woensdag 18 mei 2011

Givani Home Party

Een maand geleden ging ik bij een vriendin naar een Givani gelaatsdemonstratie.
Kennen jullie Givani al ? Dat is een merk van verzorgingsproducten en cosmetica dat enkel wordt verkocht op demonstraties bij de mensen thuis. Het ligt in dezelfde lijn als Istrilène en Myèlene en consoorten. Sommigen zullen er zéker al van gehoord hebben, of zelfs zo'n homeparty bijgewoond hebben !

Nu goed, ik zag er eigenlijk een beetje tegen op om te gaan. In de eerste plaats omdat ik de rest van het gezelschap niet kende, maar dat bleek uiteindelijk geen probleem, het was best gezellig.
En in de tweede plaats, omdat ik geen flauw idee had van wat ik moest verwachten. Als het op dagcrème enzo aankomt heb ik zo wel mijn eigen producten die ik fijn vind. Ik had dan ook geen behoefte aan Givani spullen maar omdat mijn lieve vriendin het vroeg, ben ik toch maar eens gegaan.

Hoe zit dat nu in elkaar ? Wel, een consulente van Givani komt bij de gastvrouw thuis om een demonstratie te geven. De gastvrouw beslist zelf hoeveel personen aanwezig zullen zijn. Wij waren met 8 denk ik, dat was wel gezellig, niet te veel, niet te weinig. Met een grote groep zo'n gezichtsdemonstratie geven is waarschijnlijk ook niet zo handig.
Elke persoon krijgt een spiegeltje, sponsje, watjes, kommetje water enzovoort.. om comfortabel alle producten op te brengen en af te wassen.
Daarna wordt begonnen met de eigenlijke demonstratie en die is in volgorde van het reinigingsritueel zoals bij de meeste vrouwen.
Eerst werd een oogmake-upremover getoond, daarna reinigingsmelk, lotion. Een echte gezichtsreiniger zat er niet bij. Hierna werd overgegaan naar de maskers, exfoliërende crèmes, oogcrème, dagcrème, nachtcrème, lipbalsem ...Dat zijn de belangrijkste dingen die wij zelf  hebben uitgetest.
Verder is er ook nog vanalles voor het lichaam, voor het haar, voor kindjes en voor de heren, zonneproducten. En als laatste hebben ze ook nog een make-up lijn. Je kan ook allerlei attributen kopen zoals make up sponsjes, spatels, spiegel, haarband...
Is it just me of is die verpakking echt spuuglelijk ?

Mijn eerste indrukken zijn dat er alleszinds niets slecht tussen zat. Maar als je natuurlijk alles snel snel één keer uitprobeert kan je je daar nu ook geen echt oordeel over vormen.
Ik overloop het kort.
- De reinigingslotion : het werkte wel maar nu ook niet overdreven super en hij is nogal aan de prijs : 9 euro voor 150 ml.
-De reinigingsmelk : ja, ook gewoontjes, niets speciaals over te vermelden. Deze is 12,50
-De lotion : same here, gewoontjes : 11,50 euro
-De exfoliërende crème : deze vond ik wel fijn want ik heb hem aangekocht. 15,60.
- Daarna een masker : deze was ook wel fijn maar ik heb hem niet gekocht omdat ik eigenlijk van plan was niets te kopen.
- De dagcrème : die vond ik maar niets, hij trok totaaal niet in en dat was het laatste wat ik op mijn gezicht gesmeerd had, ik ben nog lange tijd gebleven en als ik naar huis ging was ie nog altijd niet ingetrokken.
Het befaamde Serum en de oogcrème in het blauw.

Dit zijn de dingen die ik zelf heb uitgeprobeerd. De consulente wist ons te vertellen dat de oogcrème en de serum lifting heel populair zijn ( ja dat zal wel :p), maar die heb ik mooi laten liggen.
Daarna snuffelden we nog aan wat bad en body producten enzo, maar dat sprak mij niet echt aan.

Givani heeft zoals ik zei, een make up lijn, dit was een gezichtsverzorgingsdemonstratie maar er bestaat dus ook eentje van make up. De consulente was een goede vriendin van mijn vriendin en nog maar net begonnen met Givani en moest nog een opleiding volgen voor de make up, maar ze heeft het wel ff allemaal uitgehaald.
Ik vond het niet bijzonder, ik heb een coverstick en een poedertje gekocht ( ik kon er nu eenmaal niet aan weerstaan), maar de rest sprak me echt niet aan. Plus ik had al teveel geld uitgegeven :p.

Goed, wat denk ik daar nu allemaal van ?
Ik vond het alleszinds een fijne ervaring hoewel ik persoonlijk niet veel heb bijgeleerd. De andere dames waren iets minder op de hoogte over skincare dus voor hen was het zeker interessant.
On that note, de producten van Givani in hun verpakking zien er godawful uit ! Ze zijn precies weggelopen uit de jaren ' 80. Ik vind dat toch bijzonder jammer, het merk zou op die manier heel wat aantrekkelijker zijn.
Daarnaast, de producten zijn best wel "duur". Geen parfumerieprijzen maar toch, ik vind ze te duur voor wat het maar is. Wat niet wegneemt dat sommige zaken echt wel fijn waren.
Ik ging aanvankelijk maar één ding kopen, de exfoliator, maar na het zien van de make up kon ik het natuurlijk weer niet laten. Maar ik ga alleszinds niets bijbestellen of zo. Het was eens plezant maar ik vind de producten gewoon niet zo bijzonder.

En nu mijn aankoopjesIk kocht de exfoliërende crème ( 15,90 euro), het befaamde ( volgens het gezelschap dan toch :p ) Egypt Powder ( 13,50) en een coverstick( 8,40).
Aanvankelijk ging ik dus gewoon voor de crème, uit beleefdheid om toch iets te kopen en omdat ik dat toch nog niet had, maar ik heb dus nog twee make up-jes gekocht.

Het Egypt Powder is een gezichtspoeder dat zich zet naar de warmte van je huid ( ofzoiets). Nou dat moest ik toch wel proberen he ! En de coverstick werd uitgeprobeerd op een dame met een hevige vorm van couperose en ik was wel versteld van het resultaat. Dus die belandde dan ook maar op de bestelbon.

Ik heb de spulletjes pas sinds gisteren dus ik moet ze nog uitgebreid testen.

Wat vinden jullie van Givani en heb je er zelf iets van staan thuis ?

5 opmerkingen:

 1. Eerlijk? Ik ben niet zo van de thuis demonstraties van merken. Enfin, van Tupperware weet iedereen dat hetgoed is natuurlijk maar wat ik wel al meemaakte is dat de consulentes van make-up en verzorging vaak alleen maar verkoopsgericht zijnen eigenlijk neit genoeg technieken en productkennis hebben... Ik ben wel benieuwd naar jouw mening over deze producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Peggy, ik ben ook niet zo voor thuisdemonstratie. Ik voel me ten eerste dan altijd verplicht om iets te kopen en ten tweede,zoals je zei : de consulentes zijn voornamelijk gericht op de verkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben het eens met peggy, maar mijn moeder heeft iets via een makeup party gekocht en dat hielp echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kende het nog helemaal niet. Weer iets geleerd vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben een superfan van GIVANI..

  Ik heb een ongelooflijk gevoelige huid en kan geen ander merk verdragen.
  De dermatoloog heeft bevestigd dat het om hoogkwalitatieve producten gaat met een zeer hoge dosis aa natuurlijke ingrediënten.

  BeantwoordenVerwijderen