over gelezen, maar nu durf ik er me toch niet aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze nog niet geprobeerd, maar het klinkt me wel akelig bekend in de oren (droge plekken). Deze laat ik dus ook aan mij voorbij gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nee nog nooit geprobeerd. heb ook niet zoveel last van onzuiverheden gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil hem al heel lang proberen maar nu twijfel ik toch een beetje. Mijn huid is de laatste tijd wat gevoeliger dan anders dus misschien even wachten.

  BeantwoordenVerwijderen