woensdag 17 augustus 2011

Scrub Scrub Scrub

Scrubben. Eerlijk gezegd, het is iets wat ik heel vaak vergeet. Nochtans heeft het alleen maar positieve effecten op de huid. Door te scrubben verwijder je namelijk de dode huidcellen en is je huid heel wat zachter.


Er zijn verschillende soorten scrubs. Ze kunnen een grove korrel hebben, of net heel zacht zijn. Het is maar wat je zelf verkiest. Een scrub kiezen is dan ook heel persoonlijk, maar een gouden tip : als het begint te branden, dan heb je de verkeerde vast. Het is helemaal niet de bedoeling dat je je vel kapot schuurt. Je wel hem net vernieuwen door er een laag vieze dode huidcellen af te scrubben. 
Als je scrub gewoon zacht aanvoelt en de huid er niet op reageert, dan zit je natuurlijk goed !  
 Het grote voordeel van scrubben is dat dagcrèmes en bodylotions veel beter worden opgenomen en zaken zoals zelfbruiner gaan veel sneller hun werk doen wanneer je vers gescrubde benen hebt. Hoe vaak moet je scrubben ?
Het is aangewezen om dit één a twee keer per week te doen, maar je kiest daar natuurlijk zelf in.
Ik doe het eerder 1 maal per maand, erg he !

Hoewel ik het niet zo vaak doe, hebben we hier in huis toch behoorlijk wat scrubs staan, elk met hun eigen korrel. Geen enkele lijkt op elkaar. Ik vind het wel fijn om eens af te wisselen.
Persoonlijk ben ik fan van een grove korrel, zowel op het lichaam als op mijn gezicht. Maar, soms kan het wel eens deugd doen om het gezicht een zachte scrub te geven, dus dat heb ik dan ook weer staan.

Ik zet er een paar op een rijtje voor jullie !

De goedkoopste : een giant pot van de Action. Deze heeft mij 2 euro gekost en ik vind hem echt waar een van de beste die ik al heb gebruikt.
Het is heel er grove korrel en hij bestaat voornamelijk uit zeezout, dus het prikt wel ff in de douche. Maar na het afdrogen is mijn huid zooo zacht. Echt een koopje ! Je krijgt een halve kilo scrub voor iets van een 2 euro, het is alsof ze hem voor niets geven. 
Ik heb de geur magnolia, waar ik eigenlijk niet supergek van ben, maar het kan er mee door. In de Action hadden ze nog een andere geur, misschien die maar eens proberen een volgende keer. 
Een zachte scrub is die van Ineco Pure Coconut. Deze komen van het Kruidvat en kostten elk 4 euro en iets. Ik heb zowel de body als de face versie. Voor het gezicht vind ik hem fijn, voor het lichaam vind ik de korrel net iets té zacht. Maar dat is natuurlijk geheel persoonlijk. Ze ruiken alleszinds heel erg lekker naar cocos. Eentje uit de supermarkt : L'Oréal Exfotonic. Deze heb ik leren kennen door mama die hem altijd opnieuw terug meebrengt. En hij is inderdaad heel erg fijn ! Deze heeft een semi grove korrel, zo net niet té hard. Ik heb hier al meerdere tubes van leeggemaakt, ik vind het alleszinds een aanrader. En hij is ook zuinig in gebruik. Het enige minpunt ? De geur ! Het is zo een beetje een mannengeur, gelukkig ruik je hem niet meer nadat je afgespoeld bent. Te koop in de supermarkt voor +- 12 euro.


Eentje die je hier jammer genoeg niet kan krijgen : Sheer Love van Victoria's Secret. Ik heb hem nu al een paar keer gebruikt en vind hem ook heel erg fijn. Het is zo de perfecte korrel, niet te zacht en niet te hard. En hij ruikt overheerlijk ! Ik wou dat ik er meer had meegebracht. Dat wordt een tripje Londen volgend jaar wanneer de VS opent daar !Als laatste ene van bij Di : de I Love Raspberry en Blackberry. Deze bestaan in meerdere geuren zoals cocos en lime enzo. De scrub heeft een eerder zachte korrel maar ruikt overheerlijk ook. Daarom alleen al zou ik hem opnieuw kopen. Qua scrubben doet hij niet zoveel voor mij vind ik. 

En dan nog een gezichtsscrub die eigenlijk meer een peeling is van Givani. Mijn review hierover kan je hier lezen. Deze vind ik ook wel fijn, mijn huid krijgt er een mooie glow van.
Zo, dat was het alweer. Scrubben jullie vaak ? 
Ik ga proberen toch minstens één maal per week me er aan te houden !

xoxo

5 opmerkingen:

 1. Ik probeer ook een keertje per week te scrubben. Meestal lukt dat wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hou ook van scrubben, vooral mijn gezicht, mijn lichaam zelf durf ik ook wel al eens te vergeten.
  Ik scrub mijn gezicht eigelijk om de twee dagen, en ik heb ook het liefste een hardere korrel...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik scrub niet heel vaak maar ik heb wel zo een face complexion brush dat eigenlijk ook hetzelfde effect heeft; dode huidcellen verwijderen, en dat doe ik wel 2-3 keer per week.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een scrub in de douche staan dus die gebruik ik regelmatig. Mijn gezicht scrub ik maar 1 keer in de maand ofzo. Dat komt er eigenlijk bijna nooit van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn favoriet is die van NuBo, wel erg duur maar zo geweldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen