vrijdag 22 april 2011

The Season's Must Have

Vandaag review ik één van de twee eyequads die ik onlangs kocht van Catrice.
Zoals de meesten onder jullie wel weten is de lijn volledig vernieuwd. Ik vind het een grote vernieuwing, het merk ziet er clean en chique uit, voor kleine prijzen. I'm in !


Het eyequad heet The Season's Must Have. De namen vind ik leuk gedaan, de meeste producten van Catrice hebben een leuke naam, zoals de mono eyeshadows, lipsticks, oogpotloodjes ...
Pluspunt !
De verpakking krijgt ook een dikke plus van mij. Het zijn stevige transparante doosjes. Je kan ze wel eens laten vallen ( dat gebeurt nogal vaak bij mij). Maar niet teveel he ;-)
Al twee goede punten voor Catrice !
 
Dan de kleuren : Er is een donkerpaarse kleur, zilvergrijze, een soort bronze kleurtje en een tropisch groen kleurtje. Ik vind dat de kleuren goed samen gaan, hoewel ik ze niet alle vier tegelijk zou gebruiken. Het grijs ofwel de bronze kleur is er te veel aan, één van de twee vind ik voldoende. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.
Overall is het een mooie combinatie van kleuren. Het geeft me een zomers gevoel, ook al zit er een donkere kleur bij, het groen doorbreekt dat weer een beetje.


Alleen maar goeie dingen die ik jullie nu vertel he. Wel, over de pigmentatie kan ik jammer genoeg niet positief zijn. De pigmentatie is ronduit slecht ! Geen enkele kleur geeft echt "kleur" af. De groene kleur zie je al helemaal niet, hoeveel keer ik er ook over ga, met primer of zonder, nat of droog, een héél licht groen waasje is er te zien, maar daar blijft het dan ook bij. Op mijn oog valt het helemaal weg.

De paarse kleur is nog de " beste" van de vier, maar ook hier heb ik zeker vijf keer moeten aanbrengen op mijn oog om toch een beetje de donkere kleur te krijgen.
De bronze kleur kan er nog nét door maar het is ook geen hoogvlieger.
Ondanks het feit dat ik vind dat deze kleuren goed bij elkaar passen, zie je het gewoon niet terug op de ogen. Op de foto zie je al meerdere laagjes van het groen op mijn hand. De bronze kleur is nog leuk als highlighter bijvoorbeeld. Het grijs is ook niet veel soeps.
Op de foto ziet het er beter uit dan het in werkelijkheid is. Als ik nu op mijn hand kijk zie ik een beetje shimmer en de paarse kleur er naast.


Mijn ooglook is best nog ok uitgevallen maar ik ben langer met mijn ogen bezig geweest dan normaal, ik moest er altijd maar terug opnieuw overgaan met de kleuren. Dit is dus het resultaat van meerdere lagen. De paarse kleur vind ik het mooist, ik denk zelfs dat ik hem als mono liggen heb. Ochja, het was dan toch geen total waste. In het midden van mij ooglid ben ik talloze keren met het groen overgegaan, je ziet er gewoon niets van. Er is juist wat shimmer achtergebleven.
Ooh ja en als jullie je afvragen waarom mijn gezicht zoveel blinkers heeft, dat is dus door de Revlon Photoready foundation die ik eerder reviewde. Ik ben precies een discobal ! Terwijl staat deze ook eens op foto ;-) Al die blinkers, dat is er over ! Geen Photoready meer voor mij hoor.

Mijn besluit : dit is in mijn ogen geen aanrader. Ik heb deze niet geswatcht als ik hem kocht, de volgende keer dat ik Catrice oogschaduw koop doe ik dat zeker wel. Maar, ik moet er meteen bij zeggen dat het andere quad van Catrice wel hééél erg mooi is. Ik vergeef Catrice deze kleine uitschuiver, don't do it again !
Om er toch een positieve noot aan te geven : het is misschien wel geschikt voor meiden die liever geen felle oogschaduw dragen, maar eerlijk gezegd, het is zo magertjes. Ik wou dat ik er positiever over kon zijn.

Heeft er iemand al de nieuwe quads uitgeprobeerd ? Wat vinden jullie ? 

5 opmerkingen:

 1. Goh, ik ben helemaal niet overtuigd, ik ga deze palletjes dan ook zeker niet kopen. Dank je voor je eerlijke mening!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, want de kleurtjes zien er op zich wel mooi uit in het doosje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van de pigmentatie inderdaad! Want de kleuren op zich vind ik wel mooi x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook jammer, het zijn idd leuke kleuren he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh da's een beetje jammer, over het algemeen vind ik de oogschaduws van Catrice wel goed. :s

  BeantwoordenVerwijderen