zondag 28 juli 2013

Rantings + La Roche Posay Redermic Yeux

Eerlijk is eerlijk, met deze temperaturen schiet het bloggen er een beetje bij in. Het cray-zay druk op het werk en 's avonds kan je mij meestal op een terrasje vinden. Excusez-moi dus. Al denk ik stiekem toch dat jullie met zo'n mooi weer niet zitten te wachten op een nieuwe blogpost van mij. Ik moet zelf tegenwoordig meestal om de paar dagen mijn schade aan ongelezen blogposts inhalen. Busy bee overhere ! 

Enfin, opdat ik toch niet iéts nuttigs zou meedelen aan jullie, ik heb een nieuwe oogcrème gekocht ! Deze keer is mijn oog gevallen op de La Roche Posay Redermic C oogcrème. Die zit overigens in een superhandige tube. Ik haat potjes met een deksel voor skincare, het is onhandig en niet zo hygiënisch. De crème ziet er licht oranje uit, hetgeen wijst op de vitamine C die er in zit. Ik gebruik een klein erwtje en dat is meer dan voldoende. Het crème trekt erg snel in, wat vooral 's morgens heel handig is. Ook 's avonds gebruik ik deze, maar dat ligt er vooral aan dat ik er geen andere oogcrème meer liggen heb. Wat belooft de Redermic C oogcrème nu eigenlijk ?
De hoge concentratie aan Vitamine C zou voor een egaliserend effect zorgen en de aanmaak van collageen stimuleren zodat rimpels vanbinnenuit worden opgevuld en het dermale steunweefsel wordt versterkt. Geen idee wat dat laatste betekent.
De werking van de oogcrème wordt dan nog eens aangevuld door 2 actieve bestanddelen : 
- Mannose, een densifiërend suiker dat de lichtinval op de huid optimaliseert en oneffenheden van bij het aanbrengen optisch doet vervagen.
- Gefragmenteerd hyaluronzuur, om de huidlijntjes rond de ogen onmiddellijk glad te strijken.
De formule bevat ook herstellend Madecassoside en Neurosensine, een peptide dat micro-inflammatoire stress tegengaat. 

Bon, dat zijn een hele hoop beloftes dus jullie kunnen wel begrijpen waarom ik deze zo graag wilde uitproberen. Ondertussen gebruik ik de oogcrème sinds een week of drie. Eerlijk gezegd, ik zie nog niet veel 'verbetering', voor zover dat nodig is bij mij. Maar het ziet er ook niet slechter uit (als dat een troost kan zijn). Nu, vaak moet je skincare producten voor een lange tijd (aka langer dan drie weken) gebruiken om er echt resultaat van te zien. Wat speurwerk op het net leerde mij ook dat je deze oogcrème echt een aantal maand moet gebruiken en dat het verschil zelfs het best van al te zien is wanneer je ze niet meer gebruikt. Ik ga dan ook braafjes de tube opgebruiken en jullie een update bezorgen over deze oogcrème. To be continued !

Wie toch niet meer kan wachten : de Redermic C oogcrème is te koop bij de apotheek of online bij oa NewPharma


xoxo 
E.

10 opmerkingen:

 1. Klinkt nog best goed, zal hem op mijn te onthouden-lijstje zetten. Benieuwd naar hoe hij je bevalt binnen enkele weken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Persoonlijk mis ik je blogposts wel, maar ik begrijp dat je het druk hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo lief ! Dankje :-) ! Ik ga echt proberen wat vaker te posten.

   Verwijderen
 3. Ben benieuwd naar de uiteindelijke resultaten! Bij huidverzorging is het altijd effe geduld hebben, eh.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou in ieder geval van het merk LRP. Ze hebben fijne producten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb ik nou zo vaak met oogcrèmes, het effect merk je nauwelijks. Eigenlijk best wel jammer :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Eva, thanks for putting this one on my map! I think you'll have to stick with it for a while longer before you can decide if it "works" though. There is seldom a quick fix in skincare!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ben altijd benieuwd naar La Roche Posay, die hebben echt een paar van mijn holy grails :-)
  Keep us posted!

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben erg benieuwd naar de verdere resultaten, ik begin ook wel erg geïntresseerd te raken in la roche posay

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed! Zijn ook goeie producten hé!

  xoxo
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen