maandag 8 augustus 2011

Reisverslag Zuidwest USA : deel 2

Hey ladies !
Let's pick up where we left off ! 

Vrijdag 8 juli
Op donderdag 7 juli bezochten we Disneyland en vrijdag ging het richting Hollywood.


Ik kan jullie alleszinds zeggen dat Hollywood gewoon één lange straat is waar er truckloads of people rondlopen. Er valt op zich niet veel te bezoeken, voornamelijk eens goed rondkijken op Hollywood Boulevard. Daar zagen we het El Capitan Theatre en Grauman's Chinese Theatre. Hier worden vaak premières vertoond. Op Hollywood Boulevard ligt natuurlijk ook de bekende Walk of Fame. Dat was wel superleuk om te zien. Er lagen heel wat bekende en ondertussen minder bekende sterren. ook op Hollywood Boulevard ligt het Roosevelt hotel waar het spook van Marilyn Monroe zou rondwaren.

me !

Grauman's Chinese Theatre

De Walk of Fame is gigantisch lang dus we hebben hem niet volledig afgewandeld, het was al 35°C en heel erg druk daar. Na een tijdje heb je het wel gezien. Vlak naast de Theatres ligt een leuke mall  : Hollywood Heights, waar ik de Sephora binnenstormde om te ontdekken dat er geen UD Naked Palettes meer lagen. Ja inderdaad, het Naked Palette is de rode draad door mijn reis in de VS. It's the quest for the Holy Grail !! 


El Pueblo

Zicht van op Observation Deck City HallDezelfde dag bezochten we ook nog Union Station, dit is het station van L.A. zeg maar. We gingen op het dak van City Hall ( waar we aan een uitgebreide controle werden onderworpen) en stopten kort in El Pueble de Los Angeles. Dit is downtown L.A. en een beetje de roots van de stad, waar het allemaal begon.


Walt Disney Concert Hall


A quick stop bij de Walt Disney Music Concert Hall en daarna gingen we naar The Grove. Dit is een heeel groot winkelcentrum waarbij alles gelijkvloers is. Het lag vlak naast Farmer's Market en is precies een klein stadje. Ik werd er alweer in een hinderlaag gelokt door een verkoper met een standje op straat, voor ik het wist had ik een stijltang in mijn haar & a guy that wouldn't let go ! Ik kon me gelukkige loswrikken waarna ik mijn vriend vervoegde voor een cookie dough ice cream, yum yum.
We reden later door Rodeo Drive, de meest chique winkelstraat in Californië, waar mijn vriend niét wilde stoppen, boehoehoehoe! Zoveel winkels, je kan het niet geloven. Cartier, Chanel, Dior, Cavalli, Juicy Couture, Bulgari, Michael Kors, Tom Ford ... Ooh waarom is er geen Platinum Visa in de buurt when you need one ! 

's Avonds dineerden we alweer bij de Mexicaan in Santa Monica en dan was het terug als een blok in slaap vallen om de volgende dag de wekker vroeg te horen aflopen.

Zaterdag 9 juli

Op zaterdag deden we een derde pretpark en alweer de laatste : Universal Studios. Iedereen kent dit wel van de films die er gemaakt worden. Het is een gigantisch complex waar ook een soort pretpark aan vasthangt. Op zich was er niet zoveel te doen, maar we zijn er toch een volledige dag gebleven.

Als eerste deden we de House of Terrors waar ik de longen uit mijn lijf heb geschreeuwd. Dit was een soort tour door griezelfilm sets waar live acteurs rondliepen om je te doen verschieten. Needless to say, ik was blij dat ik er uit kon. Ik ben nog niet vaak zoo bang geweest :d ! 


Daarna gingen we richting The Mummy Ride, die duurde welgeteld 1,5 minuut maar was wel superleuk. Vlak ernaast lagen de Jurassic Park bootjes, waarbij je door de sets van Jurassic Park voer en er heel wat splashes en watervalletjes ons verrasten. Als kers op de taart werden we naar boven gekatapulteerd,waarna we meteen heel hard naar beneden gingen en volledig kletsnat waren. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar again, superleuk !

Verder stelt het park niet zoveel voor. We moesten héééél erg lang in de rij staan voor een Simpsons attractie die ik écht niét de moeite waard vond. En dan waren er heel wat ' shows' waaronder een Waterworld re- enactment en Terminator show. Ze waren naar mijn mening een beetje ouderwets, maar goed, zo hadden we het terwijl ook gezien.Wat wel heel erg leuk was aan het park is de Studio Tour. Hierbij zit je in een busje dat door de studios rijdt. Volgens mij is het telkens een deel dat op dat ogenblik niet wordt gebruikt. Zo reden we langs het Bates Hotel uit Hitchcock's Psycho, een town square dat reeds in vele films en series werd gebruikt zoals The Ghost Whisperer, we reden door Wisteria Lane ( yaaay for Desperate Housewives !). Dat vond ik echt het leukste ! Ook zagen we de set van Jaws en War of the Worlds. Echt ongelofelijk om te zien hoe alles tot in het kleinste detail wordt geregeld.

's Avonds wilden we doorrijden naar Santa Barbara maar daar bleek geen betaalbaar hotel beschikbaar te zijn, dus we stopten in een stadje/dorpje vlak naast de autosnelweg. 's Avonds nog a quick burger bij Carl's Jr. en dan sleepy time ! 

