vrijdag 6 september 2013

36 hours in London !

Dag mijn lieve lezers,

Mijn laatste post dateert alweer van een dikke week geleden. My apologies.
Vorig weekend bevond ik mij in Londen en de dagen daarvoor waren al zo hectisch. Ook deze week is het superdruk want ik had huishoudelijke taken van een hele week in te halen en zondag zit ik alweer op het vliegtuig richting Griekenland ! Busy times dus !

Mijn weekendje Londen was in ieder geval méér dan geslaagd ! Op vrijdagochtend stapte ik met mijn vriendin op de Eurostar (waar ook Ms. Beautyloves zich op bevond, we hebben elkaar spijtig genoeg niet gezien). Eenmaal aangekomen keilden we onze bagage in het hotel, en de activiteiten konden beginnen ! Het was de 1e maal in Londen voor mijn vriendin dus we hebben voornamelijk de toerist uitgehangen.


Onze eerste halte was Notting Hill met op Portobello Road alle leuke vintage winkeltjes en kraampjes. Een aanrader om te bezoeken ! Na een lange voormiddag trokken we richting de Westfield Shopping Mall nabij metrohalte Shepherd’s Bush. Dit is een gigantische mall waar we de rest van de namiddag hebben doorgebracht. Mijn vriendin kocht er terwijl de Michael Kors Selma Bag  in grijs croco en ook ik stond met twee exemplaren in mn handen. Ik heb er uiteindelijk gene gekocht omdat ik niet 100 % overtuigd was. Gek toch he, ik wil die tas nu al een paar maand en als ik hem in mn handen heb, hoeft het niet. Er staat binnenkort een tripje naar Lille gepland, waar een MK store is. Ik zie daar wel als ik ‘em nog zo graag wil of niet. Na een lange shopnamiddag ploften we ons ff neer in het hotel, om ’s avonds dan een veel te kleine pizza te gaan eten en vroeg dodo te doen. We waren completely ‘wiped out’.


Op zaterdag vervolgden we onze activiteiten met als start het British Museum (ondertussen al de 4e keer voor mij). Op een uur tijd sjeesden we er door (want mijn vriendin is geen museum mens). Daarna ging het richting Covent Garden, waar we alweer de winkels in doken. Na een korte middagpauze gingen we (enkel) naar het toilet in de National Gallery en dan richting Parliament Square met de Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey en St James’ Park. We wilden ook zeker nog even de Victoria’s Secret winkel op New Bond Street induiken, dus tegen 16u ging het alweer richting de winkels (die trouwens behoorlijk lang geopend zijn).

’s Avonds aten we in bar Salsa op Charing Cross Road waar we salsa dansten met lieve Cubaanse mannetjes. Ik ga zeker terug ! En daarna kropen we moe maar voldaan terug in ons bedje.

Zondagmorgen. Uitslapen zat er niet in. Gezwind trokken we te voet richting Hyde Park, Knightsbridge met Harrod’s (superdruk!), een quick stop bij de McDo en dan richting het Natural History Museum om de dinosaurus te zien. Als laatste stond een bezoek aan het Victoria & Albert museum op de planning (had ik al eens gezien en is erg mooi). Het was echter al 15u, onze voeten deden pijn en we moesten terug naar het hotel om tegen 16u30 aan het station te zijn.
Hoewel Londen supergemakkelijk is met het openbaar vervoer, sta ik er toch altijd van versteld hoe lang het duurt tegen dat je terug aan je hotel bent, koffers neemt en terug aan het station staat. We waren netjes op tijd en om 17u zaten we gezellig in 1e klas ! De inbegrepen maaltijd was niet om over naar huis te schrijven, 1e klas is leuk omwille van de rust en meer beenruimte, maar de meerprijs niet waard. Met mijn werk kan ik echter aan goedkope tickets geraken voor de Eurostar en de terugreis kon enkel in 1e klas, vandaar ;-).De volgende keer in Londen wil ik echt wel eens de minder toeristische dingen gaan bezoeken en nog wat meer shoppen. Can’t wait for next time !

Een klein shoplogje volgt nog !

Xoxo

E.

14 opmerkingen:

 1. Ooh ziet er wel heel leuk weekend uit! Naar waar ga je in Griekenland? Ik ben net terug van Santorini en Mykonos!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Eva, looks like you had a lot of fun in London! I've been to London a couple of times, but that's way before I became obsessed with beauty. When I go next time, I will for sure do more shopping as well ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In eerste klasse zijn er ook stopcontacten voor de adapter van de smartphone, haha! Dat heb ik met mijn "goedkope" tickets wel gemist! ;)
  En uw MK bag niet gekocht? Misschien moet je hem nog eens terugzien dan, of was de klik er gewoon niet?
  Ik kijk nu al uit naar mijn volgende keer Londen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah haha, niet nodig gehad maar good to know :d !
   Tja die MK bag, het was mooi maar had niet die 'klik'. Misschien moet ik hem nog eens zien ;-). Wilde ook geen overhaaste koop doen.

   En me tooo !

   Verwijderen
 4. ik moet nog altijd naar londen gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh zalig! Nu wil ik ook. We go next time? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuk! ik ben er nog nooit geweest *schaam*

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben benieuwd naar je shoplog ! In oktober ga ik ook nog eens een weekendje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, heerlijk dat je daar bent geweest! :) Shoplog? Gurl.. i'm excited!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik mis Londen :( Miste Londen mij ook? :p

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk! Je bent idd langer onderweg dan je denkt maar toch is alles makkelijk bereikbaar. Het is gewoon een drukke hectische stad. Maar wel een heerlijke!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben er vorig jaar voor de eerste keer geweest voor 100% en alleen te shoppen! Heerlijk. Toevallig enkele bezienswaardigheden gezien, maar ik wil onmiddelijk terug. Londen is echt een hele leuke stad.

  Ik ben afgelopen weekend in Parijs geweest en ik vind dat alles in Parijs veel dichterbij elkaar ligt dan in Londen waardoor de tijden in de metro veel korter zijn :-). Dat is wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen