dinsdag 14 augustus 2012

Brows by Essence

Dat Essence af en toe eens op de proppen komt met producten die niet eens half that bad zijn, dat wisten we al. Vandaag een review over twee producten van het budgetmerk, die bedoeld zijn voor de wenkbrauwen : een sealing - gel en poeder om de brows mee op te vullen.

De brow-gel smeet ik eens achteloos in mijn al flink gevuld mandje in het Kruidvat, zonder echt te weten als dit wel iets voor mij is. Ondertussen denk ik dat dit niets voor mij is. Ik gebruik het gewoon nooit. Ik kleur altijd mijn wenkbrauwen in met poeder en een potlood maar de laatste stap, sealen met gel, die vergeet ik. Op zich is het een prima product, voor de keren dat ik het dan wel onthoud, blijven mijn wenkbrauwen mooi op hun plaats. Maar dat doen ze zonder de gel meestal ook. Geen echte must-have voor mij persoonlijk, al is het misschien een kwestie van de stap aan mijn routine toevoegen. Ik zal hem opgebruiken en dan zien als ik het echt mis of niet. Voorts is het product gemakkelijk in gebruik, er hangt niet teveel gel aan het borsteltje en het droogt snel op.
Het wenkbrauwpoeder bestaat uit een donkere kleur en een lichtere kleur en toevallig passen ze allebei erg goed bij mijn wenkbrauwen. Het poeder kruimelt niet, brengt gemakkelijk aan en blijft ook mooi zitten een hele dag lang. Op zich echt een aanrader, ware het niet van de verpakking. Het wenkbrauwpoeder zit in een plastic huls waar je de dop moet afhalen en dan daaruit komt het wenkbrauwpoeder op een plasticje tevoorschijn. Het is allemaal niet erg stevig en ziet er cheap uit. Ok ja, het is ook gewoon erg cheap maar de verpakking is voor mij een reden om het niet opnieuw te kopen. Het is veel te onhandig. Liefst klap ik een doosje open en tada. Niet zo'n gedoe met een huls en een plastic houder. Ik ben al zo'n onhandig geval. Maar, als je nieuw bent met het hele wenkbrauwgedoe of de verpakking stoort je niet, dan is dit zeker een aanrader.
Beide producten zijn te koop in het Kruidvat, de exacte prijs weet ik niet meer maar was iets tussen 1 en 2 euro.

Wie heeft deze hier al geprobeerd ?

xoxo 

11 opmerkingen:

 1. Die gel heb ik al een keer of drie gekocht. Ik heb niet altijd tijd of zin om mijn wenkbrauwen te doen, dus dan gebruik ik een beetje gel en zien ze er ook al meteen een stuk mooier uit. Netter, in elk geval :)
  De verpakking van het poeder ziet er mij ook niet zo handig uit. Maar die kan je eventueel nog depotten als het moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik gebruikte gel al een paar jaar :D Heb nu toch die van Catrice gekocht, puur voor een vergelijking. Die van essence is echt super fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb deze nog niet geprobeerd, ik gebruik een Senna product, een poeder en wax in eens doosje, heel makkelijk en erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gel wil ik ook wel eens proberen, klinkt fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I've actually never used an eyebrow gel, because I really don't have enough to go all over the place LOL Still, it's nice to know I can find one for so cheap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van die gel heb ik er ook al enkele opgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er inderdaad geen handige verpakking uit! Ik wil wel graag eens wat aan m'n wenkbrauwen beginnen werken, ik epileer ze gewoon. Heb nog nooit de moeite genomen om wenkbrauwpoeder te zoeken dat bij mijn wenkbrauwkleur past. Kruidvat to the rescue maybe?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb beide producten en ik vind ze allebei super, hoewel ik de gel ook wel eens oversla!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wie heeft die vormgeving nu bedacht? Kom aan!

  BeantwoordenVerwijderen