donderdag 23 augustus 2012

Sauna Masker

Jullie weten ongetwijfeld dat het foldertje van het Kruidvat elke week bomvol aantrekkelijke ( en soms minder aantrekkelijke) aanbiedingen staat. Ik snuister er dan ook graag elke week eens door, al lukt het mij tegenwoordig wel  beter om al die aanbiedingen te negeren. I mean, hoeveel deo's heb je ook nodig ? Mijn zus snuistert helaas ook graag eens door het Kruidvat foldertje en kwam een paar maand geleden met volgend ding op de proppen : een sauna masker. 


Het sauna masker is een elektronisch apparaatje met twee koppen op. De grootste kop, op bovenstaande foto, dient om met je volledig gezicht boven te hangen. Je vult het reservoir met water, paar minuutjes wachten tot het begint te borrelen en de stoom vliegt er uit !
 Het is wel eens aangenaam om mijn gezicht op die manier te steamen in plaats van een pot kokend water te gebruiken. Vooraf reinig ik eerst mijn gezicht. Steamen met make-up nog op je gezicht is namelijk niet ideaal. Gedurende een vijf-tal minuutjes blijf ik boven de steamer hangen waarna ik met een watje en toner het vocht weg veeg. Door de stoom worden de poriën opengezet en kan je achteraf nog een zuiverend maskertje gebruiken. Dit doe ik zelf ook en vind het wel fijn zo. Ook zonder een maskertje achteraf merk ik dat mijn huid opklaart van het steamen. Het enige nadeel is dat niet mijn volledige gezicht gesteamed wordt, mijn voorhoofd wordt precies overgeslagen. Maar goed, dat is dan ook het enige.
De tweede kop van het masker is wat kleiner. Aanvankelijk had ik niet door waarvoor het diende en dacht dat ik er met mijn neus boven moest hangen. Wat niet zo handig bleek te zijn. Tot ik door had dat het diende om de luchtwegen open te zetten en je er dus met je mond moest boven hangen en het geheel omsluiten met de neus. Het klinkt ingewikkelder dan het is.  Dit zal me zeker en vast van pas komen in de winter want dan zit het altijd een beetje vast aan de luchtwegen. 


Al met al vind ik dit een leuk hebbeding. Geen musthave maar wel nuttig en best leuk ! En nog een leuke note on the side : ik zag exact hetzelfde apparaat staan bij Ici Paris Xl van het merk Qiriness, maar dan echt exact hetzelfde he. Er stond jammer genoeg geen prijs bij en ik vind het niet meteen terug online, maar het zal zeker meer zijn dan wat mijn zus er voor betaalde. 
Wil je zelf ook zoiets ? Deze hier was een tijdelijke aanbieding bij het Kruidvat maar het internet leert me dat dit in Nederland te koop is bij de Trekpleister en als je wil kan je er online waarschijnlijk ook aan geraken, bv hier. Ik heb er geen idee van wat de kostprijs hiervan was maar het zal rond de 15 euro geweest zijn.

xoxo !

10 opmerkingen:

 1. Auwtch, deze wou ik ook maar hij was overal uitverkocht. Hopelijk staat hij snel weer in de aanbieding bij Kruidvat want hij lijkt me erg fijn te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me wel handig! Lang leve de Kruidvat-aanbiedingen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb er ook eentje van Kruidvat, heel fijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me wel handig, al is het maar voor het idee dat het zo goed reinigt :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het ook wel ideaal om zo eentje te hebben, omdat ik veel voorhoofdholtesontstekingen heb is dit een uitkomst voor het stomen! Ook makkelijk te gebruiken, water erin, stomen, afdrogen klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik ook regelmatig ! Stomen en eucalyptus helpen echt wel goed.

   Verwijderen
 6. Dit vind ik leuk! Een thuis salon als het ware. En in de winter gooi je er Vicks bij als je ziek bent, ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze ook! Gekregen van 't Lief ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me echt superfijn zo een ding! inplaats van met een pan wat ik altijd doe haha

  BeantwoordenVerwijderen