maandag 17 december 2012

Héérlijke hydratatie met La Roche - Posay Hydraphase Intense Riche


Mijn schoonmamaatje is een grootverbruiker van apotheekproducten. Néé, geen pillen. Wel allerlei crèmes en lotions. Ze krijgt dan ook regelmatig staaltjes mee van nieuwe producten en af en toe snuister ik eens in haar sample doosje. 
Laatst deed ik weer een leuke ontdekking, namelijk een zalige moisturizer van La Roche-Posay, de Hydraphase Intense Riche. 
Ik kan jullie helaas niet veel vertellen over de verpakking, gezien ik alleen maar de staaltjes heb. Op foto ziet het er alleszinds een handige verpakking uit met een pompje. Dat is zo hygiënisch, ik wou dat alle merken dit deden. 

De moisturizer is bedoeld voor de gedehydrateerde huid en zou zorgen voor een gevoed, soepele babybillenvelletje.
Ten eerste, hoe enthousiast ik er ook over ben, de geur is écht niét mijn ding. Het heeft een sterk apotheekgeurtje. Het is te verdragen maar er zijn toch wel fijnere dingen om te ruiken. Eenmaal aangebracht op de huid is de geur evenwel niet meer te bespeuren. 
De moisturizer is een rijke crème die toch erg luchtig aanvoelt. Ik heb maar een klein erwtje nodig en kan er met gemak mijn gezicht en hals mee doen. De crème smeert heel gemakkelijk uit. 
Wat ik altijd waardeer aan een moisturizer, is wanneer het snel in trekt. Ik heb 's morgens echt geen tijd om even een kwartier te wachten tot het mooi is ingetrokken ( talking to you Embryolisse !). De Hydraphase is in no time ingetrokken in de huid. Dat bespaart mij alweer een paar minuten 's morgens. Mijn huid voelt meteen superzacht en goed gehydrateerd aan en dat blijft ook een hele dag zo. De laatste twee weken heb ik de Hydraphase met veel plezier zowel 's morgens als 's avonds gebruikt. 

Deze moisturizer doet geen grote beloftes maar wel gewoon zijn werk, I like that ! 
Als ik dan toch één minpuntje moet noemen is dat het geen roodheid aanpakt, maar dat belooft het ook niet. Met dit koude is mijn gezicht gevoeliger aan roodheid, dat merk ik de laatste tijd wel. Maar daar heb ik dan weer andere middeltjes voor..

Anyway, dit is een uitstekende moisturizer voor een mooi prijsje, 18 euro voor 50 ml. En daar doe je toch een tijdje mee. Wanneer mijn staaltjes op zijn, zou ik wel eens de fullsize versie gaan aanschaffen !

xoxo 12 opmerkingen:

 1. Glad to hear you like this one! I've had good experience with LRP products, and I'll keep this one on my list next time I look for a solid basic moisturizer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is 1 van mijn favoriete apothekermerken. Ik heb er al heel wat producten van getest en vind ze allemaal even fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. La Roche Posay is een erg fijn merk, het masker van deze lijn is trouwens ook een topper!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb deze vorige winter gebruikt en ben het helemaal met je eens :) geen idee over de roodheden, had er volgens mij niet zo'n last van. maar voor de rest een hele fijne moosturizer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de legère variant tot de laatste druppel gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Welke middeltjes gebruik jij dan tegen roodheid, als ik mag vragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De clinique redness solutions moisturizer werkt enorm goed tegen roodheid. Verder een groene primer, zoals van L'Oréal kan ook wonderen doen.

   Verwijderen
 7. Ik hoor altijd zulke goede dingen over LRP.. Ik wil het eigl ook echt graag is testen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Apotheekspullen zijn idd heel goed... ze werken tenminste zonder loze beloftes!

  BeantwoordenVerwijderen