maandag 23 mei 2011

Clinique's 3 -Stappenplan

Yes yes, I know, het is waarschijnlijk de honderd miljoenste keer dat er een review wordt geschreven over het 3 - Stappenplan van Clinique. Maaarr, hebben jullie dat nooit met een product waarvan je wéét dat het goed is, dat het werkt, iedereen is er enthousiast over en toch nog maar eens een review daar over leest ? Dat heb ik alleszinds. Daarom dacht ik om mijn ervaringen met het 3- Stappenplan te delen met jullie.


Het 3 - Stappenplan van Clinique bestaat al behoorlijk lang en is enorm populair. Ik kende het ook zelf al lang maar had het tot begin dit jaar nooit geprobeerd.
Wat ik ten eerste zo fijn vind aan Clinique zijn hun staaltjes. Je krijgt altijd genoeg om het behoorlijk uit te testen. Zo heb ik al meerdere malen potjes met dagcrème uitvoerig kunnen testen en er toch zeker een maand mee gedaan. Dat is best lang en beter dan van die staaltjes in plastiekjes die je twee keer kan gebruiken. Aldus is het ook zo met het 3- Stappenplan. Je  krijgt een doosje met twee maal de drie stappen in. In feite vier maal, op elke strip zitten twee applicaties telkens. Dus alleszinds, je kan het best wel een weekje gebruiken. Dat is niet superlang, maar geeft toch een goed beeld.
In een testdoosje zitten er normaalgezien twee zulke strips.

Ik was erg enthousiast na het testen hiervan maar kocht het niet meteen aan. Ik weet niet meer waarom, waarschijnlijk moest ik nog eerst wat opmaken. Anywhooo, mijn mama was eens in de parfumerie en belde als ik iets nodig had en dan zeg ik natuurlijk geen nee !
Het was wel een circus om mijn mama duidelijk te maken dat ik een gevoelige/normale huid heb maar bon, ze kwam toch thuis met het juiste. Het is te zeggen, ze had een introkit mee. Dat zijn als het ware de mini-flacons. Ik had liever de fullsize producten. Maar, on that note, ik doe er al behoorlijk lang mee.

Aanvankelijk gebruikte ik het niet zo vaak. Zo een keer wel en een keer niet, zeker geen twee keer op een dag.. I'm kind of lazy like that. Ik had er gewoon geen zo'n zin in. Sowieso verwijder ik wel altijd mijn make up, dat is een heilig gebod ! Don't you ever forget !
Maar dus, sinds een paar maand maak ik er een punt van om twee maal per dag mijn gezicht grondig te reinigen. En ik moet zeggen, it pays off ! Ik heb echt de indruk dat mijn gezicht er helder uitziet en dat ik " straal". Allee ja, "straal" is niet het juiste woord, maar ik vind geen ander woord :p.
Ook was het voorheen altijd zo als ik opstond 's morgens dat ik er uit zag alsof ik een ganse nacht was gaan feesten. Kleine oogjes, grote wallen, een mottig uitzicht gewoon.
Sinds ik mijn routine heb gevonden is dit niet meer zo. Wanneer ik 's morgens in de spiegel kijk zie ik er degelijk uit, ik durf wel de deur opendoen voor de postbode zo, haha !

Zoals jullie wel al doorhadden bestaat het dus uit 3 stappen. Ten eerste een reinigende gel, ten tweede een clarifying lotion en ten derde de dramatically different moisturizing lotion of gel.
Dit stappenplan bestaat voor 4 verschillende huidtypes, gaande van de gevoelige huid tot de vette/gecombineerde huid. Zelf heb ik huidtype 2 en dat werkt prima voor mij.

Over stap 1 heb ik weinig te zeggen, een prima facewash, hij schuimt niet echt en doet gewoon mijn werk. Mijn gezicht voelt niet trekkerig aan achteraf. Je kan hem zowel kopen als gel of in de vaste vorm van een zeepje. Ik heb liever de gel, zo'n zeepding vliegt altijd uit mijn handen door de badkamer. I'm kind of clumsy like that ! 

Een vaak gehoorde comment over het stappenplan is dat de clarifying lotion ( stap 2) nogal uitdrogend kan werken en prikt. Ik heb daar persoonlijk geen last van, heel af en toe prikt het eens, misschien als mijn huid eens een dagje overgevoelig is, maar verder geen problemen daarmee. Je hoeft ook maar éénmaal met je watje over je gezicht te gaan met de lotion. Dat is meer dan voldoende.
Onlangs vernieuwde Clinique stap 2 en zou de lotion minder prikken. Ik denk dat mijn pakketje nog tot de " oude" versie behoort dus daar kan ik op dit moment niet over meespreken.Stap 3 dan, de dramatically different moisturizing gel of lotion is bedoeld als een stap voor je dagcrème. Ik gebruik er dan ook maar een héééél klein beetje van , echt  een mini mini mini dropje. Omdat het geen dagcrème is vind ik ook niet dat er ik teveel van moet smeren, plus het duurt anders langer om in te trekken. Als ik maar een mini dropje gebruik, is het haast meteen ingetrokken en kan mijn dagcrème er over. Ik klop het ook altijd in ipv uit te wrijven.
Naar mijn mening kan het best wel gebruikt worden als dagcrème, hangt er vanaf wat je zelf fijn vindt. Een aantal keer heb ik stap 3 gebruikt als dagcrème, wegens tijdsnood en dat werkte prima. Ik vind ook dat mijn gezicht er een nice glow van krijgt Nou ja, nu niet teveel van denken he, maar je begrijpt me wel, het licht het gezicht een beetje op. Altijd mooi meegenomen.
Dit is echt een mini mini beetje en toch meer dan voldoende voor het volledige gezicht, zeker wanneer je het inklopt.

Toch moet ik zeggen dat ik aanvankelijk er niet zo enthousiast over was. Wel wanneer ik de staaltjes testte maar wanneer ik de introkit dan had vond ik het plots maar niets. Ik weet niet meer goed waarom. En dan heb ik uiteindelijk toch beslist om het te gebruiken en ik kan niet meer zonder.
Ik kan goed geloven waarom dit zo populair is, het werkt eenvoudigweg !

Wat ik wel nog kan vermelden is dat ik het niet altijd twee maal op een dag gebruik. Waarmee ik bedoel, als ik 's avonds bij mijn vriend slaap dan gebruik ik mijn reiniger die daar staat en die is van Estee Lauder ( waar btw ook nog een review over volgt) en een rozenwatertje als toner. Ook dat zijn trouwens erg fijne producten.
Het gebeurt ook wel eens dat ik het een dag niet gebruik omdat ik 's morgens bij mijn vriend mijn gezicht al heb gereinigd en daar 's avonds weer ben enzo. Je begrijpt het wel he. 
Ik denk dat het wel goed is om af en toe eens af te wisselen van facewash en toner/tonic.
Mijn huidige combinatie van Clinique en EL werkt echt super voor mij. Mijn huid zag er nooit beter uit ! Het stappenplan van Clinique werkt super reinigend, terwijl die van EL meer een verzachtend effect heeft en dat is een goed team naar mijn mening.


Zoals jullie kunnen zien op de foto is mijn setje bijna op. Ik zou de full size flessen wel kopen maar ik ga binnenkort op reis voor een maand en wil het graag meedoen dus ik denk dat ik terug zo'n introkitje koop. Ik heb er trouwens hééél erg lang mee gedaan. Mijn mama kocht het voor me eind december en sinds een maand of twee/drie gebruik ik het elke dag. Dus je bent er wel even zoet mee.Even de prijzen op een rijtje, met parfumeriekorting- er zijn verschillende verpakkingen :
- de introkit : 25 euro
- liquid facial soap 200 ml : 15 euro
- clarifying lotion 200 ml: 17 euro en 400 ml : 26 euro
- dramatically moisturizing gel of lotion ( je kan kiezen, ik heb zelf de lotion) :
  gel/lotion in een tube 50 ml : 21 euro
  lotion in een flesje : 21 euro
  gel/lotion in een pompflacon 125 ml : 40 euro ( dit vind ik persoonlijk wel handig want je moet altijd schudden met het flesje om er wat uit te krijgen en gezien je niet veel nodig hebt, vind ik een pompje wel handig )

Mijn eindoordeel is dat dit echt wel een aanrader is, iedereen zou het op zijn minst eens moeten geprobeerd hebben ! 

Hebben jullie het 3- Stappenplan al gebruikt ? En vind je het goed ?

5 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook al een review over gedaan en ben er best over te spreken. Ik ben vooral fan van stap 1!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de vroegere versie ervan gebruikt, maar ik vind het zeepje niet zo leuk. Ik reinig liever met foam of milk en tonic.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die wil ik al keilang kopen maar de prijs houd me tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm.. klinkt aantrekkelijk.. Weet je toevallig of het ook goed werkt voor een acnegevoelige huid? Waarschijnlijk wel, volgens mij houdt het gewoon je huid gezond..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Aya : ik heb er geen idee van als dit werkt voor de acne-gevoelige huid. Dat vraag je best eens na in de parfumerie. Je kan altijd eens een staaltje vragen he :-)

  BeantwoordenVerwijderen