dinsdag 5 april 2011

Revlon Photoready Foundation

Ik ben een echte foundation addict, dat konden jullie in mijn vorige posts ook al lezen. Hoewel ik al mijn absolute Holy Grail foundation heb gevonden ( EL Double Wear), blijf ik toch altijd uitkijken naar nieuwe foundations. Ik kan het nu eenmaal niet laten.
 Over de Revlon Colorstay had ik al goede dingen gehoord en ik trok de stad in op zoek naar deze. Eenmaal aangekomen in de Inno ( dat is blijkbaar nog de enige plaats waar Revlon verkocht wordt), bleek mijn kleur er niet tussen te staan dus ik nam dan maar de Photoready Foundation mee van Revlon. He, ik was er toch, kon toch niet met lege handen naar huis gaan he ;-)



Jammer genoeg zijn er in België niet slechts vier kleuren beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de Colorstay foundation. Ik heb de lichtste kleur : Nude. Zo nude vind ik de kleur nu ook weer niet maar het kan er mee door. Het is echt wel jammer dat er zo vaak maar weinig kleuren beschikbaar zijn in België als het aankomt op foundations. Voor de lichtere dames onder ons, zoals mezelf, niet altijd een fijn gegeven.


bron : www.musingsofamuse.com

Eerst en vooral over de verpakking. Dit kan ik alleen maar toejuichen : een stevig glazen flesje met een pompje op en een plastieken dop er over. Ik heb hem al een keertje laten vallen en er is niets aan.
10 points voor verpakking !
Als uitleg op het flesje staat : perfect airbrushed skin in any light - complete coverage - oil free - fragrance free.
Er zit 30 ml in, net als de meeste foundations denk ik wel.


Op naar de werking, het belangrijkste punt voor ons allen.
De foundation geeft alleszinds geen complete coverage. Misschien voor meiden die gezegend zijn met een perfecte egale huid kan dit een complete dekking geven. Voor mij evenwel is dit slechts medium coverage. Op zich vind ik dat niet zo erg, ik heb niet elke dag nood aan een complete dekking.
De duur van de foundation ? Na een lange dag zit hij nog altijd op mijn gezicht maar niet zo mooi als 's morgens. Enkel EL slaagde hier tot nu toe in ;-)
Voor mij vind ik hem goed als ik nergens bijzonder naar toe moet, gewoon ff naar de les, boodschappen doen etc etc. Omstandigheden waarbij ik niet altijd hoef flawless opgemaakt te zijn.
Wat ik wel jammer vind zijn de shimmers in de foundation. Ik voel me net een discobal !
Een beetje shimmer ok, maar in deze foundation zit er gewoon té veel shimmer. Dat is al een reden om hem niet meer opnieuw te kopen. Ik gebruik vaak een highlighter, of mineralize blush van Mac, daar zitten al glitters in, als ik dan nog eens een foundation vol glitters op heb is het helemaal carnaval.
Ik ben gewoon meer een fan van een matte finish, waarschijnlijk is de Colorstay hiervoor meer geschikt.



Deze foundation zou, zoals de naam het zelf zeg, uiterst geschikt zijn om goed uit te komen op foto's. Tja, daar heb ik nu ook niet zo veel van gemerkt. Op foto ziet mijn huid er goed/mooi uit, niets bijzonders eigenlijk. Hij ziet er mooier uit op foto dan pakweg mijn Bourjois Healthy Mix Serum foundation, dus pluspunt daarvoor.
De foto komt van google, ik zit op mijn kot in Gent en heb mijn fototoestel niet bij, sorry !
 Het doet me eerlijk gezegd een beetje denken aan de Make Up For Ever HD Foundation. Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd maar op het eerste zicht moest ik daar aan denken.


De foundation kan evenwel leuk zijn om uit te gaan, wanneer je er extra shiny uit wil zien, dan is deze wel eens uit te proberen. Ik zelf denk niet dat hij een avondje uit zou overleven. Een dagje aan mijn bureau, ff nr de les enzo, ja, uitgaan, hmm dat denk ik niet. Ik zou hem wel mixen met de EL Double Wear voor staying power en net dat tikkeltje meer coverage

Overall zeker geen slechte foundation maar ik zou hem niet opnieuw kopen door de shimmers die er in zitten en omdat hij ook maar een medium coverage geeft. I've had worse !
Voor dames die geen nood hebben aan full coverage en niet bang zijn van wat glitters, moet je hem zeker eens proberen.


Ondanks het feit dat ik deze niet opnieuw ga kopen, wil ik toch zeker eens de Revlon Colorstay foundation uitproberen. Daar heb ik nog zoveel meer goeie dingen van gelezen, dat moét ik gewoon eens zelf uitproberen. Wanneer deze op is sla ik mijn slag, haha ;-)

Ik ben een echte addict for flawless face !

Revlon is te koop in de Galleria Inno, de Photoready foundation kost 15,99 euro.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb ook al zoveel goede dingen gehoord over Revlon foundation en wil er zeker een keer 1 proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Na het lezen van je review ga ik deze toch niet kopen. Ik blijf gewoon bij mijn Biotherm foundations.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verkopen ze Revlon ook in De inno in Gent? Ik dacht enkel in Antwerpen?xo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk het niet... Al lang geleden dat ik er geweest ben maar vermoed eerder van niet.

      Verwijderen