donderdag 31 maart 2011

Mascara Madness

Mascara staat wat mij betreft toch in mijn musthave beautytools top 5 ! Niets doet een vrouw er beter uit zien dan een vleugje mascara om de blik te openen. Ik zie vaak meisjes lopen zonder make up op maar toch een laagje mascara. Het is mijns inziens toch altijd the nr 1 go to beautytool voor vrouwen.
Daarom vandaag een post over de mascara's die ik in mijn bezit heb.

Wat je over mijn mascara gedrag moet weten : ik koop dat eigenlijk zelden. Mijn mama brengt bij wijze van spreken haast wekelijks een nieuwe mee uit delhaize of gelijk waar en dan gebruikt ze die vijf keer en moet ze die niet meer hebben, dus meestal neem ik die over : free mascara !
Ook als er eens een actie is in het Kruidvat, 3 voor de prijs van 2, stuurt mijn mama mij al eens naar daar en neem ik terwijl ene mee voor mezelf, mooi meegenomen toch ;-)
Wat je ook moet weten : ik weet dat het slecht is maar ik gooi dat zelden weg na drie maand.
Mijn absolute maximum is wel een jaar. Klinkt vies, I know, maar ik heb nog nooit last gehad aan mijn ogen en ik draag zelfs lenzen dus moet zeker opletten met oogproducten. Maar, meestal gaat een mascara een zestal maand mee. En als ze er vies uit zien dan gaan ze zeker de vuilbak in.
Nu, ik heb meerdere mascaras liggen maar ik gebruik ze niet allemaal regelmatig, zo probeer ik mijn wegwerpgedrag toch enigzinds te rechtvaardigen.

Allereerst mijn huidige favoriet : de YSL Le Singulier Mascara


Ik was aanvankelijk gewoon gevallen voor de reclamefoto hiervan, ik vind hem zooo mooi. Kijk zelf maar eens :
Ik kan er niet aan doen, soms val ik gewoon voor advertising. Well, at least it works !
Nu, reclame of geen reclame, ik vind dit een geweldige mascara en gebruik hem haast dagelijks.
Het borsteltje heeft een speciale vorm, zo precies wat gekarteld.
Het mooiste resultaat verkrijg is toch altijd wanneer ik tijdens het aanbrengen ook nog eens een draaiende beweging doe met het borsteltje.
Men beweert dat de mascara verlengt, krult en volume geeft. Krul en verlengen doet ie wel, volume net iets minder. Le Singulier geeft wel volume maar voor een more dramatic look gebruik ik nog een andere mascara er over. 
Hij blijft ook hele dag zitten en geeft niet af ofzo, dat vind ik wel belangrijk. Er is niets meer vervelend dan panda ogen.
Een beetje pricy, toch vind ik dit een aanrader. En dan heb ik het nog niet eens over de verpakking : wat een luxe ! Ik vind het heerlijk om deze 's morgens uit mijn toilettas te halen, hij is ook zo rap gevonden met die gouden verpakking. Echt een streling voor het oog !
Ik koop deze zeker eens opnieuw. Over die andere mascara van YSL, Faux Cils hoor ik ook goeie dingen, dat is misschien mijn volgende YSL aankoopje ;-) Gelukkig weet mijn vriend dat hij me altijd gelukkig kan maken met een cadeaubon van de parfumerie.
Deze baby kost 28 euro in de parfumerie.

Op naar de volgende : Maybelline the Falsies Volume Express

Deze kocht ik onlangs tijdens de 3 voor 2 actie bij het Kruidvat, ik had nog een item te kort en nam maar deze mee. Ik had me nochtans voorgenomen geen Maybelline mascara meer te kopen, ik ben namelijk niet zo super tevreden van the Colossal, die zometeen aan bod komt. Maar ik dacht, waarom niet, everyone deserves a second chance ;-)
Toen ik hem de eerste maal open deed dacht ik al, dit wordt niets. Het borsteltje is echt zo'n klieder vol mascara met veel haartjes aan en heel dik. Het heeft even geduurd maar nu vind ik hem wel fijn, als je weet hoe je er mee moet omgaan. Ik vind dat je er nog al snel een boeltje van kan maken met deze.
Als ik hem opbreng veeg ik het borsteltje altijd even af aan het flesje, anders hangt er gewoon teveel aan. Ik vind hem ook niet geschikt om rap rap op te brengen, gegarandeerd heibel !
Maar als je deze met zorg aanbrengt vind ik het toch een verbluffend resultaat. Voor wat extra va va voom vind ik deze mascara echt super. Ik breng hem altijd op over Le Singulier als ik uit ga.
De verpakking is best fijn. Hij ligt goed in de hand en het kant motiefje op de huls is leuk gedaan.
Ik denk dat hij rond de 14 euro kost, te koop in het kruidvat en dergelijke.
Het was geen love at first sight maar hij is best wel eens de moeite waard.

