dinsdag 24 mei 2011

To the moon and back with Les Météorites Voyage

Voor mijn verjaardag in januari kreeg ik van mijn vriendin de compactversie van de bekende " Les Météorites" van Guerlain. Ik herinner mij nog dat ik op dat ogenblik er behoorlijk gek van was maar vond het toch nogal duur. Maar dit was dus een verjaardagscadeautje.

Het is ook mijn allereerste Guerlain product. Ik zie wel vaker iets van dit merk dat ik graag wil,  maar het is toch wel heel erg duur voor mijn studentenbudget ;-) Daarom blijft het meestal bij kijken. 

Zoals we van Guerlain gewend zijn is de verpakking erg luxueus en dat begint al bij het kartonnen doosje waar het poeder in zit. Het lettertype alleen al straat luxe uit ! Bovenaan staat er 01 Mythic. Voor de compactversie is er slechts 1 kleur. De versie in het doosje met de losse bolletjes komt in een drietal kleuren. 

Eenmaal het doosje open is, zit het poeder in een stoffen zakje. Dat vind ik altijd wel leuk en handig om op te bergen, zo is het beschermd tegen krassen. Maar eerlijk gezegd, wanneer ik een duur product vaak gebruik, steek ik het niet zo vaak meer in het zakje. Too much of a hassle ! 

En dan nu het poeder zelf. De compact is zilverkleurig met bovenaan de typische Guerlain "bloem". Ik weet niet goed wat het moet voorstellen. In mini letters staat er nog eens sierlijk Guerlain op. De compact weeg wel veel. Het is bedoeld als travel item, om mee te nemen in je handtas, maar dit ding weegt naar mijn mening teveel om mee te sleuren in mijn handtas. Het zit dan ook niet vaak in mijn tas. Het positieve aan de verpakking dan weer is dat hij wel stevig is. Je kan hem wel eens laten vallen, hoewel dit niet aan te raden is voor zo'n beauty. 


Eenmaal open zit er een spiegeltje binnen in, altijd handig ! En het poeder zelf is eigenlijk hetzelfde als de bolletjes maar dan gepresst. Er zitten wat shimmers in maar het is wel subtiel. De kleuren op zich zie je niet terug op het gezicht. Het is eerder een transparante highlighter.
Het poeder kan gebruikt worden over het volledige gezicht. Ik doe het meestal op mijn jukbeenderen en dan wat op mijn voorhoofd en kin. Hangt er van af in welke mood ik ben. 
Ik heb het eigenlijk terug ontdekt. Sinds ik highlighter heb ontdekt gebruik ik iets "fellere/zwaardere" highlighter, want dit is echt een hele lichte. Maar eigenlijk is het wel prima voor een subtiele glow. 
Als ik niet te fel wil opgemaakt zijn, gebruik ik dit poeder, it adds a nice touch !


Het poeder ruikt ook heerlijk, naar viooltjes of zo denk ik. Ik ben nochtans niet aan snoeperige geuren maar dit ruikt wel fijn.

Ik vind dit echt een superleuk item, een echte klassieker ! Het is natuurlijk wel behoorlijk prijzig. De compactversie kost 125 euro. Dat is een klein fortuin voor make up ! Maar gelukkig kan je refills kopen. Die kost dan 42 euro, net als de gewone versie in een potje met de bolletjes in.
Mijn eindconclusie : dit is een leuk poeder, het werkt, het is mooi maar het is ook verdomd duur ( pardon my french). De compactversie zou ik zeker nooit zelf gekocht hebben, maar ik ben er natuurlijk erg blij mee. De versie in het doosje hierboven zou ik wel kopen, het is minder duur en het staat ook mooi op de toilettafel he. Maar goed, mijn compact is refillable en als ie op is zal ik dat zeker doen. 

Hebben jullie les Météorites al uitgeprobeerd ?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb deze kleur ook, in de Poudres de Perles-versie (ook compact, maar wel iets dikker dan jouw versie). Maar amai, zo duur! De mijne was de "gewone" prijs en dat vond ik al de moeite! Het is wel een zalig product!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zéér mooi maar de prijs amai
  P.S ik volg je vanaf nu :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ miss matc : sweet, thx ;-) Idd flinke prijs !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAT dat is duur! Maar wauw.. wat een juweeltje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw heel mooi! Echt een collectors item! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai dat is inderdaad wel extreem duur voor een beetje poeder in een mooi doosje...dat kan ik er ook niet aan geven.

  BeantwoordenVerwijderen