maandag 9 april 2012

Reisverslag RomeDag lieve lezers !

Ik ben sinds zaterdagavond terug uit het zonnige Italië. Jammer genoeg is het weer hier niet zo fantastisch, maar dat kan de pret niet drukken om jullie toch een indruk te geven van onze citytrip.

Dinsdagochtend om 3u30 liep de wekker af, met kleine oogjes kropen we allen in de wagen om richting Zaventem te rijden. Een very expensive ontbijt en twee uur later zaten we op het vliegtuig richting Rome ! 


Om 9u30 plaatselijke tijd landden we te Fiumicino airport, koffers ophalen, een helse taxiride en om 10u30 stonden we aan ons supermooie hotel in een buitenwijk van de stad. Helaas konden we nog niet op de kamer, vond ik wel jammer want ik kon een douche gebruiken om wakker te worden. Maar goed, de zon begon te schijnen dus we trokken op pad. Mijn papa had niet echt een route uitgestippeld dus het was een beetje zoeken wat we gingen doen maar de eerste halte werd Piazza Spagna, of beter gezegd : de Spaanse Trappen. Deze trappen horen bij de kerk die er achter staat, de Trinità dei Monti. In het voorjaar staan er vaak grote bloempotten op de trappen, helaas die dag net niet. Onderaan de trappen staat een fontein uit de 17e eeuw, ontworpen door Pietro Bernini. Dit is de vader van de grote Gianlorenzo Bernini. Jullie allen welbekend hoop ik ;-). Het was ondertussen 12u en wij hadden honger. In het eerste beste zijstraatje hebben we ons op een terras geploft en ik at een giant pizza. Na het lunchuurtje wandelden we op het gemak naar de Fontana di Trevi. Prachtig om te zien maar ooo zoo druk ! De fontein werd ontworpen door Bernini maar slechts decennia later gebouwd door een ander. Het beeldhouwwerk moet de god Neptunus voorstellen, die door paarden naar de oceaan wordt getrokken. We namen snel wat foto's, tussen de menigte door en het Pantheon was de volgende stop. 
Het Pantheon werd gebouwd in 27 voor Christus als tempel, maar het is ook gewijd als basiliek. In 80 na Christus werd het verwoest door een brand, keizer Hadrianus liet het herbouwen in het jaar 125, toen kreeg het zijn huidige ronde vorm. In het Pantheon liggen een aantal vooraanstaande Italianen begraven, zoals de schilder Rafaël Santi, bekend van onder meer de Atheense School, voor de kenners ;-). Het is er binnenin best wel mooi, het straalt een zekere vorm van simplicity uit. De kerk is strak zonder al te veel franjes zeg maar.Mijn papa was niet te stoppen, de volgende halte werd Piazza Navona met de bekende Fontana dei Quatrro Fiumi. Ook deze werd gebouwd door Bernini en elk van de beelden stelt een grote rivier voor : de Nijl, de Donau, de Ganges en de Rio de la Plata. Op het plein staat ook een kerk, waar we niet zijn binnen geweest en op dat ogenblik was er ook een marktje waar je allerlei mooie schilderijtjes kon kopen. Het werd tijd voor een terrasje maar aan 6 euro voor een cola op Piazza Navona, zochten we liever een klein straatje op waar het net iets minder duur was. 

We vonden een gezellig terrasje en lieten onze voeten even rusten. Mijn papa was nog steeds on fire en wilde tegelijk naar Castel Sant' Angelo wandelen. Hij had alleen de afstand verkeerd ingeschat waardoor we best wel een flink eind hadden gewandeld, reken daarbij mijn voetjes die al zoveel pijn deden .. lethal combination zeg maar. Castel Sant' Angelo, de Engelenburcht, werd gebouwd rond 135 door Keizer Hadrianus en diende als zijn mausoleum. De burcht ligt aan de overkant  van de Tiber  en wanneer je over de brug loopt, staan er beelden op van engelen die allen een wapen dragen. Dit is voor mij persoonlijk een van de mooiste 'gebouwen' in Rome. Het straalt een soort rust uit door zijn grandeur. We zijn het niet binnenin gaan bezoeken, had ik geen zin in en het was ook best duur. 


Mijn ouders snuisterden nog wat rond in antiekwinkeltjes, mijn broer, zus en mezelf hebben ons naar het hotel gesleept waar we een tweetal uurtjes genoten van rust en in de bar van het hotel een glaasje Spumante dronken. Toen het tijd was om te eten, rond 19u, kwam mijn mama af met het briljante idee om in een 'schattig restaurantje in de straat vh hotel ' te gaan eten. Het heette ' Cous Cous'. Eh, geen aanrader, ok ?! Er zat ten eerste al geen kat in het restaurant, Italianen eten meestal pas rond 21u, maar als je al op bent van 3u30 ben je moe, wil je eten en gaan slapen. Goed, we kregen geen menukaart maar wel een folder, zoals van de afhaalpizzeria bij ons. We konden slechts één menu krijgen en dat was vijf schotels aan 20 euro pp. Ik was er niet voor te vinden maar mn ouders wilden toch blijven zitten. Letterlijk één minuut nadat we zeiden : ok voor het menu, stond het al op tafel ! Daar hadden we dus niet op gerekend, op het gemak aperitieven zat er dus niet in. De vijf schotels met onder meer couscous (duh :d), meatballs, sla en iets met kikkererwten en patatjes, waren zeker niet slecht maar het toch behoorlijk duur voor wat het maar was. Nuja goed, eten is eten als je honger hebt. Om 21u gingen we terug naar het hotel en om 22u lag ik te ronken in bed. Ik was al lang niet meer zo moe geweest. Mijn post is precies wat uitgelopen en ik wil het ook niet te lang maken dus ik ga mijn verslag over een paar dagjes uitspreiden, okaay ? Hope y'all like it !

xoxo

8 opmerkingen:

 1. Rome..daar wil ik ook eens naartoe! Leuk verslag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, prachtige foto's heb je gemaakt! Ik ben benieuwd naar de andere verslagen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héle mooie foto's! Ben benieuwd naar de rest van je verslagen én naar eventuele aankopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Ziet er een prachtige stad uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb jij veel gezien en gedaan! Rome lijkt me heeeeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er super leuk uit! Hele mooie foto's heb je gemaakt… lijkt me super om eens een kijkje te nemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk verslag, ik ben in september geweest en heb zowat hetzelfde gezien. Citytrips op een goed tempo zijn natuurlijk altijd vermoeiend. Maar die spumante zag er heerlijk uit, wat een gezellige bar!

  BeantwoordenVerwijderen