Next up : Maybelline the Colossal Volume. Eigenlijk moest deze boven the Falsies staan want de the Falsies is eigenlijk de extra dramatic opvolger van the Colossal.
The Colossal is de best verkochte mascara in België. Dat kan ik best aannemen, hij is lekker opvallend in het geel en belooft ook veel. Welke vrouw valt daar nu niet voor ?
Me ! Ik heb echt een haat - liefde verhouding met deze mascara. De ene dag brengt hij inderdaad veel volume, de andere dag is het maar niets en krijg ik niets van volume. Het zal wel aan mij liggen zeker ?
Tesamen op de foto zie je de klassieker van Gemey Maybelline : de Volum' Express. Deze vind ik absoluut een aanrader ! Gegarandeerd altijd volume ! Deze mascara ontbreekt werkelijk zelden in mijn collectie, zo goed vind ik hem. En ik koop eigenlijk niet zo vaak dezelfde producten.
Het is al een tijdje geleden dat ik hem nog eens kocht, deze op de foto is van mijn mama, maar hij wordt volgens mij nog altijd verkocht. Ik kan niet genoeg zeggen wat een aanrader dit is !
Je kan gewoon niet missen met deze. Wat een liefdesverklaring zeg :p
De verpakking van beide mascara's is min of meer dezelfde, the Colossal ziet er net iets hipper uit en is gemakkelijk te vinden in je stash.
Het borsteltje van de Volum' Express is wat dikker dan die van the Colossal, de haartjes staan dichter bij elkaar. Ik heb ook vaak het gevoel bij the Colossal dat het borsteltje aanvoelt als schuurpapier, klink gek, niet ?
Beide kosten +- 14 euro, te koop in het kruidvat en dergelijke.

Dan nog de twee laatste op de foto : Volume Million Lashes van L'Oréal & Extra Curl Volume van Bourjois.

Beide zijn van mijn mama, maar ik heb ze wel al eens uitgetest.
Wat betreft die van L'Oréal heb ik hetzelfde gevoel als bij the Colossal : het borsteltje kan zo plastiekerig aanvoelen, als schuurpapier weer :p Maar hij geeft volume, niet zo veel als verhoopt maar het kan er mee door. Ik zou hem toch geen tweede keer kopen.
Die van Bourjois dan : een heel erg dik borsteltje en toch wel veel volume. Ik heb nog nooit een mascara gekocht van Bourjois en zal dat ook niet zo gauw doen maar deze vind ik best wel ok.
Ook allebei te koop in het kruidvat, rond de 15 euro.

En als laatste, twee mascara's die ik nu niet in mijn bezit heb maar ook al meerdere malen heb aangekocht en dat gebeurt zoals gezegd niet veel.
Clinique High Impact Mascara
 Dit is echt een superfijne basic mascara die je vanalles een beetje geeft en toch niet teveel. Ook de verpakking is typisch Clinique : clean & stylish. Zeker een aanrader !
De precieze prijs ken ik niet, ik dacht 18 euro. Dat is best nog te doen voor een high end mascara.
 En dan als laatste : de Maybelline Define a lash mascara

Hier heb ik ook al meerdere flesjes van versleten. Ook gewoon een fijne basic mascara zonder veel poespas die goed zijn werk doet. Ik vind het leuk dat je hem zo goed kan opbouwen, hoe meer laagjes, hoe meer volume en hoe langer de wimpers zijn, zonder dat het een boeltje wordt.
Deze kost denk ik ook iets van een 14 euro.

Zo, dat was het dan alweer, best wel veel.
Wat zijn jouw favoriete mascara's ?

4 opmerkingen:

  1. Ik wil denk ik die Colossal Volume wel een keer proberen! Ik heb de perfecte mascara helaas nog niet gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. genoeg mascara! Ik heb er nooit zoveel omdat ze anders uitdrogen..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Momenteel gaat Helena Rubinstein Felines. Ik gebruik mascara's eerlijk gezegd ook best lang, ook wel 'n jaar denk ik, totdat ze gaan klonteren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ja die van Helena Rubinstein vind ik ook heel fijn ! Een jaar is mijn absolute maximum, zolang je ogen niet geïrriteerd zijn kan het geen kwaad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen