zondag 23 december 2012

Goede voornemens - Recap 2012

Op het eind van het jaar maken veel mensen hun goede voornemens op om in het nieuwe jaar uit te voeren. Vorig jaar heb ik de mijne gedeeld met jullie hier op mn blog. Je kan ze hier teruglezen.
Vandaag ga ik na welke van mijn goede voornemens effectief zijn uitgevoerd !
1. Een leuke job vinden

Check ! Het heeft iets langer geduurd dan ik verwachtte maar heb uiteindelijk toch een superleuke job gevonden als bedrijfsjurist. Het is leuke materie, toffe collega's en ondanks het feit dat ik nog een groentje ben, begint het behoorlijk te lukken. Ik ga steeds met een glimlach naar het werk !

2. Genieten van het laatste semester aan de unief

Ik heb er goed van geprofiteerd, al waren de laatste 2 maand hectisch met een thesis en de examens enzo, het was desalniettemin toch erg leuk !

3. Plannen hebben tegen het eind van het jaar om te gaan samenwonen 

Check ! In februari, ten laatste maart is het zo ver, dan trekken we in ons eigen stekje. Daarover vertel ik jullie later meer, maar ik kan al zeggen dat ik érg enthousiast ben. 

4. Wat meer nee leren zeggen

Dat is een moeilijke. Ik heb het idee dat ik wat vaker eens denk van foert, ik doe het niet of je lost het maar zelf op. Maar het blijft toch eigen aan mijn aard om bij te springen als het nodig is. Still working it.


5. Terzelfdertijd, een aantal mensen dumpen die alleen maar ballast vormen in mijn leven. 

Ik ben nogal geneigd om, als ik eens ruzie gehad heb of het minder goed gaat tussen mij en een vriendin, steeds te plooien. Nu niet meer. Ik heb veel geduld en geef mensen vaak een nieuwe kans maar genoeg is genoeg. Als het bv altijd van mijn kant moet komen om eens af te spreken, laat maar zitten. Ik ga er steeds zijn voor een ander, maar ik vraag niet meer tot in den treure om af te spreken. Dan is het maar aan de andere partij om het initiatief te nemen. En hoor ik die dan niet meer, dan is dat maar zo. Dat wil zeggen dat zij mij ook niet zo belangrijk vinden. Geen energieverspilling meer aan zo'n mensen. Dit voornemen heb ik behoorlijk goed uitgevoerd, al zeg ik het zelf !


6. Gaan sporten !

Yes, mission accomplished ! Ik ga sinds februari zo'n 3x per week naar de fitness en dat doet me ongelofelijk veel deugd. Ik zie er strakker uit, voel me beter in mn vel, ben minder moe en heb echt veel meer energie. Ik kan het iedereen aanraden. 

7. Op reis gaan. 

Ik ben deze zomer met mn BFF op reis geweest naar Cyprus en het was zalig ! Zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb er ongelofelijk hard genoten.


8. Minder geld uitgeven, zeker aan beauty spullen. 

Hmm, dat is ook een moeilijke. Ik denk wel dat ik wat meer op mn geld heb gelet en ik loop zeker niet bij elke nieuwe LE naar de MAC, de parfumerie of zelfs het Kruidvat. Dit voornemen is behoorlijk geslaagd, mijns inziens.

9. Het aller belangrijkste : gewoon gelukkig zijn. Dit is echt een lastig jaar geweest voor mij dus ik hoop dat 2012 beter wordt. 

2012 is ook een moeilijk jaar gebleken, maar ik heb het toch niet aan mn hartje laten komen en ben overall wel gelukkig geweest, al waren er soms eens wat mindere momenten. 


Bij deze kan ik wel besluiten dat ik mn voornemens goed ben nagekomen.
Deze week denk ik eens na over mn nieuwe voornemens !

Ben jij je voornemens nagekomen of blijkt dat elk jaar een flop te zijn ?xoxo

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. ik heb je blog wel degelijk gelezen hoor. bedoelde dat ik je voornemens van vorig jaar mooi vond ;)

   Verwijderen
  2. Ging niet over jouw reactie hoor :-)

   Verwijderen
 2. Je bent zo te lezen goed geslaagd in je voornemens ! You go girl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is dus best goed gelukt! ik doe bewust niet aan voornemens... ik kan het gewoon niet :P en plus ik hou te veel van spontane dingen in het leven waardoor elk jaar weer een verrassing is :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat, lijkt mij supergeslaagd!!
  Benieuwd naar je nieuwe voornemens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, leuk dat er zoveel geslaagd is! Ik ben met een aantal van jouw voornemens ook geslaagd, we zouden een goed team zijn ;-)
  Vooral dat van die vrienden, ik doe er ook niet meer aan mee, ontplof als je alleen een vriend(in) kan zijn als het uitkomt, doesn't work like that!
  Ben ook al benieuwd naar je nieuwe voornemens, ik moet er ook eens gaan over nadenken!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, je hebt veel dingen behaald joh! Respect daarvoor, daar mogen vele nog eens een voorbeeld aan nemen.. Kuch.. ik bedoel mijzelf. xD Keep up the good work, geniet ook van de weg naar dingen toe lady! :) Kom maar op met die nieuwe voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het best bewonderenswaardig dat je zoveel voornemens hebt kunnen realiseren! Dat heb je toch super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wauw! Kon ik mijn voornemens maar zo goed nakomen. Goed van je dat je geen energie meer steekt in mensen waar je uiteindelijk toch niet de vriendschap van krijgt die je verdient. Ik doe dat sinds een dik jaar ook niet meer en probeer eens meer te denken aan wie wel de moeite doet voor me. Ik moet nog eens grondig nadenken over mijn voornemens...

  BeantwoordenVerwijderen