zaterdag 26 maart 2011

Clarins Gentle Exfoliating Cleanser

Als er nu eens iets is waar ik weinig ( te weinig) aandacht aan besteed, dan is het wel scrubben en exfoliëren en dergelijke. Elke reinig ik mijn gezicht met demaquillant, cleanser, toner en daarna dag - of nachtcrème maar zo eens wekelijks scrubben en van die dingen, daar denk ik nooit aan.
Gelukkig geven ze mij in de parfumerie regelmatig huidverzorgingsstaaltjes mee, dan word ik er weer eens aan herinnerd.

Zo eentje daarvan is de Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser. Ik vermoed dat je deze elke dag kan gebruiken maar door de exfoliating korreltjes die er in zitten, bewaar ik deze liever voor wekelijks gebruik, eerder dan dagelijks. Ik heb op zich geen gevoelige huid maar door een allergie een aantal jaar geleden ben ik toch voorzichtig met wat ik er op smeer.
Dus, ik gebruik dit eenmaal per week ( als ik er aan denk ;-) wanneer ik onder de douche sta. Het is anders ook zo'n gedoe he. Ik vind dit alvast een aanrader. Mijn huid wordt er echt zacht van en ik heb het gevoel dat mijn huid goed gereinigd is ook.
Per keer heb je maar heel weinig nodig. Ik doe al tijden met een staaltje van 5 ml. Hij is dan ook heel erg zuinig in gebruik. De fullsize verpakking bevat 125 ml, daar doe je dus eeuwen mee !
Voor mensen met een vette huid zou ik deze wel aanbevelen om elke dag te gebruiken, daar is niets mis mee. De cleanser is daarvoor waarschijnlijk ook bedoeld, maar zoals ik al zei , dat is voor mij net iets teveel van het goeie.
De geur is best aangenaam, het ruikt zo een beetje naar oranjebloesem ( het staat op de verpakking dat er oranjebloesem extract in zit). De substantie is dik met korreltjes in. That would be the exfoliating part ;-) Als ik producten gebruik met zo exfoliërende bolletjes enzo in, heb ik altijd dat extra clean gevoel.
Wanneer de portemonnee het eens toelaat koop ik zeker de fullsize verpakking. Dan zal ik het niet meer vergeten om dit regelmatig te gebruiken. Zo'n staaltje zie je ook nooit liggen he ;-)
Ik ben blij dat ze in de parfumerie ook skincare staaltjes meegeven, al die parfum, dat vind ik maar niets. En zo leer ik altijd nieuwe dingen kennen. Clarins heeft mij al enige keren weten te verrassen met hun huidverzorgingsproducten, dankzij staaltjes. Vraag daar dus zeker naar in je parfumerie !

De One Step Exfoliating Cleanser is te koop in de parfumerie voor +- 26 euro.

1 opmerking:

  1. Ik hou van scrubben! Ik gebruik een gezichtsscrub van Lush echt superfijn!

    BeantwoordenVerwijderen