woensdag 8 juni 2011

My very first concealer

Begin vorig jaar kocht ik mijn allereerst concealer. Can't believe how I could have ever gone through life without it !


Ik wilde er niet teveel geld aan uitgeven dus ik speurde eens rond in de lokale Di achter de hoek. Blijkbaar was Wet 'n Wild in de uitverkoop, het uitstekende moment om een concealer mee te nemen. 


Het werd de Wet n Wild CoverAll Concealer Palette. Dit is eigenlijk niet enkel een concealer, het doosje bevat ook een highlighter, brightener en groene concealer. Dat is ook de reden waarom ik hem meenam, 4 in 1, how cool is that ! 

De oorspronkelijke prijs was rond de 6 euro maar alles was min 50 %, dus ik betaalde nog 3 euro en iets. Pretty cheapo ! 


Alle gekheid op een stokje, laat ik jullie eens wat meer vertellen over het product zelf. 
Ik ben verzot op de highlighter. Zoals je kan zien op de foto heb ik die dan ook al het meest gebruikt. Hij glimt lekker, er zitten geen chunky glitters in and it stays all day ! 


De concealer zelf dan. Die heb ik nog niet zo vaak gebruikt. Hij is niet erg dekkend en met mijn donkere kringen, daar heb ik serieuze plamuur voor nodig. Maar hij is best wel ok voor de dagen waarop ik geen volledige dekking wil. 

Groene concealer is iets wat ik pas sinds kort gebruik. Ik heb een klein beetje last van roodheid op mijn gezicht, maar dat valt best wel mee. Sinds ik dit ding hier een beetje wil opgebruiken, grijp ik er al eens vaker naar. Ik vind het best wel handig, a little goes a long way ! 

De brightener in roze pak ik ook maar eens af en toe. Aanvankelijk dacht ik dat het iets à la Touche Eclat, the cheap version ging zijn. Maar dit is té roze voor onder mijn ogen. Aangebracht onder mijn wekbrauwbot is ie wel heel mooi. Geen highlighter, maar toch bright genoeg om een wakkere blik te creëren. 


All in all vind ik dit best wel een bargain. Het enige minpunt : de geur. Ken je dat, zo omaatjes die make up dragen, een mengeling van parfum en poeder .. Jap, that's how this smells. Echt een nare geur. Eenmaal opgebracht ruik ik het wel niet meer. Maar toch, you get my point... 


Over de verpakking kan ik ook positief zijn. Het deksel schroeft er eenvoudig af, het is geen cheapo rommel die kapot is na vijf keer gebruiken.
Een volgend positief punt : op het deksel staat welke kleur voor wat dient. Voor make up noobs like me vorig jaar, is dit echt handig ! Als ik het goed heb begrepen wordt Wet 'n Wild niet meer verkocht in België en ik denk zelfs Nederland ook niet meer. Dat vind ik wel jammer, ik had net het merk ontdekt. Indertijd heb ik ook nog een oogschaduwpaletje gekocht, ik maak er ooit wel eens een ooglook mee, het is toch niet zo mijn ding.

Enig zoekwerk op het internet leverde mij niets op over dit concealer paletje., enkel wat foto's . Volgens mij is het dan ook niet meer te koop. Echt jammer, het is wel een heel goed budgetmerk. Ik heb er alleen nog maar goede dingen over gelezen. In de DI werd WnW vervangen door het merk Park Avenue en het ziet er naar mijn mening niet half zo goed uit als Wnw, heel jammer. Er zijn denk ik toch heel wat meiden teleurgesteld dat dit merk niet meer verkocht wordt.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik dit leuke paletje tegen, looove de blauwe kleuren *musthave*. 


In de VS wordt dit merk verkocht in de meeste drogisterijen en supermarkten. Als je iets specifiek zoekt kan je natuurlijk altijd ff op ebay kijken. 

Dit paletje was mijn eerste ervaring met concealer. Ondertussen heb ik er twee van MAC liggen die ik toch net iets fijner en dekkender vind. Maar dit was een prima starterskit. Nu gebruik ik hem vooral op hem op te gebruiken. Door de nare geur die er aan zit, denk ik dat ik deze best geen vijf jaar in mijn lade laat liggen !
3 opmerkingen:

  1. Het concealerpalletje van Catrice is ook heel goed en de geur is aangenaam!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die concealer ziet er echt top uit! Zelf ben ik al jaren verslaafd aan de YSL Touche Éclat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Mirror of Fashion : Ik heb de touche éclat ook, heerlijk spul, maar niet voldoende om mijn donkere kringen te verbergen. Maar wel perfect als opfrisser onder de ogen :-) Kzou ook niet meer zonder kunnen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen