zondag 24 april 2011

Sample Time !

In de parfumerie vraag ik altijd verzorgingsstaaltjes in plaats van parfum. Dat vind ik veel leuker om uit te testen. Ik ben toch geen zo'n parfum-mens.
Thuis staat er dus altijd een zakje vol met met testers en af en toe neem ik er een paar uit om ja, uit te testen he :d Ik vind het ook gewoon handig, snel ff een testertje in mijn handtas smijten als ik bij mijn vriend ga slapen en ik heb geen tijd gehad om mijn toilettas te maken. Dan weet ik gelijk hoe het product werkt. Door het gebruiken van samples ontdek ik ook wel eens producten waar ik nog nooit van had gehoord of die ik uit mezelf nooit zou kopen, zoals de Chanel oogmake-up reiniger.

Ik steek er geregeld een paar in een oud doosje en dat zet ik dan in de badkamer.

Zo rommelig ligt het er natuurlijk niet  bij in de badkamer, je begrijpt me wel ;-)
Vandaag wil ik jullie mijn ervaringen delen over deze samples. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een full size product te testen, maar het geeft toch een idee he.

Ik begin met de staaltjes van Estée Lauder. Ik vind dat die altijd zo luxueus er uit zien. Er staat ook wat uitleg op de binnenkant, altijd handig ! Bij het kopen van producten van EL, krijg je vaak ook wel eens mini flesjes van producten, dat is natuurlijk nog leuker dan staaltjes in een zakje.
 Ik kreeg er twee van de Sheer Tint Daywear Relase en eentje met de Hydrationist en de Idealist Pore Minimizer.

Er zit niet zoveel in het staaltje van de Sheer Tint maar ik heb het toch een keer of drie kunnen gebruiken. De bedoeling van dit product is een soort getinte dagcrème, als je hem opsmeert krijg je instant een kleurtje.
De eerste keer dat ik dit gebruikte zag ik er wel niets van, misschien verkeerd licht of zo ? :d
Dan een tweede en derde keer was mijn gezicht een tintje bruiner, dus het werkt wel degelijk. Je kan het er ook gewoon weer afwassen, altijd handig om te weten. De substantie is grijs maar vanaf het ogenblik dat je het opbrengt wordt het bruin. Het heeft ook geen nare geur vind ik.
Het is wel een handig product maar ik zou het toch zelf niet kopen denk ik. Sowieso vervangt dit niet voor mij een dagcrème, daarvoor is hij niet rijk genoeg.  Het is handig voor dames die met warmer weer liever geen foundation dragen of die gewoon graag een tintje hebben maar voor mezelf is dit niet voldoende. Dus dit louter kopen om er dan weer foundation over te doen vind ik ook zo gek, zeker omdat het een behoorlijk duur product is. Dan doe je beter wat gezichtsbruiner op, of zit een paar dagen in de zon en dan heb je ook een mooi tintje voor onder de foundation.
Ik kan me wel inbeelden dit dit een leuk product is voor  dames gezegend met een egale huid, of die gewoon niet graag make up dragen maar het is niet weggelegd voor mij. Toch zeker geen slecht product :-) 49,95 voor 50 ml in de parfumerie

Ik had de staaltjes al weggegooid, het is maar dat jullie een idee hebben :-)
Het tweede staaltje van EL is de combinatie Pore Minimizing Skin Refinisher en de Hydrationist dagcrème. Hier ben ik helemaal gek van ! Ik heb de Hydrationist zelfs al full-size gekocht. Mijn huid werd hier zooooo zacht van. De dagcrème was ook meteen ingetrokken, dat vind ik altijd erg fijn.
Ik kan hier niet meer over zeggen, gewoon een erg fijne dagcrème. Ook de Skin Refinisher is fijn, gelijkaardig aan mijn post van gisteren over die van Clinique. Bij de Hydrationist kreeg ik een miniflesje hiervan en in combinatie met de Hydrationist wordt mijn huid fluweelzacht. Zeker een aanrader !
De dagcrème kost 44 euro voor 50 ml en de Skin Refinisher kost 62 euro voor 30 ml.
 


Up next : twee reinigers van Shiseido. De ene is een cleansing foam, de andere is de cleansing emulsion. De cleansing foam doet zijn werk erg goed, mijn gezicht voelt goed gereinigd aan. Er zitten ook korreltjes in, dat vind ik altijd leuk :d
Alleen, ken je dat gevoel wanneer je met een zeemvel over een auto gaat, of over een raam ? Zo voelt het als ik over mijn gezicht ga :d Dat vind ik toch minder leuk. Het geeft zo een vreemd gevoel. Daarom zou ik hem niet full-size kopen, goede reiniger maar dat zeemvel gevoel vind ik er te veel aan :d
De cleansing emulsion is meer een démaquillant, ik weet niet goed als je hem met water moet gebruiken of gwn meteen op een watje doen. Ik vind dat hij niet zo goed zijn werk doet. Als ik voordoen mijn make up er af heb gehaald voelt hij wel fijn aan, maar deze gebruiken om je make up te verwijderen ? Nee, daarvoor werkt ie niet goed genoeg.
De foam kost 44 euro voor 125 ml en de cleansing emulsion kost 46 euro voor 200 ml. Best wel prijzig vind ik.

Dan heb ik nog twee oogmake-up reinigers uitgetest. Eentje van Chanel en weer eentje van Shiseido.
Dit zijn wel fijne reinigers, ze doen zeker beter hun werk dan mijn reiniger van Nivea bijvoorbeeld.
Ik heb hier verder geen opmerkingen over.
De reiniger van Chanel kost 26 euro voor 100 ml en die van Shiseido is 28 euro voor 125 ml.

Ik kreeg ook nog eens een staaltje van de dagcrème van Le Couvent des Minimes. Dit merk wordt uitsluitend bij Ici Paris Xl verkocht. De prijs was dacht ik 20 euro.
Hij ruikt erg goed maar het duurde behoorlijk lang tegen dat hij ingetrokken was. Dat is voor mij een reden om hem niet te kopen. Mijn gezicht kreeg wel een mooie glow hier van. Ik zou hem dan misschien eerder gebruiken als nachtcrème.


Zo, dat was de staaltjesdoos voor vandaag. Gebruiken jullie vaak staaltjes of gooi je dat meteen weg ?



Vrolijk Pasen iedereen !!

5 opmerkingen:

  1. Jij ook vrolijk pasen :) leuk he staaltjes testen? ik ben wel fan van de parfum samples, gebruik ze regelmatig x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vraag ook altijd verzorgingsstaaltjes in plaats van parfum, is inderdaad handig voor een nachtje weg of voor op reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Staaltjes zijn altijd leuk! :)
    Die crème van Le Couvent des Minimes heb ik ook, ruikt heerlijk hé ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuke post! ik vraag altijd om de parfum, maar dit is ook leuk (: xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik bewaar de samples ook meestal voor een weekendje weg en sommige geef ik weg.

    BeantwoordenVerwijderen