dinsdag 29 mei 2012

Essence Eyeshadow Base
De mini Urban Decay Primer Potion die ik haast een jaar geleden bij mijn Naked Palette kreeg, is bijna op. Ik heb er echt belachelijk lang mee gedaan dus volgens mij doe je met een fullsize zeker 2 jaar. En ik gebruik haast elke dag oogschaduw dus je kan wel nagaan dat het money well spent is. De Primer Potion is niet zo goedkoop, kost iets van 17 euro dacht ik. En hoewel eyeshadow base essentieel is, geef ik die 17 euro liever aan iets anders. Daarom besloot ik onlangs om de eyeshadow base van Essence te halen die slechts 2,50 kost voor 4 ml. Maar de hamvraag is, presteert hij wel zo goed als die van UD ?

Over de verpakking heb ik niets te zeggen, die is leuk en speels en valt meteen op. Althans in mijn stash toch. Onder de dop zit een applicator ( waar ik een foto ben van vergeten te nemen, sorry !) . De basis is niet transparant maar is huidskleurig. Op mijn ooglid aangebracht zit het er lichtjes gelig uit maar dat stoort me niet. Een verschil met die van UD is dat deze nogal 'nat' is. De Primer Potion is eerder een droge/stugge materie terwijl deze behoorlijk vloeibaar en nat aanvoelt. Als ik de applicator rechtstreeks aanbreng op mijn ooglid dan zit er teveel op, dus eventjes afvegen aan het flesje is aan te raden. Ik zet twee kleine stipjes op mijn oogleden en wrijf het daarna uit met mijn vingers. De basis droogt vrijwel meteen op, mits je niet teveel aanbrengt that is. 
Mijn oogschaduw is niet per sé zoveel intenser met deze basis maar dat vond ik eerlijk gezegd ook niet van de UD Primer potion. Voorts blijft de oogschaduw muurvast zitten, een hele dag en/of nacht lang ;-) tot ik het er weer af was. 
Zonder basis/met basis

Dit is met andere woorden een echte budget topper ! Ik ga hier denk ik héél lang mee doen, maar mocht hij op geraken, koop ik zeker een nieuwe. Hoogstwaarschijnlijk koop ik de UD Primer Potion ook wel eens opnieuw hoor, maar als money kinda tight is, weet je tenminste waar een goedkope én goede oogschaduwbasis te vinden is !

Wat denken jullie ? 

xoxo !

Te koop bij het Kruidvat voor +- 2,50 € 

17 opmerkingen:

 1. Goede tip, thanks!!
  Ik heb nu zo een stick van Gosh, en vind hem toch niet zo ideaal!! Misschien deze eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. goede tip!
  ik heb er 1 van catrice, ook handig :)
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed. Fijn prijsje ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, ik vind hem net niet zo fijn :-) Zo zie je maar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil hem ook al heel lang eens proberen, hij lijkt me zeer fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede review, mooie swatch foto ook. :) Ik lees er echt alleen maar goede dingen over, op dit moment ben ik nog gelukkig met de Too Faced Shadow Insurance, maar misschien ga ik hem toch aanschaffen. :')

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb hem ook, hij is inderdaad fijn! Het spijtige is dat oogschaduwbasissen (bij mij dan toch) wel snel slecht worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zelf gebruik ik deze ook regelmatig en ik ben er ook blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb die ook, werkt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga me die ook maar eens aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, dat afvegen herken ik, de eerste keer zat ik helemaal onder :-D maar ik vind hem ook best goed werken. Heb'm al voor m'n moeder ingeslaan ook :) hoewel we hem wss idd voor 2j konden delen ofzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik twijfel hier al zo lang over, nu moet ik hem echt halen! Ben super blij dat Essence nu ook eyeshadow bases maakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat ben ik blij dat jij hem test, ik overwoog al even deze aan te schaffen maar had nog geen review gelezen.

  BeantwoordenVerwijderen