woensdag 5 oktober 2011

Catrice Multi Colour Compact Powder
Omdat het niet altijd feest kan zijn moet ook ik af en toe eens richting budget gaan. Ik droom van Chanel en Dior poedertjes maar helaas kan de portemonnee dat niet aan. Ook ik ben maar een arme student ( ahem, laten we even mijn Dior stash terzijde laten). 
Ik was in nood van een nieuw gezichtspoeder, liefst budgetproof en van excellente kwaliteit en ik kwam uit bij Catrice, ons alomgeliefde cheapo make up merk dat zelden teleurstelt. 

Aanvankelijk was het geen liefde op het eerste gezicht met dit poeder, het lag er precies altijd te dik, ik moest zeker vier keer met mijn borstel over het poeder gaan om mijn gezicht volledige te dekking te geven etc.. Ik stond klaar om hem toch maar weg te gooien.
Somehow ben ik van mening veranderd, het ligt misschien aan mijn nieuwe IPXL Kabuki waar ik ook verzot op ben, maar sinds een tijdje is het een favoriet geworden van mij. Dat zie je al aan het doosje, I've hit pan ! Dat betekent eigenlijk wel dat ik binnenkort een nieuwe moet kopen maar tegelijk geeft dat altijd het deugddoende gevoel dat ik een product écht wel vaak gebruik. 


Over de verpakking valt niet veel te zeggen, gewoon strak en stevig, zoals we van de Duitse Gründligkeit gewoon zijn ;-) 
Er zijn twee kleuren, ik heb de lichtste in Rose Beige. Persoonlijk vind ik hem best wel nog "donker" om de lichtste kleur te zijn. Voorlopig ben ik nog een beetje bruin dus het is wel prima. Eenmaal mijn sunkissed look er vanaf gaat zijn, denk ik dat ie misschien toch net iets te donker is.
Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur. 
Een swatch op mijn hand die je eigenlijk niet echt ziet, which is a good thing !
Het poeder heeft wel zo'n typische Catrice geur, niet storend maar toch, just saying..
Hij blendt heel mooi in en blijft de ganse dag goed zitten. Wat wil een mens nog meer eigenlijk ?
Oja, de prijs ? Daar moet je het ook niet voor laten want deze baby kost € 4,95 ( dacht ik), te koop bij het Kruidvat.
Ik zou hem alleszinds zeker en vast opnieuw kopen, wanneer mijn voorraad poeders op is, ik heb er nog een stuk of drie liggen waaronder een hele fijne die ik meebracht uit VS. Daar komt gauw een review van.

Hebben jullie dit Catrice gezichtspoeder al getest ? 

4 opmerkingen:

 1. Ik heb dat ook soms, dat een product precies niet goed werkt maar dan gebruik ik eens een andere borstel en dan werkt het wel goed. Bij mascara's heb ik geleerd dat ik hem eventjes moet wegleggen dat hij wat warmer word en daardoor beter werkt. Vreemde dingens make-up :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was van de vorige poeder van Catrice (oude collectie) ook altijd heel tevreden, vond het al jammer dat die weg was maar deze is dus ook prima, fijn om te weten :) Als mijn Mac poeder op is ga ik ook terug naar Catrice denk ik, ben daar even tevreden over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb het zelf nog niet getest, ik zit nog met een aantal gezichtspoeders die eerst op zouden mogen :) Maar wel fijn om te lezen dat deze goed werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb hem zelf ook nog niet geprobeerd maar ziet er wel goed uit. Eerst ook de rest opmaken,er staat nog veel te veel in de kast!

  BeantwoordenVerwijderen