Zondag 10 juli

Vandaag ging het richting Santa Barbara. Een klein kunstenaarsstadje waar er altijd heel wat festivals en dergelijke meer zijn. Wij bezochten enkel de pier met de schattige huisjes en restaurantjes op. Het was zalig weer en ideaal voor wat mooie foto's.
We bleven niet té lang want er wachtte ons een lange rit langs Pacific Highway 1, een weg die langs de rotsen en de kustlijn gaat. 
Heel snel maakten we een stop bij de Santa Barbara Mission Post. Daar bleek dat je moest betalen en daar hadden we nu ook weer geen zin in. Ondertussen hadden we wel honger gekregen dus stopten we bij " Frank's Famous Dogs". Ze waren inderdaad wel lekker en hella cheap :d ! 

Hierna volgde een 5 uur lange rit langs  Pacific Highway 1 waarbij we heel wat mooie uitzichten hebben gezien. Het was echt supermooi om te zien ! Dit is blijkbaar één van de mooiste scenic highways ter wereld. Pretty damn cool he ! 
Moe en uitgeput kwamen we aan bij de Holiday Inn in Monterey en we namen een duik in het heerlijk verwarmde zwembad waar niemand in zat. 
's Avonds aten we in een grappig restaurantje genaamd de Tiki Room waarbij we meer geld terugkregen dan we terug moesten hebben. Altijd leuk :d ! 

Maandag 11 juli
Vandaag gaat het richting the big city : San Francisco ! Mijn vriend wilde eerst naar Silicon Valley, waar alle grote bedrijven zoals Google, Apple, Cisco, Adobe ... gevestigd zijn. De gps wilde alweer eens niet goed meewerken, dus we hebben er flink wat toertjes rondgereden, google gezien en dan doorgereden. Ik had het er wel mee gehad ondertussen. 


Stanford University lag er niet ver van dus gingen we ook daar eventjes doorrijden. Dat is wel wat anders dan de Universiteit Gent. Het is een stad op zichzelf. Er lang zelfs een giant mall op vijf minuten rijden van. Echt superleuk om door te rijden en zo'n gigantisch complex te zien.

Na onze academische stop gingen we de road op naar San Francisco. Hier keek ik erg naar uit, temeer omdat mijn vriend er al was geweest. Groot was dan ook de teleurstelling dat het er superkoud was. We hadden de voorbije week constant temperaturen gehad van minstens 28° C en daar was het zeker niet meer dan 20° C. Niet zo leuk dus.
City Hall
Ons hotel lag vlakbij Fischerman's Wharf, dus het was een flinke wandeling naar het stadscentrum. Ondertussen passeerden we Lombard Street, Washington Square, Union Square, Main Street met alle winkels. Op Main Street zijn we even in een winkelcentrum geweest waar alle grote department stores zaten : Macy's, Neiman Marcus, Nordstrom... Dat was leuk maar ook heel erg druk.

Mijn eerste indrukken over San Francisco : koud, vuil, veel zwervers en druuuuk ! Nu ik terug thuis ben vond ik het er wel erg leuk, maar het is toch een vuile stad. Dat heeft er misschien ook mee te maken dat de zon niet scheen, dan ziet alles meteen er minder mooi uit, vind ik dan toch.


Ik ken niet meer de precieze volgorde wat we allemaal hebben gedaan in San Francisco van maandag tot en met donderdag, dus ik som  het gewoon even kort op voor jullie en ik begin met Alcatraz als laatste puntje van de dag !
Op woensdag namen we de boot naar de wereldberoemde maximum security gevangenis waar boeven zoals Al Capone nog hebben gezeten. Dit was erg indrukwekkend. Het moet verschrikkelijk geweest zijn om daar gezeten te hebben, maar ze verdienden het ongetwijfeld wel allemaal.
Gek genoeg is Alcatraz maar 30 jaar in gebruik geweest. Niet lang voor zo'n dure aangelegenheid. Dat was meteen ook de reden om er mee op te houden, het werd te duur. In die 30 jaar zijn er een aantal spectaculaire ontsnappingspogingen geweest en toch is er niemand in geslaagd om effectief te ontsnappen. Het was alleszinds een leuke ervaring om eens de boot naar Alcatraz te nemen. Ook was er een gids die ongeveer drie kwartier lang het levensverhaal aan het vertellen was van Al Capone en zij deed dat met zoveel passie, het was een plezier om naar te luisteren.
Tip als je Alcatraz wil bezoeken : boek je tickets op voorhand thuis, want meestal zijn de vaarten voor de hele week al uitverkocht. Het zal je maar overkomen.

Zo, dit was een bijzonder lange post maar anders blijf ik wel ff bezig met reisverslagjes schrijven.
Het volgende verslagje is de rest van San Francisco en en beetje meer over de national parks die we hebben gedaan.
Als laatste post komt er eentje die enkel en alleen gewijd is aan Las Vegas !

thx for stopping by !
xoxo

2 opmerkingen:

 1. Waauw, wat superleuk!!
  Ik wil ook dolgraag eens gaan en door je leuke foto's nu nog meer!!
  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willkommen auf der Website für die Esta-Beantragung in die USA.
  www.usestaapply.com

  BeantwoordenVerwijderen