zaterdag 16 maart 2013

Délor S.O.S. Hair Colour Remover

Toen ik ongeveer 18 jaar was, ben ik mijn haar beginnen kleuren. Mijn originele haarkleur ziet er peper & zout-ish uit, voor zover je je daar iets kan bij voorstellen. Enfin, ik kwam tot de vaststelling dat ik stukken beter stond met een donkerbruine kleur en sindsdien heeft mijn haar altijd min of meer deze kleur gehad, met een blonde én een strawberry blonde periode ! Both of which I totally rocked btw !
Ik ga trouwens niet altijd naar de kapper om mijn haar te kleuren, ik doe het ook heel vaak zelf. Meestal blijft de kleur beter zitten als ik het zelf doe en het is superleuk om complimentjes met je haarkleur te krijgen als je het zelf gedaan hebt. Het is ondertussen al van vorig jaar juli of augustus geleden dat ik nog eens naar de kapper ben geweest om mijn haar te kleuren. En toen heb ik het een tijdje gewoon zo gelaten en niet gekleurd. In oktober werd het hoog tijd om het nog eens te kleuren en ik besloot het zelf te doen. Eerlijk gezegd, ik ben ook geen zo'n fan van kappers. Ik koos bij het Kruidvat de kleur Brownie uit van L'Oréal en ik kon er aan beginnen...

Wat een ramp is dat geweest ! De kleur draaide helemaal anders uit dan op het doosje, helemaal geen warme bruine kleur, wel roodbruin, met de nadruk om meer rood dan bruin. Zo wilde ik er helemaal niet uitzien ! Ik ben blijkbaar niet de enige die dit heeft voorgehad met deze kleur, op het internet las ik nog wat drama's met deze kleur. Het lag niet aan mij, oef ! Dus er dan maar weer over gegaan met een nog donkerdere kleur, mijn haar was haast zwart. Dat was ook niet wat ik wilde. En dan maar weer een warme kleur er over en dan was het eindelijk min of meer in orde.

Enfin, je kan je wel inbeelden dat er wat kleurschakeringen in mijn haar zaten. Enter Délor SOS Hair Colour Remover. Een product die de kleurmoleculen in je haar zou doen krimpen en waardoor je de kleur er dan gewoon uitwassen. Dit werkt op dezelfde manier als een gewone haarkleuring, je giet het ene flesje bij de andere en je laat het inwerken. Nu, ik heb het eerst 2 x op een lok haar uitgeprobeerd. Je weet maar nooit dat het paars uitslaat ofzo. Dat was gelukkig het geval niet. Op onderstaande foto zie je mijn donkerbruine haar zoals het er voordien uit zag.


De 1e maal was mijn lok een stukje lichter dus ik ging the full monty en wreef er heel mijn haar mee in. Het moest een uurtje blijven zitten. Na dat uurtje zag ik dat mijn strawberry blonde was. Dat was ff schrikken en toen herinnerde ik mij er aan dat ik inderdaad 5 jaar geleden mijn haar in die kleur had geverfd (bij de kapper wel, durf ik niet zelf hoor !). Je kan je zo wel even inbeelden hoe goed dit spul werkt dat het haarkleuringen van 5 jaar ver verwijdert. Want als je je haar kleurt, is dat de ene kleur over de andere natuurlijk. Ik besloot om het daarbij te laten, daar ik fijn haar heb en het ook niet helemaal wilde kapot maken, want het voelde al droog aan na die 1e beurt. Daarna heb ik terug mijn haar donkerbruin gekleurd en het ziet er weer uit zoals ik wil ! Er is maar één nadeel aan : het stinkt verschrikkelijk, zo naar rotte eieren ofzo. Dat moet je er wel bij nemen. 
Ik heb geen foto genomen van het na resultaat, het was al laat en ik had geen zin meer. There, I said it ! Maar hieronder dus een foto van mijn rosse/strawberry blonde haar. Tot deze kleur ben ik geraakt met de Color Remover. Pretty neat huh!


Ik ga binnen een maand of twee nogmaals de Délor Colour Remover gebruiken en zien hoe ver ik daarmee geraak. Naar de zomer toe heb ik graag een lichtere kleur in mijn haar.

Long story short, heb je je haar gekleurd en is het tegen gevallen : probeer dit zeker uit ! Maar wel eerst eens vooraf testen op een lok haar he ! Als je je haar al jaren kleurt, zoals mezelf, zal het moeilijker zijn om van de eerste keer tot je originele haarkleur te geraken, maar het kan dus.

Heeft iemand dit al geprobeerd ? 

Je vindt de Délor SOS Hair Colour Remover bij Di & kost 15 eur.

xoxo
E.

13 opmerkingen:

 1. Nog nooit van gehoord, maar het ziet er mij wel handig uit voor als het een keer mislukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een goede noodoplossing, maar ik zou het niet te vaak doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan me inbeelden dat dit wel vrij beschadigend is.. Ik zou 't niet durven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk niet hoor. Je moet het natuurlijk niet elke maand gaan doen maar een keertje kan geen kwaad. Mijn haar was er alleszinds niet droog van geworden.

   Verwijderen
 4. Aaah, dat is pas goed voor als de pleuris uitbreekt! :) Ik verf mijn haar helaas niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh dat klinkt wel goed! ik zou dat zelf niet zo durven, dan ga ik liever naar de kapper, maar toch wel fijn dat dit soort middeltjes ook voor thuisgebruik bestaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kleur mijn haar niet maar ik kan me voorstellen dat dit een erg handig product is !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit klinkt heel fijn, ik laat nu mijn high light en de onderkant (geverfd bij een kapper omdat het ombre werd, dus niet:( )uitgroeien. En misschien dat ik daarna wel heel mijn haar een tint lichter verf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben te cheap om mijn haar bij de kapper telkens te laten kleuren en te bang om het zelf te doen dus ik hou het maar bij mijn oorspronkelijke kleur. Deze zomer gaan er wel weer blonde strepen in onderaan :-D

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van me zelf heb ik midden blond haar, en sinds een halfjaar ging ik het bruin verven. Ik heb verder nooit me haar gebleekt/geblondeerd of iets. En toen ik dit ging gebruiken werd me haar oranje! En ik had de gebruiksaanwijzing echt precies gevolgd.. gelukkig had ik nog een extra pakje besteld en toen ik deze had gebruikt werd me haar echt heel licht blond met af en toe een pluk oranje erdoor. Het lijkt mij dus dat het nooit kan dat hier geen bleekmiddel of iets inzit? Want me eigen haar kleur is veel donkerder en als ik het verder nooit heb geblondeerd/highlights erin heb gehad hoe kan me haar dan zo licht worden :s Maarja, opzich niet super erg want heb nu gewoon een donkerblonde spoeling erover heen gedaan en over een maandje ongeveer verf ik het gewoon midden blond..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoop dat iemand hier soms nog eens een kijkje komt nemen want ik zit met een nogal dringende vraag!!! Ik heb van mezelf erg fijn en nu beschadigd haar... Had men haar door men nichtje laten kleuren en nu had ik vooraan precies een gekleurde "haarband", van mijn hoofd tot ongeveer aan de helft van men hoofd had ik 2 verschillende kleuren! Vooraan fel koper, de rest gewoon goudblond... Ik naar de visa versa kapper (die zogezegd het kleurverschil kon weghalen en zorgen dat mijn lengtes de kleur ook zouden opnemen) NIET DUS! Het was nog 10x zo erg, en dit voor 80 euro!!! Dus ik naar de kapper van men zoontje, die heeft er een kleurshampoo over gedaan (om men haar toch een beetje te sparen) maar nu is het bijna ZWART (nogmaals 70 euro btw!) Ik wou dus goud koperblond en ben nu bijna een braamheks!!! Ik voel me dus SUPERSLECHT met deze kleur en heb de fotoshoot met men zoontje afgebeld omdat ik zo niet op de foto wil... Nu vond ik op internet het product "SOS colour remover van Délor", mijn vraag is dus of ik dit nu wel zou doen, gaat mijn haar daar dan helemaal dood van zijn? Want dan was ik het er liever uit en loop ik maar ff ongelukkig rond :-s Of kan het ECHT GEEN kwaad voor men haar en zou ik het er toch op wagen? Het mag zeker en vast oranje worden, ik wil zo graag terug naar men licht koperblond!!! Moesten jullie vinden van wel, zal ik dan de donkere of de lichte versie nemen? Alvast heeeeeeeeeeel erg bedankt voor jullie antwoorden!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @anoniem : Al die kleuringen op korte tijd zijn enorm slecht voor je haar, al kan ik er wel inkomen dat je niet ongelukkig wil rondlopen met de verkeerde haarkleur. Ik zou het een paar weken laten voor wat het is. Als je er nu met een ontkleuring op gaat zitten gaat het misschien alleen maar erger worden en loop je het risico een deel van je haar te moeten afknippen. De Délor SOS Colour remover heeft voor mij gewerkt. Maar, wat werkt voor mij, kan misschien niet werken voor jou. Ik ben dan ook liever voorzichtig met advies te geven hier in. Nu, als je beslist om de Délor SOS colour remover te gebruiken, raad ik TEN STELLIGSTE aan om het uit te proberen op een kleine lok haar onderaan. Geeft het voor jou het juiste resultaat, dan kan je je haar er volledig mee doen. Maar AUB probeer het eerst op een lokje haar. En wacht er nog eventjes mee want je haar heeft nu al flink afgezien. Ik hoop je hiermee geholpen te hebben. Groetjes ! xx

  BeantwoordenVerwijderen