woensdag 1 augustus 2012

René Furterer Tonucia Masker


Op reis had ik heel wat staaltjes mee, waaronder een luxesample van dit haarmasker van Rene Furterer.  Het merk is te verkrijgen bij de apotheek en bestaat uitsluitend uit haarverzorgingsproducten. Met de sample heb ik toch een keer of 4 mijn haar mee kunnen doen, dus een review is wel op zijn plaats. 
De full-size verpakking ziet er alvast leuk uit. Een opvallende kleur en stevige pot, valt meteen op in de stash. Mijn sample was een kleine tube. Helaas heb ik de tube weggegooid op reis dus ik kan jullie niet tonen hoe het masker er uit ziet. Het masker is geel van kleur en heeft een aangename geur. Ik ben niet zo goed met geuren dus zou niet echt kunnen zeggen naar wat het ruikt. Maar het stinkt niet, en dat is toch ook al iets he ! Ik nam een kleine hoeveelheid uit de ( al kleine) tube en smeerde er mijn haar volledig mee in. Het kan wat stroef aanvoelen tijdens het inwrijven. Daarna liet ik het een 5-tal minuutjes zitten. Uitspoelen, conditioner om mee af te sluiten en klaar is kees ! Mijn haar voelde achteraf gevoed aan, was merkelijk voller van structuur en had een mooie glans. 
De verpakking belooft verzwakt haar te revitaliseren en zou 'toning & densifying' zijn. Ik had zeker en vast het gevoel dat het masker doet wat het belooft. Persoonlijk ben ik geen zo'n haar-expert, mijn huidig masker is er eentje van Jacques Dessange, maar deze van Rene Furterer voelt veel beter aan voor mijn haar. Het enige nadeel : it's kinda pricey. Voor 200 ml betaal je 33 euro. #slik. Hiermee valt dit masker meteen in de categorie van Kérastase, high-end haircare dus. Maar, ik denk dat ik het toch eens full-size ga aanschaffen wanneer de bankrekening gespijsd is en mijn stash haarproducten geslonken. 

Je kan het masker onder meer hier aankopen. Rene Furterer heeft een zeer uitgebreid gamma aan haarproducten, ik kan zeker en vast aanraden om eens een kijkje te nemen.

Geven jullie veel geld uit aan haarverzorging ?

xoxo !

12 opmerkingen:

 1. Dit is de eerste keer dat ik van Rene Furterer hoor. Het lijkt me (zoals jij het beschrijft toch) een fijn masker & ik zou het zeker wel eens proberen ondanks de prijs.
  Ja, ik moet wel toegeven dat ik voor haarproducten wel eens (ook meer dan eens) mijn bankrekening folter. Maar voor haarmaskers ben ik nog steeds op zoek naar de 'holy grail'. Nu ga ik even op farmaline rondsnuffelen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb al wel eens van het merk gehoord, maar nooit iets van geprobeerd.
  Ik moet zeggen dat ik het geluk heb gehad dat mijn moeder altijd al Kérastase heeft gebruikt, dus dat ik daar zo een beetje in gerold ben.
  Toen ik zelf begon te werken, had mijn kapster het merk Joico en kocht ik die producten ook. Inderdaad prijzig, maar zooo goed!
  Ik denk dat ik op jaarbasis dus best wel wat uitgeef aan mijn haar, zeker als je de kappersbezoekjes meetelt. Ik ga ongeveer elke twee maanden, dus zeker 6 keer per jaar. Ka-ching! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel fan van dit merk, heb er ooit eens een soort van treatment van gehad, en daar was ik heel tevreden ben. Deze wil ik ook wel n's testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef intotaal veel geld uit aan haarverzoring, dan is het een keer een masker voor 4 euro of een haarspray voor 8 euro meestal als je bedrag van 33 euro hoord denk je slik maar soms geef je onbewust ook zoveel uit voor haarverzoring. Het klinkt ingeval als een hele fijne masker! Had nog niet van het merk gehoord :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik binnenkort werk kan ik dat misschien ook maar eens doen. Mijn haar kan het gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. This looks interesting! I invest a bit in good hair care, because I only go to the hairdresser's once a year! After that I'm on my own trying to keep my hair looking OK, and that's why I love good hair products. I think I have tried some things from this brand a long time ago, but I can't remember how well they worked. Maybe I should try again!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al een aantal producten van René Furterer geprobeerd en ik vind het een erg fijn merk !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik een soort van crème voor mijn krullen mooi te laten vallen van RF. Erg fijn product! Voor de rest let ik er vooral op dat de producten geen siliconen of parabenen bevatten, dat is heel slecht voor je haar. Die producten hoeven niet duur te zijn, zo heb je bv. Ultra Doux van Garnier.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk om een review te lezen over een merk dat nog wat onbekender is

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt mij een fijn masker. Mijn favorieten zijn Kérastase en ook Matrix.

  BeantwoordenVerwijderen