woensdag 16 januari 2013

Best of Budget : Make - Up

Hoewel mijn favoriete make-up merken tot het duurdere segment behoren, denk maar aan Estée Lauder, Urban Decay, Chanel, MAC ... moest ik toch vaststellen dat er in mijn stash heel wat budget make-upjes zitten, waaronder een groot deel die ik al heel vaak opnieuw heb aangekocht. Het werd dus hoog tijd voor een post hier over ! 

  Ik loop even mijn routine af :

- Primer : helaas geen budget variant hier - ik hou van MAC

- Concealer : De Maybelline Fit Me concealer is behoorlijk dekkend en kent een zacht prijsje (10 eur).

- Foundation : De Rimmel Wake Me Up is één van dé beste drugstore foundations die ik ken. Deze heb ik al meermaals aangeschaft. (12 eur). 

- Poeder : Het Catrice Prime and Fine poeder heb ik al meermaals aangekocht en vind ik beter dan 
   diegene die ik van Estée Lauder heb. Dat wil al wat zeggen hé. (4,95 eur).


- Wenkbrauwpotlood : Hema of Catrice, ze zijn allebei even fijn en kosten slechts een prikje ! (3 eur).

- Oogpotlood : Ik ben helemaal verliefd geworden op de oogpotloodjes van GOSH en koop er regelmatig aan wanneer er een 2 voor 10 euro -actie is in het kruidvat. Dan kosten ze elk maar 5 euro (duh). ( originele prijs = 7 eur).

- Mascara : NYC City Curls of eentje van Catrice, beide kunnen mij bekoren ( elk rond de 3 euro).



- Oogschaduwbasis : Het is geen UDPP maar het is wel een waardige budgetvariant, namelijk de Essence I love Stage base ( 3 eur).

- Oogschaduw : Als er één budgetmerk fantastische oogschaduw heeft, dan is het Catrice wel ! Ik heb talloze quads en losse e/s liggen en ze worden heel vaak gebruikt. Mijn favoriet Catrice paletje is Meet me at the bonfire. Die heb ik al een jaar of 2 en is een echte musthave. Staat helaas niet op de foto ( vergeten, oeps). Ook de losse e/s zijn echt wel eens de moeite om te bekijken ( 4 à 5 eur).

- Eyeliner : Catrice gel liner, fantastisch spul ! (4 euro).



- Blush : I admit, Illamasqua en MAC hebben mijn hart gestolen, maar de blushes van Essence en Catrice zijn zeker niet te onderschatten. Babydoll & Raspberry Ice cream worden regelmatig gebruikt ! (3 à 4 euro).

- Bronzer : Bourjois Délice de poudre is een prima budget bronzer die ik haast dagelijks gebruik. Ondertussen is deze van verpakking veranderd. ( +- 10 eur).


Zo, dat was het een beetje. Als ik ruw schat kan je voor  60 een hele zak vol make-up kopen die qua kwaliteit zeker niét moet onderdoen voor zijn high-end tegenpolen. Er zit voornamelijk Catrice tussen, maar het is dan ook een erg goed budget merk. 
En het leuke is, quasi alles kan je bij het Kruidvat kopen en die doen regelmatig acties met oa Catrice en GOSH zoals 1+1 gratis. Ik wacht stiekem altijd daar op, dan kan ik lekker meer kopen !

Heb jij veel budget make-up of ben je eerder een high-end-girl ?

xoxo !


ps : het wordt tijd dat de zon weer schijnt want met dit licht kan ik echt niets aanvangen !

12 opmerkingen:

  1. leuk om te zien dat je ook veel budgetproducten hebt :) ik denk dat toch wel 70% van mijn stash budget is

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zit, denk ik, aan zo'n 10% budgetproducten. Voornamelijk oogpotloden, sommige mascara's, dat poeder van Catrice, mijn wenkbrauwgel, ...
    Och ja, het zal misschien iets meer zijn, maar als ik naar mijn hele make-up stash kijk, gok ik op een 10%. Daarom niet slechter, maar ik ben wel kieskeuriger denk ik, want veel goedkope make-up waar ik niets mee doe, is toch wel veel geld weggegooid. Vandaar dat ik ook probeer na te denken voor ik zoiets koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat het bij mij 30% budget is. De catrice eyeliner blijft een favoriet !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, ik ben zowat 50/50 maar meer aan het overhellen naar high end momenteel. Vooral in oogschaduw van Essence ben ik echt teleurgesteld, zo brokkelig en overspray als maar kan :-S
    Mijn favo's zijn ook de eyeshadow primer van Catrice, een oogschaduwpalette van Catrice en de False Lash Effect van Max Factor.
    Bij mij zijn het gewoon vaak de verpakkingen die mij tegenhouden!

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voor lipsticks en blushes blijf ik steevast bij MAC, maar voor de rest kan budget mij zeker bekoren! xo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, ik heb echt jarenlang gezocht naar de Bourjois bronzer! Helaas was hij uitverkocht, waardoor het product niet meer verkrijgbaar was. Teleurstellend, want ik had er zeer goede reviews over gelezen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. My favorite drugstore makeup items include Maybelline 24-Hour Color Tattoos, Wet n' Wild Comfort Zone (there are some more nice ones out there. Too bad we don't get Wet n' Wild in drugstores here), Maybelline mascaras (in fatty tubes), and Maybelline gel liners! I know Catrice has some really nice single eyeshadows and I keep wanting some, but I haven't decided on which one(s)!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. sinds ik visagiste ben en meer en meer werk heb daarin, heb ik ook vaker duurdere merken. maar budget is daarom zeker niet slecht!! ik heb nog steeds beide hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. vroeger was ik ook zo gek op Catrice oogschaduws.... nu is er maar 1 highlighter kleur die ik vaak gebruik. voor de rest lijkt het of de kleuren kwalitatief minder worden na een halfjaar of meer.... maybe it's me :(

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben zelf ook groot fan van bepaalde budgetproducten, in m'n stash vind je dan ook veel Catrice terug en ook een heel aantal Essence producten.
    Ik gebruik ook heel graag producten van l'oreal en zelfs een resem items van ELF.
    Ik kan zelfs zeggen dat ik meer grijp naar m'n budgetitems in m'n stash omdat een het grotendeels van m'n HE stash Limited Edition spullen zijn waar ik eigenlijk bang voor ben om ze op te gebruiken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuke tips!! De essence oogschaduwprimer vond ik niet zo fijn, maar naar de prep and fine poeder van Catrice ben ik nu wel heel benieuwd geworden!
    Leuke post!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Catrice en Essence gebruik ik zelf ook veel
    Leuke foto's! :)

    x Eline - www.onhighheels.be

    BeantwoordenVerwijderen