maandag 20 augustus 2012

Mijn dagdagelijkse make-up + F21 stuff

Ik ben van het type dat nogal graag eens rondsnuistert in andermans' leven ( lees als : de inhoud van jullie handtas boeit me mateloos ), dus leek het me een idee om eens te tonen wat er in mijn 'everyday' make-up bakje zit. De houder is het befaamde make-up bakje van de Action. Ik kocht het ooit eens on a whim, toen het net zo populair was op blogs, maar wist me er geen raad mee dus het verdween in de kast. De make-up die ik elke dag gebruik zat meestal in een oude verslonste Oilily tas. Dat bleek me op een gegeven moment ( lees : de hoeveelheid dagelijkse make-up steeg exponentieel), niet meer zo handig dus ik besloot het bakje maar eens boven te halen. Nu staat het op de rand van de wastafel en het is er ondertussen nog steeds niet van gevallen. Iets wat me verbaast want ik zit met very clumsy huisgenoten. 





Zoooo, wat zit er allemaal in mijn little box of everyday magic ?


° De Garnier BB cream gebruik ik op warme dagen ( zoals afgelopen weekend), het geeft mijn gezicht een éclat zonder een foundation te zijn.
° De Estée Lauder Double Wear Maximum cover gebruik ik niet tijdens de zomermaanden omdat hij wel érg goed dekt en met warmer weer is dat niet zo fijn, wel serieuze aanrader als je full coverage zoekt.
° Rimmel Wake Me up, de ideale foundation voor de zomermaanden, geeft een medium dekking en blijft een hele dag mooi zitten.
° Mac Studio Sculpt, nog zo eentje die ideaal is voor elke gelegenheid, dekt super goed en geeft een mooie glow. Deze is bijna op maar ik wil pas een nieuwe kopen als ik niet meer zo bruin ben. Anders zit ik weer met een foundation die ik 3/4 van het jaar niet kan gebruiken en aan die prijs wil ik mijn foundation altijd kunnen gebruiken.
° Rimmel Lasting foundation, eentje die medium dekking geeft en again een mooie glow. Ook al meedere malen aangeschaft.

Mijn primers dan :
° MAC Skin Base, overgekocht van Diana en nog in de testfase but I like it so far !
° Clarins Baume Beauté Eclair, deze blijft een topper en werkt super in alle omstandigheden.
° L'Oréal Studio Secrets groene primer. Deze primer gebruik ik over mijn ' gewone' primer om roodheid te bedekken.
° Clinique Daily Protective Base, ook een erg fijne primer die mijn make up mooi houdt een hele dag lang en roodheid aanpakt.





° UD Mini Primer Potion
° Essence I Love Stage oogschaduwbasis, werkt prima maar zal ik niet opnieuw kopen ( helloooo Too Faced Shadow Insurance !).
° Estée Lauder Double Wear Concealer
° Estée Lauder Sumptuous Mascara
° L'Oréal Téléscopic mascara

De blushes en bronzers wisselen regelmatig af. Op dit ogenblik gebruik ik vaak een MSF van MAC, Chanel Le horizon de Chanel blush, Bourjois Chocolate bronzer, L'Oréal Glam Bronze en eentje van Manhattan.  Voorts liggen er nog wat oogpotloden en wenkbrauwpotloden tussen en dat is het zowat. 

Het spreekt voor zich dat ik niet alle producten élke dag gebruik maar ik wissel regelmatig af tussen deze en mijn systeem van meestgebruikte producten in een bakje die in het zicht staat, werkt prima ! 

Hoe organiseer jij je everyday make - up ?

Op aanvraag nog de spulletjes die ik afgelopen zaterdag kocht bij Forever 21.


Ik heb geen idee meer van de prijzen maar het was allemaal rond de 4 euro voor de oorbellen en 7 euro voor de twee kettingen die boven elkaar staan, de groene is voor mijn mamaatje. Ze was er heel blij mee ! En de lange ketting met bloemetjes was iets van 12 euro geloof ik.


xoxo !

13 opmerkingen:

  1. Het hoognodige van mijn dagelijkse make up zit in mijn handtas. Je weet nooit wanneer je plots langs een spiegel passeert en merkt dat er iets moet bijgewerkt worden.
    De rest zit in een oude Kipling beautycase.
    Ook handig om snel in te pakken op die manier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ook een bakje voor de makeup die ik het meest gebruik en in mijn handtas steekt een toilettasje met een aantal basics :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb geen everyday bakje, ik trek gewoon mijn lade open. Maar dat betekent wel dat ik alles in die lade moet krijgen, zodat ik er nog een goed overzicht in kan bewaren. Intussen werk ik wel al met "verdiepingen" in mijn lade :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat fijn dat het mamaatje blij was met de juwelen! :) Ik gebruik ongeveer dezelfde producten, die Rimmel foundation is echt fijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook zo curieus dat ik maar al te graag zo posts lees :D
    Mooie oorringen trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. leuk! allemaal! f21 heeft echt leuke sieraden :)
    ik heb geen daily make-up bakje. me hele stash is het bij mij :P

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie producten zitten in je dagelijkse bakje! De primer van MAC is echt geweldig hoor, helaas is hij bij mij nu op. Ik maakte hem gisteren op, met pijn in mijn hart gooide ik het product weg wat ik voor het eerst reviewde voor de site. ;(

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat bakje van de Action is echt handig! Mooie juweeltjes heb je gekocht!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh de Forever21-shizzel : I like! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Enkele herkenbare spulletjes die er bij mij ook in zitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooie spullen <3
    Leuke dagelijkse producten!
    Ik heb ook zo een bakje van de action, te klein geworden voor make-up maar ik gebruik het nu voor dagelijkse verzorgingsproducten!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik koop ook soms juweeltjes voor de mama, moet af en toe eens verwend worden he ;-)
    Ik wil ook zo'n handig bakje voor make-up, die van Muji zijn zooooo mooi en staan ongelooflijk hard op mijn verjaardags verlanglijstje om niet alles weg te moeten stoppen en wat meer af te wisselen.
    Mijn dagelijkse producten staan in glazen (borstels en potloden en alles wat langwerpig is) en op hoopjes, very classy :-D

    BeantwoordenVerwijderen