woensdag 11 april 2012

Reisverslag Rome : part 3

Aujour d'hui het voorlaatste deel van mijn reisverslagje. Donderdag was het weer net ietsje minder dus ik ging voor witte leather pants, sneakers en een minty green blazer. De vijf rokjes die ik mee had in mijn koffer had ik after all toch niet nodig... 


Op donderdag was er niet echt een uitgestippeld programma. Mijn mama wilde naar een marktje op Campo Fiore dus dat deden we ! Het was een superleuk marktje waar er allerlei kruiden, oliën, groenten en fruit en souvenirs te koop waren ! Echt groot was het niet maar toch leuk om even tussen te lopen. Omdat we er alweer een mooie wandeling op zitten hadden ploften we ons op een terrasje op de markt voor een overhéérlijke mocca latte. 

Hierna staken we de Tiber over richting Trastevere. Dit is een buurt waar veel kunstenaars en leuke restaurantjes zitten. Er is niet echt iets te zien qua bezienswaardigheden, het was eerder een beetje strolling around in tha hood, you know ;-) ! Leuke buurt maar vind ik persoonlijk niet de moeite om te doen, al was het maar omdat er niet eens een metrostation in de buurt is en als je reeds van ver komt, is het een fikse wandeling.


 's Middags aten we ergens een salade en dan ging het terug naar de Sint-Pietersbasiliek. Mijn ouders wilden de binnenkant van de kerk zien en mijn zus en ik waren voor de gelegenheid zedelijk gekleed voor een bezoekje aan het huis van de Heer. Het was er verschrikkelijk druk, niet zo leuk. Maar, wél serieus indrukwekkend. Hoe men dat heeft kunnen verwezenlijken in de 17e eeuw, incroyable gewoon ! Naast de ingang van de kerk was er een andere entree om naar de koepel van de basiliek te gaan. Hier moest je helaas voor betalen maar mijn ouders wilden het per se doen dus we gingen in de rij staan. En Oh Em Gee wat heeft dat lang geduurd ! Het was al wat frisser aan het worden dus 50 min buiten staan was geen pretje. Het duurde echt eeuwen. En daarna mochten we nog ff 350 trappen beklimmen om er te geraken. Maar eenmaal boven was het zicht werkelijk amazing. We kregen een prachtig zicht over de stad en het Sint-Pietersplein. Het was die 7 euro en, 50 min wachten en de steile klim naar boven meer dan waard. Boven was het er wel behoorlijk drummen. Het is dan ook maar een smal dingetje daarboven. 
Ondertussen begon de zon wat te zakken en was het tijd voor een ijsje ! We zagen overal mensen lopen met een giant hoorntje met bollen ijs op. Dat moesten we ook hebben natuurlijk ! We volgden het spoor tot om de hoek en kwamen tot de vaststelling dat aan het desbetreffende ijskraam, er een rij van een half uur stond. We besloten dat maar niet te doen en ergens anders een ( kleiner) ijsje te halen. Daarna wandelden we naar de metro, ik kocht onderweg een paar schoenen en dan sleepten we ons terug naar het hotel. 

's Avonds at ik de beste carpaccio e-v-e-r in een gezellig restaurant genaamd Al Padovano in de Via Bergamo, vlakbij ons hotel. Het was er echt overheerlijk. Ook mijn ouders, broer en zus vonden het super super lekker. Het was er ook niet duur en de bediening was voortreffelijk. Echt een aanrader !
Tegen 23u lagen we alweer in ons bedje om de voorlaatste dag in te gaan. Morgen krijgen jullie het laatste deel van mijn reisverslagje. 

xoxo !


5 opmerkingen:

 1. Al die foto's zijn zo leuk! Ik krijg al zin om zelf op reis te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik zou toch hoogtevrees gehad hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je brengt me in de reisstemming hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, geweldig weer! Haha, in tha hood. :') Ik moest daar echt om lachen. Heerlijk om te zien, mooie foto's. :)

  BeantwoordenVerwijderen