zondag 30 september 2012

Some new goodies !

Eén van mijn favoriete overzeese beauty websites is Make Up Geek.com van de lieve Marlena. Hoewel ik de website niet dagelijks check is het toch ééntje waar ik uren op kan rondkijken naar de mooiste looks. Je vindt er reviews van producten, tips en tricks maar het leukste zijn toch de prachtige looks die je er op kan terugvinden, niet alleen die van Marlena maar ook van haar lezers. Als je inspiratie zoekt, is het zeker de moeite waard om daar eens rond te neuzen.
Een tijdje geleden startte Marlena haar eigen make-up lijn op. Die bevat eyeshadows, gel liners, creamy eyeshadows, lipsticks, brushes ... Ik las zoveel goeds over de eyeshadows, die super gepigmenteerd zouden zijn, niet onderdoen voor die van MAC én blijkbaar in de MAC palettes passen. What's not to like ? 

Needless to say dat mijn interesse gewekt was en dus begon de zoektocht naar gepaste kleurtjes. Als ik eerlijk ben wilde ik ze liefst allemaal hebben. Ik mocht van mezelf er 10 bestellen en aan 5,99 $ per pan, was dat nog altijd een koopje. Zo gezegd, zo gedaan. Een account aanmaken was heel gemakkelijk, bestelling even nakijken, betaalmethode selecteren ( oa visa & paypal), bestelling bevestigen en ik was good to go ! Een dag later kreeg ik de bevestiging dat mijn bestelling goed was ontvangen en nog een dag later een mailtje dat mijn pakje op de post was gedaan. Er zat geen track & trace bij maar dat is niet zo erg. 
Ongeveer een dikke week later belde de postbode aan met mijn pakketje en de boodschap nog 27 euro importkosten te betalen. Seriously?. Mijn bestelling was 59 dollar waard, dat is iets van een 45 euro en daar moet ik dan maar dan de helft kosten op betalen ? De Belgische Staat is ten onder aan het gaan ! 
Ik heb al zoveel keer iets besteld uit de VS en heel vaak niét moeten betalen, tegenwoordig moet ik altijd betalen. Eén van mijn beste vrienden woont in de VS, ik vraag het in het vervolg aan hem als hij het wil opsturen naar mij. Die zal wel even raar opkijken als hij allemaal make-upjes ontvangt maar het is voor het welzijn van mijn financiën! Maar goed, alle drama ter zijde, ik had mijn pakje ! Het is een petieterig klein kartonnen doosje waar de eyeshadows goed in verpakt zaten tussen bubblewrap en mousse. De eyeshadows zelf zijn refills, verpakt op gelijkaardige wijze als die van MAC maar dan met een vrolijke print op de kartonnen verpakking. De eyeshadows hebben allemaal superleuke namen. Ik zet ze even allemaal op een rijtje :


Als je klikt op de naam kom je op de desbetreffende foto op de website van MakeUpGeek. 

Ik ben er  super blij mee ! Er zijn een aantal eyeshadows die meer op elkaar lijken dan ik dacht maar ik heb ze nog niet getest dus ze kunnen in de prakijk toch nog anders uitkomen dan aanvankelijk gedacht. De pans zijn even groot als die van MAC dus ik ga denk ik mij zo'n nieuw MAC palette aanschaffen en daar deze kleurtjes insteken. On that note : ik vind het erg jammer dat MAC zijn pro palettes zal vervangen door de nieuwe met transparant deksel en zonder insert. Dit maakt dat je 19,50 euro betaalt voor het palette, 12,5 voor de insert en in totaal iets meer dan 30 euro kwijt bent. En dan heb je nog geen eyeshadows. Ik heb gezien dat ze op dit ogenblik verdwenen zijn van de Belgische MAC website maar je kan het even nakijken op de Nederlandse webshop hier

Toch ga ik waarschijnlijk een MAC palette kopen omdat het zo'n mooie zijn maar dan ben ik toch blij dat mijn eyeshadows niet veel gekost hebben. Ware het niet van de Belgische ambtenarij en hebberigheid, waren deze eyeshadows 4,6 euro per stuk. Mét de taksen waren ze iets meer dan 7 euro, nog altijd niet zo duur maar zonder was ik toch een stuk gelukkiger geweest.

Als het weer mee zit maak ik de komende dagen swatches van deze prachtige eyeshadows en uiteraard volgen er looks ! Overigens waren de verzendkosten iets van een 5 dollar dus daarvoor moet je het zeker niet laten.

Kenden jullie al MakeUpGeek ?

xoxo

17 opmerkingen:

 1. ik ben héél benieuwd naar de swatches :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken deze niet; ben ook benieuwd naar swatches. En dat bij betalen, zo hatelijk! Dikke shit..excuseer mij het woord!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die importkosten slaan echt nergens op... wat zonde :( ik ben heeeeeel benieuwd naar de swatches! ik heb er al veel over gehoord. ben zelf ook nieuwsgierig naar MUG gelliners ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg hé die importkosten. Heb het ook al een paar keer meegemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh, ze zien er goed uit! Ik volg Marlena ook via Bloglovin en op YouTube, dus ik had de oogschaduw (en andere make-up) al regelmatig zien voorbijkomen. Ze zien er altijd heel goed uit en nog betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat tof! Fijn cadeautje voor jezelf! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wil ook al zo lang bij MUG bestellen, vind Marlena haar filmpjes ook altijd super. De enige optie om die importkosten te ontlopen is meerdere kleinere bestellingen plaatsen (van minder dan 21€), het gaat dan wel iets duurder zijn maar nog niet zo duur als nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar allee! 27 euro extra? Ik denk dat ik die postbode een mep zou willen verkopen... Ik hoop dat je héél blij bent want anders... Ik ben ook geen fan van de staat hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amai zo mooi!! ziet er super uit.. Ben benieuwd naar hoe je ze gaat combineren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik kende het niet, ik ga ze ook volgen :-) Super! ben erg benieuwd en tis dikke kak dat je moet bijbetalen. jeetje zeg! Ik heb een vriendin die in amerika woont en soms naar belgie komt; ik zal ook es via haar doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Whoaaa you got MAKEUPGEEK! I've heard great things about their stuff! Can't awit to see how these swatch and so on :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb nog nooit importkosten moeten betalen maar ik koop ook bijna nooit overzees, probeer altijd iets in Europa te vinden. Maar voor zoiets specifieks moet je wel en dan is het echt zonde :-S

  Ben al heel erg benieuwd naar de swatches want die website is echt tof!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben heel benieuwd naar de swatches!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat jammer dat je nog zoveel bij moest betalen :-( .

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, ik ben benieuwd naar de swatches! :)

  BeantwoordenVerwijderen