zaterdag 17 maart 2012

Estée Lauder Lucidity Translucent Loose Powder

Lieve lieve lieve lezers,

Vooreerst mijn oprechte excuses voor het gebrek aan blogposts de afgelopen week. Ik had het zo druk en was ook ff in een "geenzininmakeup - bui". Maar vandaag ben ik er weer ! De komende weken heb ik weinig afspraken dus ik kan hopelijk wat vaker bloggen ! I do miss it.
Topic of the day : een los poeder van Estée Lauder. Ik las hier vorig jaar heel wat lovende reviews over en na lang wikken en wegen ( want het kost wel iets van 35 euro) ben ik er toch om geweest ! De verpakking is typisch Estée Lauder met het blauwe deksel. Het staat wel chique in mijn badkamer. Er komt ook een powderpuff bij, die ik eigenlijk nooit gebruik. Doe mij maar een borstel of kabuki. Nu,  het grote nadeel aan de verpakking : de sifter ! God wat heb ik een hekel aan sifters ! Bij deze zijn de gaatjes minuscuul klein waardoor er haast niets uit komt. Er moet zodanig mee geschud worden dat er haast teveel uit komt. En dat willen we niet, zeker gezien de prijs ! Ik heb met een schaar een van de siftergaatjes wat groter gemaakt waardoor er nu nét genoeg en niet téveel uit komt. Maar voorzichtigheid blijft de boodschap. Goed, dit was voor mij nu het énige nadeel aan dit product want het poeder vind ik heerlijk ! De verpakking is overigens "nieuw", voorheen zag het doosje er uit zoals op onderstaande foto en naar wat ik gelezen heb, was die veel handiger. Toch een klein beetje jammer.
Ik heb de lichtste kleur 01 Light. Er zijn nog twee andere kleuren Light/Medium en Medium. Het poeder voelt zooo zacht aan op mijn huid, echt heerlijk. Wanneer ik een glowy foundation op heb, verdoezelt dit poeder dat niet. The glowy part blijft er gewoon mooi door komen, love it ! Het poeder is zodanig fijn dat ik het ook helemaal niet voel zitten en dat is een groot pluspunt want zo dat cakey gevoel, hate it ! Eenmaal je de sifter hebt getackeled, is het een aangenaam poeder om op te brengen en zuinig in gebruik. Met zijn 21gram kom je hier zeker een jaar mee toe. Sinds kort gebruik ik het elke dag en ik zie nu pas, na maanden gebruik dat het wat aan het minderen is in het doosje.  Ik zou deze zeker opnieuw kopen, ware het niet van die verdomde sifter. In de VS bestaat een compacte versie van deze, in Europa natuurlijk weer niet ( thx a lot !). Maar, Estée Lauder heeft wel het Aeromatte Ultralucent Pressed powder in het gamma zitten, dat is misschien een mooie vervanging voor het losse poeder. De compacte versie kost overigens evenveel als de losse versie. 
Het Estée Lauder Translucent Loose Powder is te koop in de parfumerie aan 39 euro ( zonder korting)

Wat is jullie favoriete setting poeder ? 

xoxo

12 opmerkingen:

 1. Ik zou gaan voor de compacte versie, aangezien ik losse poeders een ramp vind om mee te werken (al heb ik er wel hoor :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op losse poeders, ze zijn heel erg fijn van samenstelling en je voelt het idd gewoon niet op je huid zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, hij ziet er ontzettend mooi uit! Ik ben ook in love met losse poeders, op een of andere manier vind ik ze fijner werken, zo licht. :) Amazing dat hij je glow van je foundation laat door komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een paar setting poeders in mijn lade zitten. Op dit moment gebruik ik het Guerlain Météorites Poudre de Perles, ik heb ook nog een los MAC Prep + Prime poeder dat ook erg fijn is en dan heb ik nog MSF's. Persoonlijk vind ik een vast poeder wel handiger werken, mijn volgend poeder zal dan ook een vaste versie zijn (maar eerst maar eens mijn huidige opmaken haha!).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is de bedoeling vaak met dat soort verpakkingen, dat je een schud en daarvan een beetje in de dop zet. Vervolgens ga je met je penseel in de dop zodat er poeder in je penseel komt :D. Ik heb die ook, hij is heel fij inderdaad :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klink wel als een goed poeder. Maar ik hou het bij Prep+Prime Pressed van MAC!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind de mac msf natural het fijnst! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou voor de pressed versie gaan ! Zelf gebruik is de vaste Prep+prime van MAC.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goede tip om die sifters groter te maken met een schaar. Ik heb het losse HD poeder van MUFE en zit me elke morgen te ergeren aan die verdomde kleine gaatjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik vanalles, Clinique, dan weer Biotherm, dan weer Make-Up studio, maar eerlijk gezegd, de laatste tijd veel minder poeder. 't Is een beetje uit om te mat rond te lopen en dankzij de nieuwe generatie anti-shine producten en primers ook niet meer echt nodig bij mij althans!

  BeantwoordenVerwijderen