dinsdag 10 april 2012

Reisverslag Rome : part 2

Woensdagochtend ging de wekker ook weer vroeg af en we sleepten ons met kleine oogjes en een beetje tegenzin uit bed. Het uitgebreide ontbijt in het hotel maakte veel goed, denk maar aan ei met spek, vers fruit en .. taart ! Ja er stond chocoladetaart bij het ontbijt. Nee, ik heb het niet kunnen laten (oeps). 
De eerste stop voor de dag was het Piazza San Pietro in Vaticaanstad. Mijn zus en ik hadden net die dag ons allerkortste rokje aan. Helemaal niet aan gedacht dat we naar het Vaticaan, epicentrum van conservatisme, gingen. Maar als een geluk bij een ongeluk was de basiliek gesloten die dag dus het was zo erg niet dat we daar als echte antichrists op het plein kiekjes namen in short skirts ! 
Hierna begonnen aan terug een fikse wandeling. Mijn papa zei dat het wel meeviel maar had zoals altijd de afstand weer verkeerd ingeschat dus onze voetjes hadden alweer afgezien tegen dat we bij de volgende stop kwamen. Onderweg wandelden we voorbij oude resten waarvan de naam me nu ontsnapt maar het is de plaats waar Julius Caesar werd vermoord en maakte indertijd deel uit van de Senaat. 


Piazza Venezia was de volgende stop. Dit is een prachtig plein waar gelijk waar je kijkt, je overal mooie gebouwen en resten ziet. In de verte konden we al het Colosseum zien, Foro Romano en vlak op het plein stond het Vittoriano. Dit is een monument om koning Victor Emmanuel te eren en werd ontworpen in de 19e eeuw, hoewel pas vervolledigd in 1935. Je ziet ook aan de stijl dat het helemaal zo oud nog niet is. Het is tegelijk ook het monument van de onbekende soldaat. 
Iets verderop konden we al een stukje van het Foro Romano, daar bleven we ook even staan.

Ondertussen was het 12u30 en wij hadden honger ! Het we stopten bij een restaurant met mooi terras in het groen en het bleek een van de betere adresjes in Rome te zijn, Massenzio ! We aten er allen een heerlijke salade en daar ben ik wonderbaarlijk genoeg mee toegekomen tot 's avonds. Ik die altijd honger heb ja. Na het eten zijn we het Foro Romano ook effectief gaan bezoeken. Dit is behoorlijk groot, we hebben niet alles gedaan. Als je overal even lang blijft hangen blijf je bezig he. Ik had het trouwens al eens gezien ;-). 

Next up : Il Colosseo ! Het boegbeeld van Rome, een van de grootste werken van het Romeinse rijk en gewoonweg impressionant. Dankzij onze Roma pass mochten we de lange rij voorbijsteken, gelukkig maar, anders stonden we daar nog. Ik vind het persoonlijk mooier langs buiten dan aan de binnenkant, maar das persoonlijk. Desalniettemin is het ongelofelijk om te zien. Hoe ze dat hebben gemaakt indertijd, hoe daar honderden jaren geleden gevechten waren waarbij men mensen levend voerde aan de beesten. Dat kunnen we ons vandaag niet meer inbeelden. We namen hier heel wat leuke foto's en dan was het tijd voor een ijsje ! De ijsjes in Rome zijn btw wel maar petieterig hoor, maar toch lekker !

Als laatste stop van de dag, want ja, zo'n dag vliegt voorbij : San Giovanni in Laterano. Dit is de hoofdkerk van Rome, niet de Sint-Pietersbasiliek dus. De Paus geeft hier altijd op Witte Donderdag een mis. Ook hier mocht je niet met een miniskirt binnen maar een lange sjaal lost veel op ;-). Het is een prachtige kerk aan de binnenkant dus zeker eens de moeite om langs te gaan. Je kan recht van het Colosseum naar het plein wandelen. 

De kerk lag trouwens hééél dicht bij een department store waar een Inglot vestiging was. Ik moést er binnen gaan natuurlijk. Wat was de teleurstelling groot toen ik zag dat het een kleine counter was in de winkel zelf. Ze hadden er zeker niet alle producten van Inglot en de helft van de e/s testers waren weg. Geen nette counter dus, ik kocht er ook niets. Het zal voor een andere keer zijn. Voor wie het wil weten, Inglot is gevestigd in de Coin aan de Piazza Appia, op vijf minuutjes wandelen van San Giovanni in Laterano.
En toen was de dag alweer gepasseerd. We rustten wat uit op de kamer, goed schrobben in de douche want Rome is precies toch een vuile stad. Het water was altijd grijs van het vuil als ik me douchte, bah ! Een glaasje Spumante in de bar en dan richting restaurant ! De ober was precies niet goed wakker die dag maar we hebben er toch weer lekker gegeten voor een degelijke prijs. Moe maar voldaan kropen we weer in ons bedje om goed uitgerust aan de volgende dag te beginnen.

To be continued ..

xoxo !

4 opmerkingen:

  1. YEA FOOD PIC! Haha, sorry. Ik zat echt te wachten op een eetpicture, helemaal in Rome, namnam. Mooie foto's heb je weer gemaakt, wat ziet de stad er toch amazing mooi uit. :) Zelfs bij de Inglot geweest? Oh wauw! Jammer dat het wat tegenviel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er een superreisje uit ! En dat groene topje is pretty ! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. lekker veel foto's heb je gemaakt, rome lijkt me erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen