maandag 19 maart 2012

DIY : Catrice e/s depotten
Catrice is mijn favoriete budgetbrand. Het is goedkoop, kwaliteitsvol en er worden haast evenveel Limited Editions uitgebracht als bij MAC ( so to speak). Ik heb dan ook nog eens een zwak voor hun oogschaduwpaletjes et  voila, geen overzicht meer. Ik gebruikte al een tijdje een aantal van die Catrice paletjes niet meer, voornamelijk omdat het nogal nightlife kleurtjes zijn en omdat ik ze gewoon vergeten was. In het kader van spring cleaning wilde ik daar iets aan doen. Zo gezegd zo gedaan, ik bestelde twee lege paletten op ebay voor nog geen tien euro en ik kon aan de slag ! 

Eerst haalde ik de inhoud van de nieuwe palettes er uit, daar was ik niets mee. En daarna begon het echte werk : de e/s uit het plastic halen. Voor de quads was het behoorlijk easy, ik kon er met een naald ze er heel gemakkelijk uit peuteren. Nu, ze zaten mss al wat los want ik laat regelmatig wel es wat vallen ( just sayin'). Jammer genoeg kreeg ik de e/s uit het Las Vegas palette niet los en ik denk dat ik ze er nu ook maar ga in laten want de oogschaduw begon lichtjes te verbrokkelen en als ik zo ga doordoen ga ik lege pans hebben en geen oogschaduw meer. Een andere oplossing was wellicht er met een strijkijzer eens over gaan. Dat doe ik een volgende keer dan maar ;-) ! Oh, wel even opletten als je met een naaldje aan de slag gaat dat je niet teveel gaatjes in de e/s prikt of uitschiet, per ongeluk, zoals ik (:d)!

Daarna begon ik met een eh, rangschikking zeg maar. De donkere kleuren links, wat lichtere kleuren rechts. Overigens heb ik ook de e/s uit het City Life palette gehaald. Het lag echt in mijn weg en het zijn precies toch zo mijn kleuren niet, dus ik kon ze er terwijl ook maar in steken he. 
Ik heb ze vastgemaakt met vloeibare lijm ( zo van Pattex of Carrefour, tis gelijk wat je gebruikt). Goed aanduwen en ze zaten goed vast. 

Dit is een leuke oplossing voor de kleuren die ik niet zo vaak gebruik. Ik kocht overigens dit weekend een nieuw Catrice quad, maar die ga ik er nog niet insteken want het is zo'n prima ' on the go palette'. Maar dus, voor kleuren die niet vaak uit de kast gehaald worden is dit zeker handig en overzichtelijk. Sowieso ben ik al geen losse e/s fan, gewoon omdat ik dan niet meer weet wat ik liggen heb, maar ik zag er natuurlijk wel weer een paar leuke liggen in het Kruidvat, dus die zou ik dan ook weer in dit palette kunnen steken. Het is best wel een groot palette, waarschijnlijk een beetje té groot om zomaar mee te nemen. Maar als je op ebay wat rondkijkt kom je zeker kleinere exemplaren tegen. Mascha verkoopt ook leuke lege palettes in haar shop maar ik vind het net iets te duur met verzendkosten erbij om daar geld aan te geven. But hey, maybe that's just me. 

Wat vinden jullie van mijn DIY project ? 

xoxo !


11 opmerkingen:

 1. Zoiets moet ik ook dringend eens doen! Idd teveel losse Catrice en Gosh e/s. Goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wil dit ook echt heel graag doen met ms losse oogschauws, dan ga ik ze eindelijk wat meer gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat ook gedaan met al mijn losse oogschaduwpotjes, veel handiger en neemt ook minder plaats in! Ik heb ze wel met magneettape vastgemaakt, zodat ik achteraf nog kan schuiven en de kleuren kan verdelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deed ik een tijd geleden ook, ze zitten nu in cd-doosjes maar ik wil eigenlijk Z-palettes, alleen de prijs houdt me tegen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind grotere palettes ook veel handiger. Zo heb je tenminste een overzicht ! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is echt heel handig, scheelt super veel ruimte! Ik denk ook dat je kleuren nu sneller gebruikt, je ziet ze echt liggen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superhandig en overzichtelijk zo!!
  Ik heb echt nog niet veel producten van catrice, misschien moet ik ze toch eens uitproberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ondertussen 2 Z-Palettes gekocht. Zelfde systeem feitelijk, alleen maak je magneetjes vast aan de onderkant van je oogschaduw en zo kan je de boel verschuiven naar wens. Ik begrijp dat de prijs je tegenhoudt. Ik had dat ook in het begin, maar nu heb ik toch net mijn tweede aangekocht omdat ze zo praktisch zijn. Ik depot heel veel verschillende oogschaduwen, je stash krimpt dan een beetje en dan heb je weer plaats voor nieuwe goodies! :)

  BeantwoordenVerwijderen