dinsdag 16 oktober 2012

Kokos - haarmasker

Wie Beautygloss.nl leest, weet dat Mascha grote fan is van het kokos-haarmasker. Het zou haar haar zachter en voller maken en wie wil dat nu niet ? Yours truly haalde een hele tijd geleden een potje kokosvet bij de natuurwinkel en ging ook aan de slag !











Aanvankelijk vond ik het maar niets. Ik paste de methode van Mascha toe en die gaat als volgt : een paar theelepels kokosvet op je haar smeren, een handdoek rond doen, half uurtje laten intrekken en daarna het haar 2 x wassen met shampoo, geen conditioner. Dat werkte niet echt bij mij. Mijn haar glansde wel meer en voelde zachter aan maar ik vond het zo'n gedoe dat de pot het afgelopen half jaar dan toch maar in de kast heeft gestaan. Het kokosvet was enorm hard dus het duurt wel even voor een theelepel smelt in je handen en dan nog vliegen er overal brokken in het rond. Nee, het was mijn ding niet en ik had er al spijt van dat ik het had gekocht, ook al was het maar 6 euro.
Omdat ik het zo'n zonde vond van de pot, besloot ik onlangs om het kokosvet nog eens een kans te geven. De materie was al heel wat zachter geworden, dat komt door het warme weer van deze zomer. Ik had al geen theelepel meer nodig want zeg nu zelf, wie bewaart er een theelepel in de badkamer ? Deze keer ging ik als volgt te werk : ik smeerde een kleinere hoeveelheid kokosvet in mijn haar maar deed er ook nog een klein beetje haarolie bij. Een handdoekje rond mijn haar, 15-30 minuten laten intrekken en daarna mijn haar wassen met shampoo en conditioner zoals gewoonlijk. Ik laat mijn haar drogen ' aan de lucht' en kapoooow, volume ! Ik stond echt versteld. Ondertussen heb ik het al meermaals gedaan en telkens krijg ik hetzelfde resultaat : glanzend haar dat luchtig aanvoelt en toch heel wat dikker en volumineuzer staat. Ook hoef ik mijn haar niet te drogen wanneer ik dit masker gebruik. Normaalgezien moét ik met de haardroger aan de slag, anders lijkt het nergens naar, maar nu droogt het heel mooi en natuurlijk en valt het gewoon goed. En wat bijzonder is : normaalgezien was ik om de andere dag mijn haar maar nu kan ik er minstens drie dagen tegen om mijn haar niet te wassen. Het blijft mooi glanzen, vol staan en wordt niet vet. 



Een nadeel aan dit masker is echter dat je er wel wat tijd voor moet vrijmaken. Als je 's morgens naar je werk moet ga je niet eerst op het gemak een half uurtje nog een maskertje opleggen vermoed ik. Dit is dan ook eerder iets om 's avonds toe te passen als je wat tijd over hebt. 

Dit is iets wat ik iedereen kan aanraden. Als je het zelfs eens wil proberen : mijn pot kostte iets van een 6 euro voor 500 ml en is de goedkoopste uit de natuurwinkel, met die hoeveelheid doe je een eeuwigheid. Dus ja, ik begrijp waarom Mascha hier zo enthousiast over is maar je moet er natuurlijk een beetje mee kunnen werken. Haar methode is de mijne niet en mijn methode kan misschien ook niet werken voor jou. En als het niet werkt voor jou, wel dan kan je er nog altijd mee koken. Het is gezonder dan boter ;-) !



Heeft iemand dit al eens uitgeprobeerd ? 

xoxo !


22 opmerkingen:

  1. Hihi 'licht en snel verteerbaar' :D Heb je dat toevallig ook getest? :p

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben bang dat m'n haar er vettig van zal worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar heb ik ook schrik voor, ik heb al vet haar en dan nog eens dat er in. Ik hou ook niet van kokos ;)
      Maar da's ene ander paar mouwen ;)

      Verwijderen
  3. Oe,langer zonder wassen? Sounds tempting... Maar ik ben zo van de no fuss bij het douchen he, misschien als ik desperate word :-)

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt niet slecht maar bij mij moet het vooruitgaan en ik heb hier geen geduld voor :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als werkloze beautyblogger heb ik nu eenmaal tijd genoeg :d !

      Verwijderen
  5. Volume kan ik altijd wel gebruiken! Heb dit wel nog nooit gebruikt, benieuwd hoe het zou werken op mijn haar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oooh interessant! dit wil ik ook eens uitproberen. heb nu de haarmayonaise, maar daarvoor moet je ook tijd vrijmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. True, het is best een goed masker. Zelf doe ik het eens in de zoveel tijd, maar dan met olijfolie! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I've heard this is a very popular trick in India, but since olive oil/Caudalie Divine Oil works well for me, I've never made up my mind about looking for a pot! Glad to hear it works for you after some modifying!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik het zelf ook héel regelmatig en ben er dus grote fan van!! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt super, ik heb ook nog een potje kokos vet staan hier dus dat ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow! Dat lijkt me super interessant. Ik heb nu een pot haar mayonaise staan, die ik eerst moet gebruiken maar daarna wil ik zeker dit testen! Thanks voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ik heb het ook geprobeerd, maar was er eigenlijk niet zo over te spreken :(

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oeh! Ik heb zo'n pot kokosvet staan, dit ga ik zeker uit proberen. Ik laat je weten wat ik ervan vind. Klinkt echt veelbelovend!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Waauw, klinkt goed!! Maar vrees dat ik er niet altijd zoveel tijd wil voor vrijmaken!!
    Ruikt je haar dan ook naar kokos?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat leuk! Ik heb het nog niet uitgeprobeerd, weet ook niet of ik dat ook ga doen, maar het klinkt wel heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. klinkt goed! Ik gebruik zelf meestal 'kant en klare' maskertjes, maar dit lijkt me ook een goede optie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Klinkt echt goed!! Ik denk dat ik het me ook maar is ga aanschaffen!! En idd als het niet werkt dan maar bakken ermee (mss dan toch maar een lepeltje gebruiken om het te testen op mijn haar :p )..

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hihi, ik heb hier ook een potje staan dat ik gebruik om te bakken enz. Wel grappig dat je het ook als haarmasker kan gebruiken. Ik vind het trouwens ook wel onhandig om te gebruiken omdat het zo hard is. :)Bij mij vliegt het ook naar alle kanten als ik er met een lepeltje op vlieg.

    BeantwoordenVerwijderen